Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikoskon
Γιατί να μην τουρμπίσεις τον κινητήρα σου που ξέρεις τί του έχεις κάνει
απ'το να αγοράσεις μεταχείρισμένο κινητήρα κτλπ;!
Το κόστος;! Ο 1 χρόνος εγγύηση που σου δίνει ο πωλητής αρκεί να μην ανοίξεις καπάκι;:
Σκέφτομαι μετά το στρατό να ψευτοτουρμπίσω τον 4E-FE της Corolla μου.
Με μπρίζωσε ένας φίλος Puntάκιας για να βάλω τον μαυρο 4A- κτλπ.
Πιστεύω είναι πιο ορθολογικό το να αρχίζεις να χτίζεις επάνω σε βάση που γνωρίζεις παρά να πάρεις κάτι ήδη χτισμένο χωρίς να ξέρεις τί του έκανε ο πρώην ιδιοκτήτης του.
Αν είμαι λάθος(!),φωνάχτε!!!
|
Νικο απλά το λέμε για να μην καταστρέψει ένα άρτιο μοτερ που δεν του έχει κανει κιχ.
Όταν θέλεις να τουρμπίσεις πρέπει να σκάσεις χοντρα λεφτά. Αν πας με 3000 να τουρμπίσεις ένα 1300cc στα 160 άλογα, γνωμη μου είναι ότι κάποια στιγμή θα τα πάρεις όλα στο χέρι (ή σε σακούλες).
Αν βάλεις ενα άλλο μοτερ μέσα, 1ον γλιτωνεις λεφτά, 2ον κάνεις το κομμάτι σου και την παύλα σου, 3ον αν κάποια στιγμή είτε το βαρεθείς είτε σου βγάλει πρόβλημα ξαναβάζεις το παλιό σου μοτερ πίσω και 4ον δεν πειράζεις καθόλου το σκυλί το μοτεράκι σου που τόσα χρόνια σε υπηρετουσε χωρίς παράπονο (και που αν δεν το πειραξεις θα συνεχίσει για άλλα τόσα χρόνια).
Κακά τα ψέματα αν μπλέξεις με τούρμπισμα είναι 200% σίγουρο ότι από τα λεφτά που έχεις υπολογίσει θα πληρωσεις άλλα τόσα και μάλιστα με αμφίβολο αποτέλεσμα. Με ένα 4EFTE μαμίσιο και με ένα καλό έλεγχο νομίζω έχει βρει την καλύτερη λύση.