Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΣΤΕΛΙΟΣ";p="60292
[...] Τι καλά που ήταν παλιά που έμενες απο ΔΕΑ και συνέχιζες κανονικά σαν μόνιμος, ΓΜΤ γιατί να μην ισχύει και τότε που πήγα εγώ yell [...]
|
Αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ όταν ήμουν ΔΕΑ... Είχα και μη μάχιμη ειδικότητα (Οικονομικός), ήμουν και στο ιδανικό σώμα (Αεροπορία)... Εάν ίσχυε ακόμα, πολύ πιθανόν να έμενα και εγώ...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΣΤΕΛΙΟΣ";p="60289
[...] Εχείς υπόψη σου τι πραγματικά γίνεται yell στον ιδιωτικό τομέα για να πάρεις αυτά τα 1000 ευρώ που παίρνεις εκει που είσαι τώρα?
|
Κατά την άποψή μου από εκεί πρέπει να ξεκινά η κουβέντα στην εποχή μας...
Εντάξει, στο στρατό είναι δύσκολα. Συνεχείς μετακινήσεις, δύσκολες συνθήκες εργασίας, ασκήσεις, υπηρεσίες, ανώτεροι να σε πρήζουν, γενικά η γνωστή "στρατιωτική νοοτροπία". Χρειάζεται να είσαι αρκετά δυνατός χαρακτήρας για να ανταπεξέλθεις σε αυτές τις καταστάσεις. Χρειάζεται επίσης λίγο βύσμα και αρκετή τύχη... Ταυτόχρονα ως ΕΠ.ΟΠ. θα είσαι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Ακόμη, είναι άσχημο προερχόμενος ως ΔΕΑ - Ανθυπολοχαγός, να πέφτεις στον κατώτερο βαθμό...
Όμως, όταν βλέπεις έξω στον ιδιωτικό τομέα ότι παίρνεις 3 και 60, δουλεύεις από το πρωί έως το άλλο πρωί, σε πρήζει το αφεντικό σου, ενώ εάν ένα πρωί δεν ξυπνήσει καλά, μπορεί και να σε απολύσει χωρίς κανένα ενδιασμό, την λύση των ΕΠ.ΟΠ. την θεωρώ μία διέξοδο σε ένα πιο βέβαιο μέλλον. Και εάν έχετε παρατηρήσει, στην αρχή του θεσμού, οι αιτήσεις για συμμετοχή ήταν λιγότερες από τις θέσεις. Τώρα όμως γίνεται σκοτωμός για μία θέση στον "ήλιο"...
Και ένα πράγμα ακόμη που έχει σημασία: Κατά διαστήματα, γίνονται στο στρατό διαγωνισμοί (με εξετάσεις) για την εισαγωγή στο σώμα αξκών διαφόρων ειδικοτήτων. Σε αυτές τις εξετάσεις μπορούν να πάρουν μέρος και μόνιμοι. Οπότε μπορεί κάποιος ΕΠ.ΟΠ. να εκμεταλλευτεί μία τέτοια ευκαιρία για να ανέβει βαθμολογικά και να αλλάξει φυσικά την καριέρα και την σταδιοδρομία του στο σώμα. Με αυτό θέλω να πω ότι υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες (λίγες βέβαια...) για μία καλύτερη εξέλιξη, αρκεί να το θέλουν και να το παλέψουν...