Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-11-07, 09:58
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bill Εμφάνιση μηνυμάτων
Για να μην ανοίξω νέο Topic θα σας πω εδώ το πρόβλημα μου.Πρι από 4 μέρες στα καλά καθούμενα μου άναψε το λαμπάκι check engine.Παρ' όλα αυτά το αυτοκίνητο δεν παρουσίαζε κάποια δυσλειτουργία.Πηγα απο το μηχανικο μου και το ειδε και μου ειπε οτι χρειαζοταν καθαρισμα η πεταλουδα.Σημερα το πρωι του το πηγα και το μεσημερακι πηγα να το παρω.Μου ειπε οτι η πεταλουδα μεσα ηταν χαλια και την καθαρισε.Επισης μου αλλαξε φιλτρο βενζινης γιατι ηταν χαλια απ΄οτι ειπε.Το πηρα το αυτοκινητο και στο δρομο πραγματι καταλαβα διαφορα.Ολα μια χαρα μεχρι που αρχισα να το σκιζω λιγο.
Μετα απο 3-4 φορες που χτυπησα κοφτες ξαφνικα το αυτοκινητο γονατισε.Σταματησα δεξια,δεν εσβησε αλλα δεν ανεβαζε πανω απο 2500στροφες.Μολις εφτανε σε αυτες τις στροφες τοτε επεφτε παλι στο ρελαντι.Παω ξανα στο μηχανικο και εβγαλε και ξανακουμπωσε τις φυσες της πεταλουδας και εφυγα.Στο δρομο μολις το ζορισα παλι τα ιδια.
Του το παω και το βαζει στο διαγνωστικο οπου του εβγαλε ενδειξη για τον ΜΑF.Βρήκε εναν μεταχειρισμένο και πηγε να το παρει ο πατερας μου.Το εφερε απο Αργυρουπολη Ζωγραφου χωρις προβλημα.Οταν το πηρα εγω μολις το ανοιξα λιγο παλι τα ιδια.
Μιλησα παλι με το μηχανικο και μου ειπε να του στειλω τον κωδικο που γραφει ο αισθητηρας πανω να παρει εναν καινουργιο να βαλουμε αυριο.
Το κακο ειναι πως εγω δεν πιστευω να φταιει ο MAF.Πιο πολυ μου φαινεται οτι ο εγκεφαλος μπαινει σε safe mode αλλα δεν μπορω να καταλαβω το λογο.Να πω πως αμα οταν το κανει αυτο σβησεις το αυτοκινητο και το ξαναβαλεις μπροστα ολα καλα μεχρι να το ξαναζορισεις.Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να ειναι?Κανενας που να εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα?Βοηθηστε γιατι εχω αγχωθει.Αν δεν φτιαχτει θα σκασω.

Όταν σου είχε ανάψει το check engine σου το έκανε αυτο το γονάτισμα? Αν όχι, τότε κατι προξενηθηκε απο αυτα που πηραξε ο μηχανικος σου, δλδ πεταλουδα ή/και το φίλτρο βενζίνης.
Ισως φταίει λοιπον το φίλτρο. Ίσως εχει καποιο πρόβλημα ή δεν έχει τοποθετηθει καλά και στα ζόρια του μοτερ που πρέπει να αυξηθει και η παροχή καυσίμου, ίσως μπλοκάρει την ροή του καυσίμου και δεν περνάει αρκετό. Ισως μετα το αντιλαμβάνεται αυτο ο εγκέφαλος λόγω κακής καυσης και μπαίνει σε safe mode...
Μια μαντεψιά κάνω....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-07, 10:13
THEMIS Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Corolla 1.4 vvti G6
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 250
THEMIS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Κλασσική συμπεριφορά safe mode είναι, η οποία αν βάλεις το αμάξι στο διαγνωστικό, θα σου δείξει αμέσως τι error έχει. Το σφάλμα δεν διαγράφεται επειδή έσβησε το check engine, αλλά συνήθως το check engine ανάβει κατά κόρον για αισθητήρα λ. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση άχρηστης βενζίνης, στην οποία πάλι δυστυχώς το error είναι στο διαγνωστικό αισθητήρας λ.

