Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
 |
|

24-06-07, 05:54
|
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Ετσι ειναι οσα αυτοκινητα εχουν Clima εχουν και εσωτερικο οργανο μετρησης της θερμοκρασιας της καμπινας και βαση αυτου γινεται η αυτοματη λειτουργια του συστηματος.Η εξωτερικη θερμοκρασια δεν παιζει ρολο στο συστημα απλα υπαρχει το οργανο μετρησης μονο και μονο για να γνωριζει ο οδηγος τις εξωτερικες συνθηκες και κυριος το χειμονα αν δειχνει 0 να τον ειδοποιει οτι υπαρχει πιθανοτητα παγου.
Το εξωτερικο θερμομετρο νομιζω πως βρισκεται καπου στον δεξι καθρευτη χωρις να κοβω και το κεφαλι μου.
|

24-06-07, 10:10
|
 |
Moderator
|
|
Περιοχή:
Εξωτική Έδεσσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 5 φορές σε 5 μηνύματα
|
|
Δεν είναι ούτε στον καθρέπτη ούτε στην μάσκα.....Είναι κάπου μπροστά στην μετόπη του αυτοκινήτου......
HONDA VFR 800Vtec ABS '05
|

24-06-07, 11:00
|
banned
|
|
Περιοχή:
athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Edessaios
Δεν είναι ούτε στον καθρέπτη ούτε στην μάσκα.....Είναι κάπου μπροστά στην μετόπη του αυτοκινήτου......
|
δλδ κοντα στην μασκα
|
 |
|
 |

24-06-07, 11:30
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από electro
Γιατι πιστευεις οτι δεν ειναι χρησιμο? Λαμβανεις πληροφοριες , για να ξερεις τι γινεται εξω απο το αυτοκινητο.
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από [COLOR=#fed202
diafanh-psyxh[/color]]...όσοι ταξιδεύουν βράδυ ή χαράματα ειδικά το χειμώνα και έχουν αυτό τον αισθητήρα έχουν μία έξτρα ενημέρωση για το τι μπορεί να συναντήσουν στο δρόμο.παγωνιά (ή όπως το λένε στα μέρη μου τσαφ).
|
Ο λόγος που το θεωρώ από τα λιγότερο χρήσιμα (και όχι τελείως άχρηστο) είναι ότι πιστεύω πως όταν ξεκινάμε να οδηγήσουμε το αυτοκίνητό μας και ειδικά το χειμώνα σε καιρικές συνθήκες που πιθανόν να μεταβάλλονται δραματικά (ή είναι ήδη δραματικές) και επηρεάζουν με αντίστοιχο τρόπο την οδική μας ασφάλεια, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες -το λιγότερο-!
Σε απλά Ελληνικά, δεν πιστεύω πως όταν κάποιος βγαίνει πρωί-πρωί ή μέσα στη νύχτα το χειμώνα για να πάει στη δουλειά του και τον θερίζει το κρύο, περιμένει να δει το θερμόμετρο εξωτερικής θερμοκρασίας του αυτοκινήτου του για να σκεφτεί την πιθανότητα ύπαρξης πάγου.
Τα λέω αυτά γιατί επί 7 χρόνια ζω και εργάζομαι σε χώρα που οι θερμοκρασίες το χειμώνα φτάνουν -ή και ξεπερνούν (προς τα κάτω)- τους -30°C και τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν και χωρίς αλυσίδες και χωρίς να φοράνε τα καλύτερα δυνατά ελαστικά. Και συμβαίνουν μόνο μικροσυγκρούσεις και αυτές σπάνια! Τα χειρότερα τα κάνουν κάτι "λεφτάδες" με Land Cruiser, Lexus RX, BMW X5, Mercedes M Class, Grand Cherokee κλπ, οι οποίοι έχουν τα πάντα στα αυτοκίνητά τους (και θερμόμετρο εξωτερικής θερμοκρασίας) αλλά δεν έχουν την κοινή λογική!
Πάνος.
ΥΓ: Φίλε diafanh-psyxh, πιστεύω πως από τη στιγμή της ενεργοποίησης του κομπρεσέρ (από το μπουτόν A/C) ο συμπλέκτης του το διατηρεί συνεχώς κομπλαρισμένο με την τροχαλία (και άρα τον κινητήρα) προς αποφυγή υπερβολικής φθοράς του ηλεκτρομαγνητικού συμπλέκτη που έχει, λόγω της συνεχούς διαδικασίας σύμπλεξης/αποσύμπλεξης (γι' αυτό και λένε ότι η ιδανική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κλιματισμού ή του A/C γίνεται στο ρελαντί ή με τις όσο το δυνατό χαμηλότερες στροφές). Έτσι, από αυτά που γνωρίζω τουλάχιστον (μπορεί να κάνω και λάθος ρε παιδιά!) η εσωτερική θερμοκρασία ρυθμίζεται με τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα...
|

