Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-01-09, 23:52
Το avatar του χρήστη antonios7
antonios7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Corolla 1.3 G6
Περιοχή: Αθήνα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 327
antonios7 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ρε μην τα χαμηλώνετε! αν (κούφια να είναι η ώρα) φιλήσετε κανένα μπροστινό, ο προφυλακτήρας σας θα μείνει του κουτιού και τα υπόλοιπα για το χαντάκι...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 00:47
Το avatar του χρήστη sashatoyota
sashatoyota Offline:

Μοντέλο: G6 99-1.3
Περιοχή: Λαμια
Δύναμη Σεβασμού: 260
sashatoyota είναι υπέροχος sashatoyota είναι υπέροχος sashatoyota είναι υπέροχος sashatoyota είναι υπέροχος sashatoyota είναι υπέροχος sashatoyota είναι υπέροχος
Εχεις ενα δικιο Antonio7,ενας γνωστος μου το επαθε αυτο.Επειδη το προηγουμενο αμαξι που ειχα ηταν χαμηλωμενο και κουτσουρο το ενιωθα καλητερα στο δρομο και ιδιαιτερα στις στροφες.Αυτο τωρα ως μαμισιο ειναι σαν βαρκα στον γιαλο και το φοβαμαι.Αλλα εκτος απο αυτο πιστευω οτι οταν χαμηλωνεις ενα αμαξι το κανεις πιο ομορφο πιο φαρδυ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 11:17
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1033
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
το να μην παίρνει κλίσεις μεγάλες το αμάξωμα εξαρτάτε κυρίως από τα ελατήρια, το αν κρατάει καλά και από τα αμορτισέρ. Αν έχουμε ποιο καλά και σκληρά αμορτισέρ πχ kyb AGX, koni kitrina, με τα μαμά ελατήρια δεν παίρνει τρελές κλίσεις και έχουμε και καλή ανάρτηση, από θέμα άνεσης και καλά κρατήματα. Το έχω δοκιμάσει σε κoni σε starlet gt με άριστα αποτελέσματα και τώρα θα το κάνω στην corolla με Kyb AGX. Και έχεις όλα τα πλεονεκτήματα της μαμίσιας ανάρτησης και έχεις και καλύτερες επιδόσεις γενικά και δεν σου σπάνε κιόλας και δεν βρίσκεις και πουθενά. Τα μόνα κακά είναι ότι το αμάξωμα παίρνει κλίσεις λογικές όμως, αφού δεν είναι "σαύρα" και ότι δεν δείχνει και τόσο όμορφο λόγω των κενών στους θόλους. Τι να κάνουμε δεν πάνε όλα μαζί! διαλέγουμε και παίρνουμε!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 11:40
Το avatar του χρήστη IVEHIN
IVEHIN Offline:

Μοντέλο: E-111 G6
Περιοχή: ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 4 φορές σε 4 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 308
IVEHIN είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Εγω παντως εβαλα kayaba AGX με ελατηρια MAD 5 ποντους μπροστα και 4 πισω και το αμαξι ειναι τραινο και εχω κανει και 47.000 χλμ και πριν 20 μερες που τα μετρησα τα αμορτισερ ηταν μια χαρα.
Απο ανεση μια χαρα σε σχεση με αλλα αμαξια του κλαμπ που εχω μπει και φορουσαν κονι ή bilstein που κοπανουσαν πραγματικα πολυ.
Βεβαια εχω και εγω λιγακι το νου μου.Δεν βλεπω λακουβα και παω βουρ κατα πανω της.

Ο θανατος ερχεται απο τον Ranger απο ψηλα και απο τον ivehin στα κρυφα!!!

DIONYSOUS KING
Any challenge?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 11:52
NikiforosGT Offline:
Moderator

Τι να σου πω εμένα με eibach 3,5cm είναι σαν βάρκα γιαλό επειδή δεν έχουν διαδρομή να δουλέψουν! οι οδηγίες το λένε ξεκάθαρα όχι πάνω από 3cm και η ίδια η εταιρία λέει να τα αφήνουμε με τα μαμά ελατήρια επειδή δεν είναι για χαμήλωμα. Δεν κοπανάνε τόσο, επειδή είναι ποιο μαλακά τα AGX από τα koni πχ και παίζουν ρόλο και τα ελατήρια πχ τα eibach ή apex είναι ποιό σκληρά. Η άνεση που έχεις όμως δεν συγκρίνεται ούτε κατά διάνοια με το αν είχες τα μαμά ελατήρια στα AGX. Τώρα δεν ξέρω για τα συγκεκριμένα πόσο αντέχουν, αλλά σίγουρα το χαμήλωμα δεν είναι ότι καλύτερο στην ζωή των αμορτισερ. Παίζουν ρόλο και οι δρόμοι που πας, εδώ που δουλεύω εγώ έχει πολλά σαμαράκια, λακούβες και άλλα, δεν μπορείς πάντα να τα αποφεύγεις! ή δεν έχεις χωρο να το κάνεις και μετά την πατάς! τα koni τα είχα χρυσοπληρώσει με τις επισκευές που τους είχα κάνει! στο τέλος τα έβαλα με τα μαμά ελατήρια και ησύχασα!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 07-01-09 στις 12:05.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 12:05
IVEHIN Offline:

