Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Corolla 1.4 Privelege (HB)
Παλιά 18-09-06, 10:18
Το avatar του χρήστη F1Circus
F1Circus Offline:

Μοντέλο: E12 Facelift 1.4 5D
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 235
F1Circus είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από (@)WizZk1d(@)";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
ρε παιδια sorry κιολας αλλα ως νεος στο club αλλα και στο corolla μου.
1ο γεμισμα ρεζερβουαρ με αμολυβδη 100 οκτανιων σε shell. 50 € δεν θυμαμαι ποσα λιτρα και γεμισε.
εχω κανει 450 km σε πολη ολα εκτος απο κανα 2 φορες που πηγα παρνηθα. το αμαξι το χω μολις 10 μερες και αναψε λαμπακι.
μονο 450 km σε πολη, ή ειναι καλα? το αμαξι ειναι Ε 12 1.4 privelege 3d. ειναι επειδη το στρωνω ακομα το παω το πολυ μεχρι 3500 rpm ή ειναι κατι αλλο που θα πρεπει να ανυσηχω. παρακαλω βοηθηστε!
Χμμ...450 klm

Αρκετά καλά σε βρίσκω.
Για στρώσιμο είναι απολύτως φυσιολογική κατανάλωση.

Καλύτερα από μένα (για μόνο μέσα στην πόλη).
Την Πάρνηθα δεν μπορώ να την εκλάβω ως διαδρομή εκτός, αφού τα απανωτά στροφιλίκια και η ανηφόρα φτιάχνουν μια κατανάλωση ανάλογη με πόλης.

100 octane γιατί ?
Νομίζω ότι είναι περιττό.
Για μια φορά στο τόσο ok, αλλά συνεχόμενα, το βρίσκω υπερβολή.
Βέβαια, γούστα είναι αυτά.

Η ρεζέρβα εμένα, με έβγαλε 44 χιλιόμετρα με 50% διαδρομή εντός και 50% εκτός.
Το τεστ το έκανα επίτηδες. Για να ξέρω (μην τύχει καμιά στραβή καμιά φορά).
Μόλις το γέμισα πρέπει να είχε και ένα 2ευρω μέσα.

Μετά από 6.500 klm που έχω τώρα (το στρώσιμο το σταμάτησα στα 4.000) η κατανάλωση είναι αρκετά ικανοποιητική και αρκετά κοντά στις τιμές που δίνει ο κατασκευαστής (με ιδανική οδήγηση).

Θα σου πρότεινα το εξής :
Μόλις τελειώσεις το στρώσιμο, μηδένισε τις ρυθμίσεις του trip. Φούλαρέ το.
Οδήγησέ το κανονικά (χωρίς να το προστατεύεις) μέσα και έξω από την πόλη.

Τότε θα έχεις μιά καλύτερη εικόνα για το τι καίει το αυτοκίνητό σου.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-06, 10:25
Το avatar του χρήστη F1Circus
F1Circus Offline:

Μοντέλο: E12 Facelift 1.4 5D
Δύναμη Σεβασμού: 235
F1Circus είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από estamatis";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
45 ή 55 λίτρα ρεζερβουάρ έχει η corolla?.
Όπως μπορείς να δεις και στο site της ΤΟΥΟΤΑ, έχει 55αρι ρεζερβουάρ.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από estamatis";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατί πάντα το γεμίζω με 38 έως 40 (με απλή αμόλυβδη) και βγάζω γύρω στα 570 με 600 χιλ όσο λέει και το trip computer 7lt/100klm.
Αυτό εννοώ όταν λέω και στον (@)WizZk1d(@) "κοντά στις τιμές του κατασκευαστή".
Η ΤΟΥΟΤΑ δίνει 6.7lt/100klm

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-06, 11:41
Το avatar του χρήστη tsport192
tsport192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 facelift 1.6 SOL M/R
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 402
tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα
από προσωπική εμπειρία, όταν το γεμίζεις και κάνει το 1ο σκασιμο η αντλια, παίρνει ακόμα 4 λίτρα τουλάχιστον!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-06, 13:44
hatzidi2 Offline:

Μοντέλο: COROLLA TS 2003
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 4 φορές σε 4 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
hatzidi2 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
η τιμή της racing αυτή την εποχή δεν την έχω δει κάτω από 1,26 ευρώ.
Αρά με 50 ευρώ έβαλες 39,683 λίτρα.

39,68 λιτρα έχουμε 450 χιλιόμετρα
Χ έχουμε 100 χιλιόμετρα= 8,81 λίτρα στα 100/χιλιομετρα.

