Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bill
Για να μην ανοίξω νέο Topic θα σας πω εδώ το πρόβλημα μου.Πρι από 4 μέρες στα καλά καθούμενα μου άναψε το λαμπάκι check engine.Παρ' όλα αυτά το αυτοκίνητο δεν παρουσίαζε κάποια δυσλειτουργία.Πηγα απο το μηχανικο μου και το ειδε και μου ειπε οτι χρειαζοταν καθαρισμα η πεταλουδα.Σημερα το πρωι του το πηγα και το μεσημερακι πηγα να το παρω.Μου ειπε οτι η πεταλουδα μεσα ηταν χαλια και την καθαρισε.Επισης μου αλλαξε φιλτρο βενζινης γιατι ηταν χαλια απ΄οτι ειπε.Το πηρα το αυτοκινητο και στο δρομο πραγματι καταλαβα διαφορα.Ολα μια χαρα μεχρι που αρχισα να το σκιζω λιγο.
Μετα απο 3-4 φορες που χτυπησα κοφτες ξαφνικα το αυτοκινητο γονατισε.Σταματησα δεξια,δεν εσβησε αλλα δεν ανεβαζε πανω απο 2500στροφες.Μολις εφτανε σε αυτες τις στροφες τοτε επεφτε παλι στο ρελαντι.Παω ξανα στο μηχανικο και εβγαλε και ξανακουμπωσε τις φυσες της πεταλουδας και εφυγα.Στο δρομο μολις το ζορισα παλι τα ιδια.
Του το παω και το βαζει στο διαγνωστικο οπου του εβγαλε ενδειξη για τον ΜΑF.Βρήκε εναν μεταχειρισμένο και πηγε να το παρει ο πατερας μου.Το εφερε απο Αργυρουπολη Ζωγραφου χωρις προβλημα.Οταν το πηρα εγω μολις το ανοιξα λιγο παλι τα ιδια.
Μιλησα παλι με το μηχανικο και μου ειπε να του στειλω τον κωδικο που γραφει ο αισθητηρας πανω να παρει εναν καινουργιο να βαλουμε αυριο.
Το κακο ειναι πως εγω δεν πιστευω να φταιει ο MAF.Πιο πολυ μου φαινεται οτι ο εγκεφαλος μπαινει σε safe mode αλλα δεν μπορω να καταλαβω το λογο.Να πω πως αμα οταν το κανει αυτο σβησεις το αυτοκινητο και το ξαναβαλεις μπροστα ολα καλα μεχρι να το ξαναζορισεις.Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να ειναι?Κανενας που να εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα?Βοηθηστε γιατι εχω αγχωθει.Αν δεν φτιαχτει θα σκασω.
|
Όταν σου είχε ανάψει το check engine σου το έκανε αυτο το γονάτισμα? Αν όχι, τότε κατι προξενηθηκε απο αυτα που πηραξε ο μηχανικος σου, δλδ πεταλουδα ή/και το φίλτρο βενζίνης.
Ισως φταίει λοιπον το φίλτρο. Ίσως εχει καποιο πρόβλημα ή δεν έχει τοποθετηθει καλά και στα ζόρια του μοτερ που πρέπει να αυξηθει και η παροχή καυσίμου, ίσως μπλοκάρει την ροή του καυσίμου και δεν περνάει αρκετό. Ισως μετα το αντιλαμβάνεται αυτο ο εγκέφαλος λόγω κακής καυσης και μπαίνει σε safe mode...
Μια μαντεψιά κάνω....