Εγώ φίλε μου που έχω δοκιμάσει το Destinator6 και 7, το miomap και το IGO θεωρώ πως τελικά το καλύτερο πρόγραμμα συνολικά για πλοήγηση στην Ελλάδα είναι το Destinator7, γιατί πολύ απλά έχει τους πιο ενημερωμένους χάρτες. Για το εξωτερικό θα διάλεγα το IGO. Τώρα μεταξύ PDA και PNA (έχω και από τα δυο - μάρκας ΜΙΟ) προσωπικά δεν έχω δει διαφορά σε ταχύτητα λοκαρίσματος. Σε άλλη μάρκα δε γνωρίζω να σου πω.
Και τα PNA πάντως ξεκλειδώνουν αν ξέρει κανείς και λειτουργούν ως PDA, αλλά συνήθως ψιλοκολάνε.
Αν έχεις μέτριες γνώσεις από υπολογιστή και όρεξη, μπορείς να πάρεις ένα PDA, να κατεβάσεις τα προγράμματα σπασμένα από internet και να βάλεις όποιο πρόγραμμα θέλεις επάνω. Αν δεν έχεις γνώσεις ή όρεξη για δοκιμές πάρε ένα PNA με DEST7 έτοιμο να κάνεις τη δουλειά σου απλά, εύκολα και νόμιμα. Και οι δυο λύσεις θα σου βγουν στα ίδια χρήματα περίπου.
Οι διευθύνσεις και οι οδηγίες που σου έδωσε ο electro είναι πολύ σωστές και θα σου φανούν πολύ χρήσιμες πιστεύω.
Τέλος αν και δεν έχω κινητό με gps, μάλλον άβολο πιστεύω ότι θα είναι αλλά αυτή είναι προσωπική εκτίμηση του καθενός.