Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mariouli
Τα λάστιχα είναι μάρκας Bridgestone και νομίζω πως είναι Turanza. Θα δω αύριο τι τύπος είναι τα λάστιχα και θα σας ενημερώσω
|
Νομίζω ότι μερίδιο ευθύνης έχουν και τα λάστιχα. τα φοράω και εγώ και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panagiotisfx
Δεν ξερω αν λεμε το ιδιο πραγμα αλλα εμενα μερικες φορες μου κανει το εξης κουλο.Αν βαλω πρωτη και γκαζωσω μεχρι να πιασω κοφτες και πατησω αποτομα φρενο τοτε το πεταλι του φρενου δεν πατιεται προς τα μεσα με τιποτα.Αν ομως το αφησω και το ξαναπατησω τοτε οκ.Τι να ειναι αυτο.
|
Το φαινόμενο που περιγράφεις το είχα αναφέρει και σε κάποιο άλλο τόπικ. Νομίζω οτι συμβαίνει επειδή μπερδεύεται το ABS. όταν έχεις σπασμένη πρώτη οι εμπρός τροχοί σπινιάρουν. αν εκείνη την ώρα πατήσεις φρένο συμβαίνει το εξής: Το ABS διαβάζει οτι οι εμπρός τρόχοι κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα απο τους πίσω (καταλαβαίνει δηλαδή, οτι οι εμπρός τροχοί ολισθαίνουν), ενεργοποιείται το ABS και δεν επιτρέπει τη χρήση του φρένου (γιαυτό και δεν πατιέται το πετάλ του φρένου).
Πάντος γενικά τα φρένα του Corolla είναι απο τα καλύτερα στην κατηγορία του (τα τακάκια είναι χωρις αμίαντο δλδ οικολογικα και γιαυτό θελουν συχνή αλλαγη. Αν πας για aftermarket μην βαλεις πολυ σκληρότερα γιατι θα σου χαλάσει τους δίσκους).
Σημείωση: Μην μπερδευτείτε και μου πείτε οτι το ABS είναι συστημα κατά του μπλοκαρίσματος των τροχών και ότι κατα της ολισθησης είναι το ESP κτλ. Το ABS είναι ενα αντιολισθητικο σύστημα που χρησιμοποιείται κατά την πέδιση και δουλειά του είναι να μην αφήνει τους τροχούς να ολισθαίνουν (Να αναγκάζει δηλασή τους τρόχους να κάνουν περιστροφική κίνηση χωρίς ολίσθηση). Αντιθέτως το ESP είναι αντιολισθητικό σύστημα που χρησιμοποιείται κατί την κίνηση - επιτάχυνση...)