Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pwpwpali";p="
απο την στιγμη που σε καθε περιπτωση μπορω να μπλοκαρω τους τροχους δεν θελω παραπανω φρενα πρωτα θελω προσφυση για να αντεξει την παραπανω δυναμη σε 20v χαιρω πολυ γιωργος δεν αλλαζεις μονο μοτερ αλλα κ φρενα αλλο 86 κ αλλο 160
|
μπερδεύτικα με το ποστ σου.μετατροπή έχω κάνει μόνο στα φρένα σε 20ν.κινητήρα έχω τον μαμα 1,3. σκοπεύω να βάλω αργότερα τον κινητήρα του 20ν αλλά πρώτα έφτιαξα φρένα,ανάρτηση και ο κινητήρας θα μπει στο πρόγραμμα καθότι έτσι πιστεύω είναι το σωστό.
όσο για το μπλοκάρισμα με μαμά φρένα δεν το καταλαβαίνω γιατί είναι αρκετά προοδευτικά τα φρένα της corollas (σε σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα).μπλοκάρισμα κατάφερνα με τα μαμά φρένα μόνο όταν ήμουν πολύ φορτωμένος και ουσιαστικά δεν πατούσαν σωστά οι μπροστινοί τροχοί, ή σε φρενάρισμα απότομο, όπου οι τροχοί μπλόκαραν όταν μειωνόταν τελείως η ταχύτητα.θυμάμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα σε ένα χωριό στη Φθιώτιδα.πήγαινα με δευτέρα και 20,βία 30 χιλ και χρειάστηκε να φρενάρω απότομα και απλά το μπροστινό σύστημα σερνόταν μπροστά (λόγο του ότι η μπαγαζιέρα πιέζει κάτω το πίσω μέρος)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dinos";p="
αν κανεις ολοκληρωμενη μετατροπη κ δεν πειραχτει η κατανομη τοτε βλεπεις τρελη διαφορα στο φρενο σου ομως αυτο δε σημαινει οτι αμα το ζορισεις παλι δε θα μεινεις κ απο φρενα....αποδειξη αυτου που λεω ηταν η καταβαση της παρνηθας με εμενα κ τον ivehin οπου εγω ειχα ταμπουρα πισω κ εκεινος δισκοφρενα κ μειναμε ακριβως την ιδια στιγμη κ οι δυο απο φρενα....
|
Κώστα τα είπαμε και χτες από κοντά μιλάμε πάντα για σωστή μετατροπή φτιάχνοντας το σύστημα πεδισης σωστά όχι οικονομικά (πχ εντάξει μωρέ βάλε μόνο πίσω δίσκους χωρίς κατανεμητή και μπλα μπλα..)
τέλος θα ήθελα να πω πως δεν είναι και τόσο εύκολο να μείνεις χωρίς φρένα με τα φρένα του 20ν.έλεως είναι κατασκευασμένα για 160 άλογα και έχω 86.δεν μπορώ να το φανταστώ.εκτός και αν έχεις δυνατό κινητήρα και φρενάρεις συνέχεια από τα 200 χιλ/ώρα εεεε τότε θα ανάψουν οι δίσκοι εννοείται...