αρκετά καλά για μέσα στην πόλη και με καινούργιο μοτερ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-06, 16:31
(@)WizZk1d(@) Offline:

Περιοχή: Αθήνα - Περιστέρι
(@)WizZk1d(@) είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παιδια σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας. Μαλλον δεν εβαλε πανω απο 40 λιτρα και γι αυτο στα 450 αναψε λαμπακι.
Σημερα πρωι πηγα στην LLumar που δουλευει ο κολλητος μου και εβαλα και φιμε και μια λουριδα στο μπροστα παρμπριζ.
Δεν σας λεω τιποτα εχει γινει τρελα το corollaki. Προσεχως θα ανεβασω και φοτογραφιες μεσα εξω.
Γιατι υπερβολη 100αρα αμολυβδη? ελεγα για τα πρωτα 2000km να ξηγιθω ετσι και μετα απλη αμολυβδη.
Τι γνωμε εχετε και γιατι?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-06, 23:07
Το avatar του χρήστη Athens-Rolla
Athens-Rolla Offline:
Νεότατος

Περιοχή: Athens
Athens-Rolla είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Φίλε (@)WizZk1d(@), τον Απρίλιο αγόρασα κι εγώ την Privilege 1.4 HB 5-θυρη.

Δεν σου κρύβω πως ένας από τους βασικότερους παράγοντες που με επηρέασαν στο να καταλήξω στο 1.4 και όχι στο 1.6, ήταν η κατανάλωση καυσίμου. Αφού είχα αποφασσίσει πως θα αγόραζα την Corolla, μετά έπρεπε να αποφασίσω για τα κυβικά του αυτοκινήτου. Λαμβάνοντας υπόψη πως το μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεών μου, είναι μέσα στην Αθήνα και πως καμιά εκδρομή άντε να πάω 2-3 φορές τον χρόνο, κατέληξα στην 1.4, διότι σκέφτηκα πως δεν αξίζει να έχω την κατανάλωση του 1.6 μέσα στην πόλη.

Όσο έστρωνα κι εγώ το αυτοκίνητο, δεν είχα δώσει πολλή σημασία στην κατανάλωση καυσίμου. Η κάψα του καινούριου βλέπεις. Με τον καιρό ή κατανάλωση μου φαινόταν απίστευτα μεγάλη! Αθήνα-θεσσαλονίκη-Αθήνα = 2,5 ντεπόζιτα --> με normal οδήγηση!!!!! Εκεί ειλικρινά τρελλάθηκα! Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι τι έδειξε ο υπολογιστής ταξιδίου. Την προηγούμενη βδομάδα πήγα μέχρι την Κόρινθο πατημένος και στους ίδιους ρυθμούς οδηγούσα στην επιστροφή. Αυτή την φορά δεν μου έκαψε τίποτα!

΄Ολα αυτά με έβαλαν σε σκέψεις και πήγα στην Toyota και τους ρώτησα αν αυτές οι καταναλώσεις είναι οι φυσιολογικές και απλά εμένα μου φαίνονται τρελλές. Σε πληροφορώ πως η απάντηση που έλαβα, με έκανε να σταματήσω να ασχολούμαι με το ζήτημα κατανάλωση και να πω πως ότι κάψει, έκαψε.

ΕΓΩ: "Ρε παιδιά! Γιατί μου καίει τόσο πολύ??? Είναι φυσιολογικό??"
TOYOTA: "Τι βενζίνη βάζεις? Απλή ή racing??"
ΕΓΩ: "Απλή."
TOYOTA: "ΑΑΑααα!!! Λογικό! Να βάζεις την racing. Την απλή την καίει πολύ γρήγορα ο VVTi. Τα πολλά οκτάνια όμως τα καίει πιο αργά."

Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό και απλά σηκώθηκα και έφυγα.

Αυτές τις μέρες είμαι σε διαδικασία μέτρησης. Γέμισα το ντεπόζιτο με απλή αμόλυβδη με 43 σύνολο. Δεν κοίταξα λίτρα, πάντως στο βενζινάδικο έφτασα στο τσακ πριν μου σβήσει. Έχω μηδενίσει χιλιομετρητή, υπολογιστή ταξιδίου και όταν με το καλό αδειάσει το ρεζερβουάρ, θα σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα.
Πάντως ακριβώς στην μέση, είχα κάνει 285 χλμ, με οδήγηση κανονική. Και μέσα στην πόλη, και Εθνική και όπου μπορούσα το έσκιζα.