Το θεμα του χαμηλωματος που λενε οι εταιρειες εχει να κανει μονο με την διαρκεια ζωης των αμορτισερ και οχι με το ποσο καλα κανουν την δουλεια τους.
Εαν στο χαμηλωμα που εκανα εβαζα ενα λαστιχο με 45αρι η χαμηλωτερο προφιλ θα τα ειχα πεταξει προ πολου εννοειτε.
Αντιθετα δεν εβαλα καν 50αρι.Κρατισα το 55αρι και απο οτι εδειξε ηταν η σωστη επιλογη.

Απο εκει και περα δεν παιζει ρολο ουτε το χαμηλωμα ουτε τα αμορτισερ.
Εχει να κανει με το τι θελει ο καθενας.
Αν θελει καποιος τις φθηνες λυσεις που ειναι πλεον αυτες (kyb,koni,bilstein) και να εχει πιο καλο κρατημα θα θυσιασει κατι αλλο, π.χ. ανεση.
Αν καποιος τα θελει ολα, και κρατημα και ανεση και διαρκεια ζωης ας τα σκασει και ας παρει coilover.
Τιποτα δεν πουλιεται τσαμπα.

DIONYSOUS KING
Any challenge?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 12:19
NikiforosGT Offline:
Moderator

Δεν συμφωνώ μαζί σου σε αυτό που λες ότι το χαμήλωμα είναι κακό μόνο για την ζωή των αμορτισερ. Σε μερικά αμορτισερ όπως τα AGX ΔΕΝ δουλεύουν σωστά επειδή δεν έχουν αρκετή διαδρομή! παράδειγμα το δικό μου, αν δεις πως παει θα τρελαθείς! εντελώς βάρκα!!! αυτό το έπαθαν και άλλοι! όχι μόνο εγώ! ένας γνωστός μου με subaru είχε τα ίδια και του έσπασε και ένα ελατήριο! και όχι μόνο αυτό και άλλοι ακόμα! δεν είναι τυχαίο ότι στις οδηγίες λένε και άλλα σχετικά και όχι μόνο για το αν θα χαλάσουν εύκολα τα αμορτισερ αλλά και ότι δεν θα δουλεύουν σωστά! τώρα αν τύχει με κάποια ελατήρια να δουλεύουν απλά έτυχε, παίζουν ρόλο και τι ελατήρια είναι, γενικά όμως αυτά λένε!

Θα πω μερικά πράγματα που γράφουν οι οδηγίες σε αρκετές γλώσσες :
1) Μην χαμηλώνετε ένα αυτοκίνητο παραπάνω από 3 εκατοστά (1 1/4" ίντζες) (μην χαμηλώνετε ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για ανώμαλους δρόμους) Σαν της Ελλάδας εννοεί άραγε??? :PPpp
2) Mην μειώνετε τη διαδρομή της ανάρτησης περισσότερο από το 1/2 του αρχικού μήκους.
3) Μην κόβετε ή τροποποιείτε τα αρχικά ελατήρια / Μην χρησιμοποιείτε μη ασφαλείς συσκευές ή προσθήκες όπως ελατήρια με μικρή διαδρομή ανάρτησης χωρίς επαρκή προσφόρτιση (αρχικό φορτίο) σε συγκράτηση.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 07-01-09 στις 12:39.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 12:39
IVEHIN Offline:

Το οτι δεν καλυπτει ολη την διαδρομη το εμβολο σημαινει οτι δεν αποροφα ολες τις πιεσεις και τους κραδασμους, επηρεαζει λοιπον την ανεση.
Με το μεγαλυτερο χαμηλωμα λοιπον μειωνεις την ανεση αλλα αυξανεις και τις πιεσεις που δεχεται το αμορτισερ αφου μειωνεις και τον χρονο κινησης του εμβολου.Ο χρονος ειναι αντιστροφος αναλογος της δυναμης.
Αν λοιπον δεν προσεξεις και δεν σκεφτεις και λιγο το θεμα και κανεις το παραπανω χαμηλωμα αλλα δεν προνοησεις να μειωνεις καπως αλλιως τους κραδασμους (κυριως λαστιχα και ζαντες και κατα δευτερον προσοχη στην οδηγηση) τοτε ναι δεν θα αντεξει το αμορτισερ.
Π.χ. Αν χαμηλωσεις το αμαξι περισσοτερο αλλα βαλεις και ενα καρφι ελατηριο θα εχεις προβλημα.Αν βαλεις ενα προοδευτικο ελατηριο που μεγαλωνει τον χρονο κινησης μειωνεις λιγο τους κραδασμους.
Αν βαλεις ενα λαστιχο με σκληρη γομα ή χαμηλο προφιλ θα εχεις προβλημα.Αν βάλεις ένα λαστιχο με μαλακη γομα ή φυσιολογικο προφιλ παλι μειωνεις τους κραδασμους και την δυναμη και εισαι οκ.