Πήγαινέ το σε εξουσιοδοτημένο να σου δουν αυτά που άλλαξες και να διαβάσουν το διαγνωστικό.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-07, 10:46
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 846
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
bill και εμενα ετσι περιπου εκανε αλλα με την διαφορα οτι οταν διαβασε πολυ θερμοκρασια το αμαξι εσβηνε και στα χαμηλα και στα ψηλα..
Σε εμενα εφταιγαν ομως οι μπριζες του πολλαπλασιαστη οταν ζεσταινοταν ανοιγαν και εμενα απο ρευμα..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-07, 12:23
Hlektrologos Offline:

Μοντέλο: ZZΕ111
Δύναμη Σεβασμού: 0
Hlektrologos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Το θεμα ειναι οτι ο μηχανικος μου το εβαλε στο διαγνωστικο και του εβγαλε λαθος στο MAF.Βαλαμε μεταχειρησμενο αλλα τοσο ατυχοι ειμαστε που και αυτο καμενο ειναι?
Μιλησα πριν λιγο μαζι του και μου ειπε οτι εχει μιλησει με TOYOTA και περιμενει να τον παρουν να του πουνε αν υπαρχει και ποσο εχει ενα καινουργιο MAF.Αντε να δουμε τι θα γινει.Ελπιζω να ειναι αυτο να ξεμπερδευουμε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-07, 12:31
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Όταν λες MAF εννοείς το AFM ? (Air Flow Meter)?
Αν ειναι αυτο κοστίζει κάπου 100 ευρω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-07, 12:46
Hlektrologos Offline:

Ναι για αυτο λεω.Και εγω AFM το ηξερα αλλα τελικα ο μηχανικος μου ειπε οτι λεγετε MAF.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-11-07, 00:01
Το avatar του χρήστη alimonos
alimonos Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: TRUENO ΑΕ86
Περιοχή: ΗΠΕΙΡΟΣ
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 429
alimonos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ρε μπας και ο μηχανικός έιναι MAFία ?????????
Παλιά 30-11-07, 00:17
Hlektrologos Offline:

Τον συγκεκριμενο μηχανικο τον εμπιστευoμαι εδω και πολυ καιρο.Δεν μου εχει κανει ποτε μ@λ@κΙ@,ειναι φθηνος,ειναι γνωστος μου και επισης Toyotakias.Αυριο θα παω να βαλουμε τον καινουργιο MAF και θα δουμε τι θα γινει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-12-07, 11:48
Hlektrologos Offline:

Δεν γινετε θα με τρελανει το καμαρι μου.Εχθες το περνω για να παω στη δουλεια.Στο δρομο το ιδιο βιολι.Μολις σχολασα και γυρναγα πισω τιποτα.Ολα καλα και ολα ωραια.Φανταστειτε οτι εφαγε σκισιμο απο Αργυρουπολη μεχρι Ζωγραφου και ολα καλα.Λεω τυχαιω θα ειναι.Σημερα το πρωι πηγα στο μηχανικο και στο δρομο παλι σκισιμο και ολα καλα εκτος του οτι αναψε το check engine παλι.Λεω στο μηχανικο τι εγινε και δεν μπορουσε να το εξηγησει ουτε αυτος.Μου ειπε οτι ο εγκεφαλος του αυτοκινητου μας οταν γινει καποιο λαθος και μπει σε safe mode μπορει απο μονος του μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας να κανει νεα χαρτογραφιση και οτι μαλλον γι΄αυτο επεφτε συνεχεια σε safe mode.

Να επισημανω οτι οσο γινοταν αυτο με το safe mode δεν μου ειχε αναψει λαμπακι check.Τωρα που ολα ειναι μια χαρα μου αναψε.Θα παω μαλλον και σημερα το μεσημερακι που θα εχει το διαγνωστικο να το βαλουμε πανω να δουμε γιατι αναψε το check.Τι να πω.Δεν καταλαβαινω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-12-07, 21:23
Το avatar του χρήστη Stetas
Stetas Offline:
Moderator

Μοντέλο: Corolla E111L HB G6
Περιοχή: Πάτρα
Δύναμη Σεβασμού: 404
Stetas θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος Stetas θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bill Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι για αυτο λεω.Και εγω AFM το ηξερα αλλα τελικα ο μηχανικος μου ειπε οτι λεγετε MAF.
Εχω την εντύπωση οτι είναι το ίδιο πράγμα Μ AFM (Mass Air Flow Meter) μετρητής μάζας αέρα.
Βασίλη έχεις φιλτροχοάνη ή σκούπα ή φίλτρο ελέυθερο πάνω γιατί δε θυμάμαι?

Corollaclub
Πάτρα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΑΠΕΛΠΗΣΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ!!!!! kostas auris SUPPORT 8 23-04-11 22:22
Βοηθεια sashatoyota Θελω βοηθεια 4 27-02-09 09:43
Βοηθεια 4e fe Θελω βοηθεια 1 06-08-08 12:34
βοηθεια!!!! urban TOYOTA COROLLA 111(G6) 14 23-01-07 23:01
βοηθεια miller TOYOTA COROLLA E 12 1 21-01-07 23:40

Page generated in 0,17512298 seconds (82,30% PHP - 17,70% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:47.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com