Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-01-08, 23:03
Το avatar του χρήστη jason
jason Offline:
Moderator

Μοντέλο: suzuki swift sport
Περιοχή: αργυρούπολη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 482
jason είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
μηπως καποιος τροχος μπλοκαρει πιο ευκολα?θελω να πω μηπως θελουν ρυθμισμα τα φρενα σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-08, 23:56
Το avatar του χρήστη ppschrs
ppschrs Offline:
Moderator

Περιοχή: Χαλκίδα
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 258
ppschrs έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Το έχω παρατηρήσει και γω αυτό mariouli.Δοκίμασε να πατήσεις πιο νορμαλ το πεντάλ.Μη το καρφώνεις δηλαδή με δύναμη.Πάτα σιγά στην αρχή και μόλις αρχίσουν να πιάνουν πάτησέ το καλά μετά.Εχω την εντύπωση πως είναι θέμα ποιότητας των ηλεκτρονικών.Επειδή έχει και ένα άλλο συστημα στα φρένα το οποίο βοηθαει να πηγαίνει ομοιόμορφα η δύναμη που βάζεις στο πόδι σου έχω την εντύπωση πως μπλέκονται τα 2 μαζί.Παρατηρώ πως αν πατήσω το φρένο σταθερά το πρώτο δευτερόλεπτο φρενάρει νορμάλ και μετα γρενάρει σα να αυξάνω τη δύναμη ενώ εγώ την έχω σταθερή.Μη σε ανυσηχεί πάντως και δοκίμασε να μην καρφώνεις το φρένο αλλά να βρεις με το πόδι σου τον τρόπο να έχεις το τέλειο φρενάρισμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-08, 22:07
Το avatar του χρήστη panagiotisfx
panagiotisfx Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Ε12 pro f/l
Περιοχή: Αθηνα
Δύναμη Σεβασμού: 315
panagiotisfx είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Δεν ξερω αν λεμε το ιδιο πραγμα αλλα εμενα μερικες φορες μου κανει το εξης κουλο.Αν βαλω πρωτη και γκαζωσω μεχρι να πιασω κοφτες και πατησω αποτομα φρενο τοτε το πεταλι του φρενου δεν πατιεται προς τα μεσα με τιποτα.Αν ομως το αφησω και το ξαναπατησω τοτε οκ.Τι να ειναι αυτο.Υποψιν οτι τα λαστιχα εχουν καμια 30000χλμ,τα τακακια ειναι 10000χλμ,και οι δισκοι δεν εχουν αλλαχθει ποτε.Τοαμαξι εχει 70000χλμ.Τελος τα υγρα φρενων ειναι full.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-08, 22:40
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panagiotisfx Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ξερω αν λεμε το ιδιο πραγμα αλλα εμενα μερικες φορες μου κανει το εξης κουλο.Αν βαλω πρωτη και γκαζωσω μεχρι να πιασω κοφτες και πατησω αποτομα φρενο τοτε το πεταλι του φρενου δεν πατιεται προς τα μεσα με τιποτα.Αν ομως το αφησω και το ξαναπατησω τοτε οκ.Τι να ειναι αυτο.Υποψιν οτι τα λαστιχα εχουν καμια 30000χλμ,τα τακακια ειναι 10000χλμ,και οι δισκοι δεν εχουν αλλαχθει ποτε.Τοαμαξι εχει 70000χλμ.Τελος τα υγρα φρενων ειναι full.
στανταρ σου μπαινει abs κατευθιαν ετσι γιατι αφηνεις την 1η τερματισμενη κ πας σε φρενα ε το αμαξι γονατιζει πριν καν πατησεις φρενα...αν δεν ειχες abs με λιγο φρενο θα μπλοκαραν οι τροχοι γιατι φρεναρουν μονοι απο τα ιμιαξονια λογο 1ης
τωρα γτ δεν παταει αλλο δεν ξερω
Απάντηση με παράθεση
ΑΒS
Παλιά 19-03-08, 23:25
Το avatar του χρήστη vagos333
vagos333 Offline:
Μέλος

Μοντέλο: E12 f/l 1.6
Περιοχή: Larissa
Δύναμη Σεβασμού: 235
vagos333 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
ΑΒS