24-06-07, 12:45
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Bolos
|
|
ρε συ Πετρο αν ειχε το δεκτη της θερμοκρασιας καπου μπροστα στη μετωπη του αυτοκινητου θα εδειχνε περισσοτερο λογω της θερμοκρασιας του μοτερ κατα την κινηση,τι λες? λογικα πρεπει να ειναι καπου που να μην εχει μεγαλη αποκλιση,αν και παντα παρατηρειται αυτο το φαινομενο.
εγω παντως που κοιταω καμια φορα θερμομετρα στους δρομους και συγκρινω με του αμαξιου εχω δει αποκλιση 2 βαθμους + -.
επισης προτεινω να μην γινεται χρηση του A/C sto AYTO παρα μονο το χειμωνα που αναβει μονο του οταν παταμε το κουμπακι front για ξεθολωμα του παρ μπριζ,δηλαδη προτεινω να ρυθμιζομε τη θερμοκρασια χειροκινητα.
με τη σειρα μου να παραθεσω ενα προβλημα-ερωτηση.εχει γεμισει κανεις φρεον στο a/c και να το χασει σε μια μερα χωρις να δει διαρροη?

24-06-07, 12:50
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
|
|
αυτό με το αρκουδίσιον δεν το έχω ψάξει γιατί δεν το χρησιμοποιώ.το ανεργοποιώ μόνο αν έχω αφήσει το αυτοκίνητο στον ήλιο για κανα 10 λεπτο και μετά το σβήνω.δεν το μπορώ το air condition.
όσον αφορά για τον εξωτερικό αισθητήρα θερμοκρασίας άλλο είναι να είσαι υπό το μηδέν και άλλο να έχει 7 βαθμούς σταθερά έξω και περνώντας από ορισμένα σημεία να βλέπεις 1 βαθμό ή μηδέν.
αυτό το λέω γιατί ναι μεν είσαι προετοιμασμένος ότι μπορεί να συναντήσεις παγο αλλά όταν δεις και την ένδειξη μηδέν είσαι περισσότερο στην τσίτα.
|

24-06-07, 13:25
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Bolos
|
|
και εγω δεν ειμαι fun του a/c, το χρησιμοποιω μονο σε ταξιδια και για πολυ λιγο 1-2 λεπτα,ισα ισα να δροσιζει λιγο.

24-06-07, 13:32
|
 |
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Οκ επειδή δεν το πολυκατέχω το θέμα αιρ κοντισιον δε θα διαφωνήσω περαιτέρω για το θέμα του αισθητήρα. Απλά να ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό που παρατήρησα....πως γίνεται τη στιγμή που παρατήρησα κάποια δυσλειτουργία στο δείκτη εξωτερικής θερμοκρασίας να παρατήρησα και αυτή την αλλαγή στη λειτουργία του κλιματισμού? Μήπως με κάποιο τρόπο οι δύο αισθητήρες (εσωτερική και εξωτερικής θρμοκρασίας) συνδέονται μεταξύ τους και αλληλοεπηρεάζονται?
|

24-06-07, 14:12
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Bolos
|
|
φιλε driver7 λογικο δεν ειναι να συνεργαζονται οι θερμοκρασιες εξω και εσω αμαξιου? σκεψου οτι δεν το εχεις στο auto,αλλα το ρυθμιζεις χειροκινητα.τοτε με βασει τη θερμοκρασια που εχεις εξω ρυθμιζεις για μεσα στο αμαξι.αν παλι το εχεις στο αυτοματο τοτε το a/c σε παει φουλ ανεμιστηρα και για θερμοκρασια 15 βαθμους που ειναι το κατωτερο του,γι αυτο ανεφερα καπου και για το ξεθαμπομα παρμπριζ.τοτε μολις πατισεις το front κουμπακι αναβει το a/c αυτοματα και φουλ μαλιστα για αμεσο αποτελεσμα.

24-06-07, 14:22
|
 |
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Καλα κανω εγω και εχω clima....
Κατεβαζεις τα παραθυρα και να το κλιμα!
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17912602 seconds (82,84% PHP - 17,16% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:33. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|