Να ρωτήσω κάτι? Το λαμπάκι σου, πότε ανάβει? Εμένα μου ανάβει όταν φτάσει στο 1/4 του ντεπόζιτου. Όταν το ρώτησα κι αυτό στην Toyota, μου είπαν πως έτσι γίνεται, διότι η Corolla δεν έχει λέει ρεζέρβα! Ισχύει αυτό??

Sorry αν σας κούρασα, αλλά το συγκεκριμένο θέμα με απασχολεί κι εμένα 5 μήνες μετά την αγορά του αυτοκινήτου.
Παλιά 25-09-06, 00:40
Το avatar του χρήστη pergolatios
pergolatios Offline:
Μικρό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 233
pergolatios είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Εμένα μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς γίνεται εδώ και 1 χρόνο Πάτρα-Αθήνα να μου καίει 13 κάτι και πριν λίγο καιρό μου έκαψε γύρω στα 18??ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΠΑΝΤΑ.

Το καλοκαίρι είχα μια συζήτηση με ένα γνωστό μου για πετρέλαια.Και μου είπε οτι στο θέρμανσης έχει βγεί ένα υγρό το οποίο το πεταει ο βενζινάς μέσα στο ντεπόζιτο και αυξάνεται ο όγκος του πετρελαίου οπότε πάς εσυ να βάλεις πετρέλεο και λές "Φούλαρέ το" στο φουλάρει ο τύπος και το βραδυ που πάς να το κοιτάξεις-φτύσεις μή στο βασκάνουνε(μιας και είναι ακριβό στις μέρες μας)-βλέπεις το ντεπόζιτο στα 5/6.......ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΥΡ ΒΕΝΖΙΝΑ???

.....ρε παιδια λέτε να κάνουν κανα τέτοιο κ με τη βενζίνη?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-09-06, 00:56
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 883
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα

Παιδιά, εγώ έχω την terra έκδοση των 1.4 λίτρων με 23.000 χλμ. στο καντράν. Η δουλειά μου βρίσκεται εκτός Πατρών, στην βιομηχανική περιοχή της πόλης, 22 χλμ. μακρυά από το κέντρο της Πάτρας. Κάνω κάθε μέρα, 5 μέρες την εβδομάδα αυτήν την διαδρομή (μπορεί και 6 φορές για κανένα Σάββατο), Πάτρα - ΒΙ.ΠΕ. - Πάτρα σε χαλαρούς ρυθμούς, 90 - 110 χλμ/ώρα. Σύνολο περίπου 45 χλμ. την ημέρα. Γεμίζω πάντα βενζίνη shell 98 οκτανίων. Ο υπολογιστής ταξιδίου μου δείχνει πάντα από 6,5 έως 6,7 λίτρα/100 χλμ. που είναι άκρως αξιόπιστη μέτρηση και αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα. Εγώ την θεωρώ αρκετά καλή κατανάλωση.
Παλιά 25-09-06, 12:18
Το avatar του χρήστη Gorillas
Gorillas Offline:
Administrator

Μοντέλο: E12 1,8 3d Sol
Περιοχή: Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 522
Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Athens-Rolla";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ρωτήσω κάτι? Το λαμπάκι σου, πότε ανάβει? Εμένα μου ανάβει όταν φτάσει στο 1/4 του ντεπόζιτου. Όταν το ρώτησα κι αυτό στην Toyota, μου είπαν πως έτσι γίνεται, διότι η Corolla δεν έχει λέει ρεζέρβα! Ισχύει αυτό??
Λαμπάκι ανάβει μόλις περάσει την γραμμή μεταξύ 1/4 και άδειο. Να έχεις υπόψιν ότι η ένδειξη βενζίνης δεν είναι και η ποιό αξιόπιστη. Αργεί να πέσει μέχρι την μέση και μετά παίρνει τον κατήφορο. Εγώ με λαμπάκι σε επαρχιωτικό δρόμο έχω κάνει 50-60 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχει λόγος να το αφήνεις να αδειάζει έτσι. Την επόμενη φορά γέμισέ το και όταν ξαναπάς για ανεφοδιασμό δες χιλιόμετρα και λίτρα που σου έβαλε και βγάλε μέση κατανάλωση. Λίτρα*100/χιλιόμετρα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-09-06, 12:23
Το avatar του χρήστη Athens-Rolla
Athens-Rolla Offline:
Νεότατος

Περιοχή: Athens
Athens-Rolla είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Αυτό που λες Gorilla το έχω προσέξει κι εγώ. Μέχρι την μέση κατεβαίνει normal η βελόνα και μετά πέφτεις με τρελλούς ρυθμούς!

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Page generated in 0,16887999 seconds (82,50% PHP - 17,50% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:20.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com