Λογικότατο αυτό που συμβαίνει.
Είναι ένα από τα μειονεκτήματα του ΑΒS στις χαμηλές ταχύτητες μέχρι 50 χιλ/ω και ανάλογος το οδόστρωμα η απόσταση μπορεί να γίνει μεγαλύτερη.
Κερδίζεις όμως την δυνατότητα ελιγμού.
Στις μεγαλύτερες ταχύτητες όπου αυξάνεται η θερμοκρασία υπερβολικά χωρίς ΑΒS.
Κερδίζεις και την απόσταση και τον ελιγμό
Aν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία του συστήματος μπορώ να δώσω

http://VaggelisTsogas.gr/
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-03-08, 13:22
Το avatar του χρήστη mariouli
mariouli Offline:
Νεότατος

Περιοχή: ΜΟΣΧΑΤΟ
Δύναμη Σεβασμού: 257
mariouli είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Πήγσ λοιπόν το αμάξι για service. Έκανα αυτό των 4 χρόνων. Όταν μίλησα με τον τεχνικό και του είπα το πρόβλημα που έχω μου είπε πως έτσι φρενάρει το αυτοκίνητο. Αυτό είναι το σύστημα της TOYOTA. Η κοπέλα μου έχει το ίδιο αυτοκίνητο μόνο που είναι μοντέλο 2006. Δοκίμασα τα φρένα του και συμβαίνει σχεδόν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Τί να πω...... το σύστημα πέδησης είναι χάλια τελικά.

Και μία ακόμα παρατήρηση.

44.000 χλμ. περίπου έχω κάνει και είναι η 2η φορά που μου αλλάζουν τα τακάκια εμπρός και πίσω. Και όταν τους ρώτησα γιατί μου είπανε πως τα τακάκια είναι οικολογικά και φθείρονται γρήγορα.

Μάλλον την επόμενη φορά πάω για aftermarket....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-03-08, 13:56
Το avatar του χρήστη panagiotisfx
panagiotisfx Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Ε12 pro f/l
Περιοχή: Αθηνα
Δύναμη Σεβασμού: 315
panagiotisfx είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Οντως ειναι χαλια γιατι παραλιγο να περασω ενα Stop!Κι ευτυχως που δεν μου πεταχτηκε κατι εκεινη την ωρα γιατι θα το ειχα κανει κιμα.Τωρα τα ξερω τα κουσουρια του αλλα εκεινη την μερα τα ειδα ολα!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-03-08, 13:58
Το avatar του χρήστη dRiveR7
dRiveR7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 207 RC
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 409
dRiveR7 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mariouli Εμφάνιση μηνυμάτων
Τί να πω...... το σύστημα πέδησης είναι χάλια τελικά.....
Μπες σε ένα αυτοκίνητο ίδιας κατηγορίας και ίδιας γενιάς φυσικά και θα αλλάξεις γνώμη...Από τις μικρότερες αποστάσεις ακινητοποίησης έχει....Το 16αρι τουλάχιστον σε συγκριτικά που είχα δει είναι στα 2-3 πρώτα σε όλες τις μετρήσεις στα φρένα...
Επίσης το abs σε μένα και σε άλλα δύο Ε12 που έχω οδηγήσει δεν μπάινει σχεδόν ποτέ και μόνο αν βρέχει ή είναι πολύ γυαλί και τσαρουχώσεις όσο δεν πάει....

