Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostasgasparis
δηλαδη λες οτι με 6-7 λιτρα βενζινη φτανεις χαλκιδα?αποκλειεται αδερφε!!!!!για χαλκιδα εγω με το 1300αρη θελω περι τα 7-8 λιτρα.και για του λογου το αληθες θα το επαληθευσω και αυριο βραδυ που θα ανεβω ευβοια...με το TS αυτο παντως αποκλειεται!
|
Για την Ε111 γράφω όχι για την TS, αφού στο φορούμ για την Ε111 είμαστε!!! Γενικά το λαμπάκι δεν είναι σαφές πότε θα ανάψει, επηρεάζεται από την κλίση του δρόμου. Αν μιλάμε για ευθεία τότε υπολογίζω ότι έχω 6-7 ή 7-8 λίτρα όπως λες και εσύ, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Πάντως επειδή έθεσες θέμα κατανάλωσης, και επειδή έχω πάει Χαλκίδα πρόσφατα με την TS θυμάμαι το εξής. Μηδένισα την κατανάλωση στην Λυκόβριση ακριβώς πριν βγω εθνική και με πολύ χαλαρή οδήγηση (μέχρι 120) πήγα με μέση 7.6lt/100km.
Γενικά αν συγκρίνω κατανάλωση Ε111 1.4 με TS και από αρκετά ταξίδια που περιλαμβάνουν εθνική αλλά και επαρχιακό με πολλύυυυυ βουνό κατέληξα ότι:
1) στην εθνική με την TS δύσκολα πέφτεις κάτω από 7.5 lt/100. Μια νορμάλ κατανάλωση (να πας και 130-140-150 σε καμία προσπέραση) είναι γύρω στο 8.2-8.3. Με την Ε111 παίζεις λίγο χαμηλώτερα αλλά όχι και πολύ, δηλαδή αν πηγαίνεις με 150 δεν θα δεις λιγότερο από την TS
2) Στα βουνά η TS είναι πιο οικονομική γιατί απλά δεν ζορίζεται πολύ, δηλαδή εκεί που ανεβαίνω με 3η και 3000 στροφές η Ε111 ήθελε κατέβασμα
3) Μέσα στην πόλη η Ε111 μου ήταν λίγο πιο οικονομική αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω γιατί την Ε111 την οδηγούσα πολύ πιο νευρικά ενώ την TS πολύ πιο χαλαρά
4) Ούτε η Ε111 ούτε η TS είναι οικονομικά αυτοκίνητα. ο 1.4 με τα 98 άλογα της renault (απλά το αναφέρω γιατί το έχει φίλος μου) είναι πολύ πιο οικονομικός από τον 4zz. Η μεγάλη διαφορά της TS από την Ε111 στην κατανάλωση είναι ότι την Ε111 αν δε τη σκίσεις θα σου βγάλει μια μέση κατανάλωση ας πούμε 8lt/100 (μιλάμε για μικτή σε ταξίδι). Αν τη σκίσεις στην ίδια διαδρομή μπορεί να πάει 9-9.5. Την TS αν την πας χαλαρά άντε να σε βγάλει με λίγο παραπάνω κατανάλωση, αν όμως την σκίσεις.....τότε άστο, δεν ξέρει τί πίνει και είναι και λογικό