Λοιπόν ... όλα καλά αυτά που λέτε για τις ταχύτητες αλλά το μοντεμάκι του σίγουρα δεν φταίει για το αργό κατέβασμα του site. Το πρόβλημα είναι αλλού και είναι ποιο βαθύ. Βασικά όλοι οι χρήστες που έχουμε Internet μέσω δικτύου ΑΡΙΣ (το δίκτυο του ΟΤΕ ανεξαρτήτως ποιος μας δίνει ΙΝΤΕΡΝΕΤ) μετά τις αναβαθμίσεις των γραμμών που έκανε ο ΟΤΕ πέρυσι στο τέλος του χρόνου έχουν πρόβλημα. Κάποιοι (τυχεροί που πέφτουν σε DSLAM του ΟΤΕ όχι υπερφορτωμένο) όντως είναι καλύτερα αλλά ο περισσότερος κόσμος έχει πάθει πλάκα και οι δηλώσεις βλαβών για αργές ταχύτητες είναι τραγικές.
Το πρόβλημα είναι βασικά η υπερφόρτωση των τοπικών δικτύων του ΟΤΕ τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Παλαιώτερα ξέραμε πως τις καθημερινές προς το μεσημέρι το δίκτυο ήταν αργό... τώρα πλέον είναι κατά την περισσότερη ώρα της ημέρας.
Ένα απλό τεστ που μπορείτε να κάνετε για να δείτε τι παίζετε είναι να κάνετε ping το site του provider που σας δίνει ίντερνετ, εξηγώ:
1. Ανοίγουμε dos prompt
2. Γράφουμε ping -t τοsiteτουproviderμας (στην δικιά μου περίπτωση είναι η vivodi οπότε γράφω ping -t
www.vivodi.gr
Βλέπετε λοιπόν στο παραθυράκι απαντήσεις συνεχόμενες και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το time. Οτιδήποτε πάνω από 50-200ms είναι προβληματικό. Προϋπόθεση να μην έχετε κάνα p2p ανοιχτό και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το Ιντερνετ.
Όσοι τυχεροί δουν νούμερα πάνω από 1000ms (ήμουνα στα 3000ms για πολύ καιρό μέχρι που τρέλανα στα βρισίδια των ΟΤΕ και μου άλλαξε πόρτα DSLAM) τότε το Ιντερνετ για εσάς είναι μία μόνιμη καθυστέρηση....
Η μόνη λύση που υπάρχει είναι τηλέφωνο στο ΟΤΕ για δήλωση βλάβης της γραμμής (αν πληρώνετε χώρια στον ΟΤΕ την ADSL και σε άλλον provider το Ιντερνετ) ή δήλωση βλάβης στον εκάστοτε provider.
Επίσης όταν δηλώσετε βλάβη δεν θα πείτε πως ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ αλλά πως έχετε ΥΨΗΛΟ PING, είναι βασικό αυτό.
Φανταστείτε πως εγώ πλέον με το site της vivodi έχω ping 17ms!!!!! πλέον σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και αυτό φυσικά μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ το VoIP τηλέφωνό μου κλπ γιατί πάνω από από 500ms το VoIP είναι άχρηστο με τρελές καθυστερήσεις.
Εννοείται πως το server μας και το CorollaClub επηρεάζονται από αυτό το έργο και το φόρουμ σέρνεται φυσικά αν έχουμε πρόβλημα.
Είμαι εδώ για οποιαδήποτε άλλη εξήγηση/διευκρίνηση.