Edit: Μόλις είδα σε ένα παλιότερο περιοδικό ένα συγκριτικό πολλών αυτοκινήτων της κατηγορίας της Ε12 στα 1.4...Τελικά στα 1.4 είναι από τα χειρότερα...και σε αποστάσεις και σε αίσθηση...
Αντίθετα στα 1.6 είναι από τα καλύτερα...και όντως έχει καλό φρένο...Έχουν τόση διαφορά οι δαγκάνες 1.4 και 1.6? Γιατί δίσκους τακάκια ίδια έχουν...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dRiveR7 : 25-03-08 στις 14:06.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-03-08, 15:03
Το avatar του χρήστη ranger
ranger Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12 Tsport facelift
Περιοχή: 'Ιλιον
Δύναμη Σεβασμού: 658
ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mariouli Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα λάστιχα είναι μάρκας Bridgestone και νομίζω πως είναι Turanza. Θα δω αύριο τι τύπος είναι τα λάστιχα και θα σας ενημερώσω
Νομίζω ότι μερίδιο ευθύνης έχουν και τα λάστιχα. τα φοράω και εγώ και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panagiotisfx Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ξερω αν λεμε το ιδιο πραγμα αλλα εμενα μερικες φορες μου κανει το εξης κουλο.Αν βαλω πρωτη και γκαζωσω μεχρι να πιασω κοφτες και πατησω αποτομα φρενο τοτε το πεταλι του φρενου δεν πατιεται προς τα μεσα με τιποτα.Αν ομως το αφησω και το ξαναπατησω τοτε οκ.Τι να ειναι αυτο.
Το φαινόμενο που περιγράφεις το είχα αναφέρει και σε κάποιο άλλο τόπικ. Νομίζω οτι συμβαίνει επειδή μπερδεύεται το ABS. όταν έχεις σπασμένη πρώτη οι εμπρός τροχοί σπινιάρουν. αν εκείνη την ώρα πατήσεις φρένο συμβαίνει το εξής: Το ABS διαβάζει οτι οι εμπρός τρόχοι κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα απο τους πίσω (καταλαβαίνει δηλαδή, οτι οι εμπρός τροχοί ολισθαίνουν), ενεργοποιείται το ABS και δεν επιτρέπει τη χρήση του φρένου (γιαυτό και δεν πατιέται το πετάλ του φρένου).
Πάντος γενικά τα φρένα του Corolla είναι απο τα καλύτερα στην κατηγορία του (τα τακάκια είναι χωρις αμίαντο δλδ οικολογικα και γιαυτό θελουν συχνή αλλαγη. Αν πας για aftermarket μην βαλεις πολυ σκληρότερα γιατι θα σου χαλάσει τους δίσκους).

Σημείωση: Μην μπερδευτείτε και μου πείτε οτι το ABS είναι συστημα κατά του μπλοκαρίσματος των τροχών και ότι κατα της ολισθησης είναι το ESP κτλ. Το ABS είναι ενα αντιολισθητικο σύστημα που χρησιμοποιείται κατά την πέδιση και δουλειά του είναι να μην αφήνει τους τροχούς να ολισθαίνουν (Να αναγκάζει δηλασή τους τρόχους να κάνουν περιστροφική κίνηση χωρίς ολίσθηση). Αντιθέτως το ESP είναι αντιολισθητικό σύστημα που χρησιμοποιείται κατί την κίνηση - επιτάχυνση...)

Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ranger : 25-03-08 στις 15:08.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-04-08, 21:14
miha2000 Offline:
Νεότατος

Δύναμη Σεβασμού: 0
miha2000 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Γεια σας παιδιά. Έχω και εγω το ίδιο περ'ιπου πρόβλημα με το corolla 1.4 sol 2004. Όταν φρενάρω τέρμα και μπει το abs, έχω την εντύπωση ότι δεν θα σταματήσω ποτέ. Να σημειώσω οτι γι αυτον τον λόγο άλλαξα λάστιχα και έβαλα τα continental premium contact 2 με τα οποια υπήρξε σημαντική βελτίωση (πριν είχα yokohama c drive-απαράδεκτα). Αν πατήσω το φρένο μεχρι το οριακό σημείο μπλοκαρίσματος πριν μπει το abs το αυτοκίνητο φρενάρει αρκετά καλά.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρόβλημα με μπροστινά φρένα σε ΕΕ111 NikiforosGT TOYOTA COROLLA 111(G6) 52 03-07-11 20:24
Φρένα Fanis SUPPORT 242 16-02-11 18:46
Πρόβλημα με τα φρένα 4a-ge dim_moy UPDATES 4 03-06-10 03:15
Corolla πρόβλημα με φρένα Snoo TOYOTA COROLLA E 12 30 17-07-09 02:43
Φρένα Azriel SUPPORT 1 14-11-08 22:13

Page generated in 0,18825102 seconds (82,81% PHP - 17,19% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:20.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com