Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
|
|
|
Re: Σασμαν |
|
15-11-06, 11:10
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Athens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Re: Σασμαν
Ναι αυτο ειναι σωστο, μαλλον δεν το εθεσα σωστα, λαθος ειναι αυτο που ειχα βαλει στην παραθεση, οτι το ιδιο πεφτουν σε ολα τα κιβωτια 4Α.. Γιατι απλα δεν ειναι ολα ιδια..
wastegate, δεν ισχυει αυτο που λες.. Το καλυτερο σασμαν εινα αυτο που βαζει ο κατασκευαστης αν εχεις ως κριτηριο την οικονομια οπως πολυ σωστα λεει ο Ηρακλης.. Αλλα απο επιδοσεις δεν ισχυει αυτο.. Και επισης αν εσυ χανεις κατι στην πρωτη ειτε απο σπινιαρισμα ειτε επειση δε μαζευεις χλμ, το κερδιζεις στις υπολοιπες, κυριως 3η και 4η.. Και επειδη φορας μοτερ απο starlet και το ξερω καλα το starlet, σου λεω οτι με 2 φιλους μου που εχω ανοιξει απο ρεπριζ 2ες(ετσι για να δουμε τι γινεται, δεν ειχα ελπιδα, μονο καθισμα οδηγου-συνοδηγου ειχαν μεσα) σε αυτον με το μακρυ σασμαν εφευγα στη 2α και με μαζευε στα 135-140 ενω στον αλλο με κοντο σασμαν και με μπλοκε TRD μαλιστα, δεν εφευγα πουθενα, με περνουσε απο την αρχη και συνεχεια..
Ηρακλη, το οτι θα σερνεσαι στην εθνικη με το κοντο σασμαν απο που προκυπτει?? Το αντιθετο μαλιστα! Επειδη εχεις πιο πολλες στροφες στο κιβωτιο και δουλευει πιο ψηλα το μοτερ, παει καλυτερα το αμαξι! Και θα σου πω, με το μαμα σασμαν στα 140 ειχα 4000 ακριβως, τωρα εχω 4400, στις 7100 εχω 225, δηλαδη και σε ολες τις ταχυτητες(χλμ/ωρα εννοω) ειμαι πιο πανω σε στροφες αρα δουλευω πιο δυνατα, και εχω και τελικη(μεχρι τις 7500 που βγαζει μεγιστη δυναμη εχω περιθωριο)..
Μειονεκτημα αυτων, θορυβος και ισως οικονομια(εδω εξαρταται και το ποσο πατας γιατι πηγαινει καλυτερα οποτε πατας λιγοτερο γκαζι)...
|
15-11-06, 11:19
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 12 φορές σε 12 μηνύματα
|
|
Η οικονομία πάλι είναι και αυτή πολύ σχετική...
Είναι κάτι που δεν αυξάνει όσο αυξάνουν οι στροφές...
Η ειδική κατανάλωση μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό των κινητήρων παίρνει τη μέγιστη τιμή της στις πολύ χαμηλές στροφές του κινητήρα....
Πήραμε φωτιά πάντως έτσι;;;
χαχαχαχα
Βουμ βουμ. σκλρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ.......
|
15-11-06, 11:22
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
|
|
Ααααα Νικολιό...
Αν σκεφτείς πως τα κιβώτια του μαυροκάπαπακου είναι σαν να μην υπάρχουν (ά ρε Ελλαδάρα...)
θα δεις ότι έχω δίκιο...
Bρήκα και αυτό αλλά εμάς δεν μας πολυαφορά...
Ίσως κάποιους πισωκίνητους... αλλά καλό είναι να του ρίξετε μια ματιά...
