Φίλε (@)WizZk1d(@), τον Απρίλιο αγόρασα κι εγώ την Privilege 1.4 HB 5-θυρη.
Δεν σου κρύβω πως ένας από τους βασικότερους παράγοντες που με επηρέασαν στο να καταλήξω στο 1.4 και όχι στο 1.6, ήταν η κατανάλωση καυσίμου. Αφού είχα αποφασσίσει πως θα αγόραζα την Corolla, μετά έπρεπε να αποφασίσω για τα κυβικά του αυτοκινήτου. Λαμβάνοντας υπόψη πως το μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεών μου, είναι μέσα στην Αθήνα και πως καμιά εκδρομή άντε να πάω 2-3 φορές τον χρόνο, κατέληξα στην 1.4, διότι σκέφτηκα πως δεν αξίζει να έχω την κατανάλωση του 1.6 μέσα στην πόλη.
Όσο έστρωνα κι εγώ το αυτοκίνητο, δεν είχα δώσει πολλή σημασία στην κατανάλωση καυσίμου. Η κάψα του καινούριου βλέπεις. Με τον καιρό ή κατανάλωση μου φαινόταν απίστευτα μεγάλη! Αθήνα-θεσσαλονίκη-Αθήνα = 2,5 ντεπόζιτα --> με normal οδήγηση!!!!! Εκεί ειλικρινά τρελλάθηκα! Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι τι έδειξε ο υπολογιστής ταξιδίου. Την προηγούμενη βδομάδα πήγα μέχρι την Κόρινθο πατημένος και στους ίδιους ρυθμούς οδηγούσα στην επιστροφή. Αυτή την φορά δεν μου έκαψε τίποτα!
΄Ολα αυτά με έβαλαν σε σκέψεις και πήγα στην Toyota και τους ρώτησα αν αυτές οι καταναλώσεις είναι οι φυσιολογικές και απλά εμένα μου φαίνονται τρελλές. Σε πληροφορώ πως η απάντηση που έλαβα, με έκανε να σταματήσω να ασχολούμαι με το ζήτημα κατανάλωση και να πω πως ότι κάψει, έκαψε.
ΕΓΩ: "Ρε παιδιά! Γιατί μου καίει τόσο πολύ??? Είναι φυσιολογικό??"
TOYOTA: "Τι βενζίνη βάζεις? Απλή ή racing??"
ΕΓΩ: "Απλή."
TOYOTA: "ΑΑΑααα!!! Λογικό! Να βάζεις την racing. Την απλή την καίει πολύ γρήγορα ο VVTi. Τα πολλά οκτάνια όμως τα καίει πιο αργά."
Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό και απλά σηκώθηκα και έφυγα.
Αυτές τις μέρες είμαι σε διαδικασία μέτρησης. Γέμισα το ντεπόζιτο με απλή αμόλυβδη με 43
σύνολο. Δεν κοίταξα λίτρα, πάντως στο βενζινάδικο έφτασα στο τσακ πριν μου σβήσει. Έχω μηδενίσει χιλιομετρητή, υπολογιστή ταξιδίου και όταν με το καλό αδειάσει το ρεζερβουάρ, θα σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα.
Πάντως ακριβώς στην μέση, είχα κάνει 285 χλμ, με οδήγηση κανονική. Και μέσα στην πόλη, και Εθνική και όπου μπορούσα το έσκιζα.
Να ρωτήσω κάτι? Το λαμπάκι σου, πότε ανάβει? Εμένα μου ανάβει όταν φτάσει στο 1/4 του ντεπόζιτου. Όταν το ρώτησα κι αυτό στην Toyota, μου είπαν πως έτσι γίνεται, διότι η Corolla δεν έχει λέει ρεζέρβα! Ισχύει αυτό??
Sorry αν σας κούρασα, αλλά το συγκεκριμένο θέμα με απασχολεί κι εμένα 5 μήνες μετά την αγορά του αυτοκινήτου.