Την λειτουργια του κρατηματος θα την επηρεαζε το χαμηλωμα μονο αν τα αμορτισερ τοποθετουνταν παραλληλα στο επιπεδο κινησης των τροχων και οχι καθετα οπως τοποθετουνται στο συνολο των ι.χ. αυτοκινητων.

Οποτε επανερχομαστε σε αυτο που ειχα πει στην αρχη.
Παιζει ρολο το τι θες να κανεις στο τουτου σου,το ποσα θες να ξοδεψεις και το τι προτιθεσαι να θυσιασεις και το κατα ποσο εχεις και καποιες γνωσεις.
Αν δεν θες να θυσιασεις κατι απο ανεση,κρατημα,ζωη και πανω απο ολα ασφαλεια τοτε πρεπει να θυσιασεις χρημα.
Αν δεν θες να δωσεις ουτε το χρημα πολυ απλα δεν κανεις τιποτα και καθεσαι στα αυγα σου αφου οπως ειπα και πριν για να παρεις κατι καλο πρεπει να το πληρωσεις κιολας.
Καλο και φτηνο δεν υπηρχε,δεν υπαρχει και δεν θα υπαρξει ποτε.

DIONYSOUS KING
Any challenge?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 12:55
NikiforosGT Offline:
Moderator

Ωραία όλα αυτά και συμφωνώ, αλλά πως το εξηγείς ότι στο δικό μου και πολλών άλλων με νέα AGX και μια χαρά ελατήρια το αμάξι πάει σαν βάρκα? λες και στέκεται ΜΟΝΟ σε ελατήρια! δλδ τα αμορτισέρ ΔΕΝ κάνουν την δουλειά τους! εγώ σήμερα-αύριο βάζω μαμίσια να τελειώνω γιατί πραγματικά βαρέθηκα να ασχολούμαι. Βτw χαμήλωμα νορμαλ είναι 3 άντε 3,5cm τα 5 είναι υπερβολικά. Το χαμήλωμα επειδή το αμάξι δεν παίρνει μεγάλες κλίσεις μας δίνει την εντύπωση ότι στρίβουμε και καλύτερα, όπως όταν βάζουμε στο αμάξι μας buckets, αλλά πολλές φορές δεν είναι έτσι.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 07-01-09 στις 13:09.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 14:00
IVEHIN Offline:

Για το θεμα του γιατι το αμαξι σου δεν εχει καλη αποδοση δεμ το ξερω και ουτε μπορω να το εξηγησω.
Σιγουρα αμα καθησουμε και τα βαλουμε κατω θα βρουμε πολλους τροπους.
Σαν παραδειγμα θα σου πω οτι γνωστος μου εβαλε τα κονι τα κιτρινα σε γκολφ 1800 που εχει και επειδη πηγαινε βαρκα και δεν μπορουσε να βρει τι αλλο να κανει αφου ειχε δοκιμασει ελατηρια και ενα σωρο αλλες λυσεις πηγε στην αντιπροσωπεια της vw και η απαντηση που πηρε ηταν οτι τα αμορτισερ ηταν μαιμου παροτι ηταν φτηστα τα κανονικα και ηταν κανονικα μεσα στο κουτι και ολα.
Φυσικα απο το μαγαζι που τα ειχε παρει δεν το δεχτηκαν σαν απαντηση και στο τελος επειδη βαρεθηκε να τρεχει απο εδω και απο εκει πηγε στην αντιπροσωπεια και εβαλε τα ιδια κονι και ολα ηταν μια χαρα.

Σε αλλο τομεα π.χ. ξερω μεγαλο μηχανουργειο στον ασπροπυργο που ειναι και πελατης μου το οποιο περνει δισκοπλακες brembo και allied nippon και τις τρυπανε αυτοι και τις πουλανε μετα σε καλυτερη τιμη.
Το οτι το 80% που θα τα παρουν ομως, θα εχουν το ιδιο καλο φρενο για πολυ μικρο διαστημα και κατα 80% θα τις καψουν, παραμενει.

DIONYSOUS KING
Any challenge?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ελατηρια ts σε προ f/l e12 4zz cchristos SUPPORT 4 28-12-17 11:34
ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΧΑΜΗΛΩΜΑΤΟΣ AE92 Παντελής SUPPORT 2 14-01-13 23:23
ελατηρια χαμηλωματος corollakias1.6 TOYOTA COROLLA E 12 22 15-06-09 10:50
ελατηρια kalamata TOYOTA COROLLA 111(G6) 3 01-05-08 01:16
Ελλατηρια Χαμηλωματοσ Tte johnK TOYOTA COROLLA E 12 2 18-08-06 11:06

Page generated in 0,17002201 seconds (81,48% PHP - 18,52% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:45.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com