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_transmissions
|
|
|
15-11-06, 16:41
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Athens
|
|
Ρε συ δεν μπορεις να το λες αυτο.. Αφου υπαρχουν, πως ειναι σαν να μην υπαρχουν? Στην Ελλαδα ισως ηρθαν 1-2 διαφορετικα 5αρια και οχι του μαυροκαπακου η του GT, αλλα αφου υπαρχουν και μπορουμε να τα βρουμε τοτε ειναι και αυτα μεσα στο παιχνιδι..
|
15-11-06, 17:27
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Το αυτοκινητο μου, στην κολωνα της πορτας, μαζι με αλλους κωδικους, γραφει και ενα C50.Ειναι ο κωδικος του σασμαν;
|
15-11-06, 19:18
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Carinaman δεν ξερω τι γινετε με αυτο που λες αλλα χλωμο μου φαινετε(πιο πολλες απωλεις).Αν θελετε να με ακουσετε καλο ειναι να βρειτε ενα σασμαν μπλοκε κλειστο οχι να το ανοιξετε και να το βαλετε γιατι μπορει να σπασει.Εμεις που το καναμε εσπασε το κελυφος απο το σασμαν
15-11-06, 19:20
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
|
|
C50 είναι κωδικός σασμάν για 4Α, αλλά είχα την εντύπωση ότι φοράς C56. Μπορεί...
Για να είσαι σίγουρος, όμως, αν ψάξεις το κιβώτιο κάπου γράφει τον τύπο του με αχνές πονταρισιές...
(Άμα το βρεις σφύρα μου....)
|
|
|
16-11-06, 01:22
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Athens
|
|
Ειπαμε C56 φοραγανε μονο τα μαυροκαπακα και τα Glanza!!!!4.312 τα μαυρα 3.722 τα glanza, οχι τα avensis!
Ηρακλη
C50 3.545 1.904 1.310 0.969 0.815 Τελικη απο οσο ξερω αυτο εχει 4,058.. Να σου πω την αληθεια αυτο νομιζα καιρο οτι φοραγε και η carina μεχρι που βρηκα ενα επισημο φυλλαδιο της ΤΟΥΟΤΑ που ελεγε τις σχεσεις του C151 που εγραψα στο προηγουμενο ποστ..
|
|
|
16-11-06, 10:56
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
|
|
http://www.vibratesoftware.com/html_...ons.htm#6sptrn
Nα ρωτήσω και κάτι;;;
Το g6 τι κωδικό κιβωτίου έχει;;;
|
|
|
16-11-06, 16:28
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Carinaman";p="
Ειπαμε C56 φοραγανε μονο τα μαυροκαπακα και τα Glanza!!!!4.312 τα μαυρα 3.722 τα glanza, οχι τα avensis!
Ηρακλη
C50 3.545 1.904 1.310 0.969 0.815 Τελικη απο οσο ξερω αυτο εχει 4,058.. Να σου πω την αληθεια αυτο νομιζα καιρο οτι φοραγε και η carina μεχρι που βρηκα ενα επισημο φυλλαδιο της ΤΟΥΟΤΑ που ελεγε τις σχεσεις του C151 που εγραψα στο προηγουμενο ποστ..
|
Νικο, το δικο μου AVENSIS, ειναι η LINEA SOL εκδοση.Τι σημαινει αυτο, οτι εχει 195-60-15 ελαστικο, ενω η απλη εκδοση εχει 185-65-14.Αυτην την διασταση εχει και η CARINA e, αρα το δικο μου μπορει να φοραει αλλο σασμαν απο την carina και avensis LINEA TERRA.θΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ καποιο κα να το τσεκαρω.Παιζει τωρα δυα αυτοκινητα να φορανε ας πουμε C50 αλλα με διαφορετικη τελικη σχεση μεταδοσης; πχ corolla- avensis.
Σημερα τσεκαρα τις σχεσεις μου στις 4000σαλ
1=34χαω
2=62χαω
3=90χαω
4=120χαω
5=143χαω.
ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΙΣ 6700σαλ.
Για σιγουρια θα τις ξανατσεκαρω.
Θεωρω οτι ειναι χρησιμο να ανεβασουμε ολοι τις μετρησεις μας για να εχουμε μια βαση.Ειχα ενα προγραμμα που εβγαζε ακριβως τις σχεσεις και ψαχνω να το βρω.
Του εβαζες σχεσεις σασμαν, τελικης μεταδοσης και διασταση ελαστικων και σου εβγαζε τα παντα, τα χιλιομετρα τις καθε ταχυτητας ανα 100 στροφες, οταν αλλαζες ταχυτητα ποσο πεφτανε οι στροφες σε καθε σχεση, και πολλα αλλα.
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16222596 seconds (81,69% PHP - 18,31% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:36. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|