Λοιπόν να σας απασχολήσω και εγώ με ένα θεματάκι που προέκυψε. Γράφω εδώ για να μην αναοίγουμε πολλάπλα topic με το ίδιο θέμα.
Όπως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε την Παρασκευή που μας πέρασε η γκαντεμιά μου χτύπησε κόκκινα (ούτε Lift σε TS να ήταν
) . Κατευθυνόμενος λοιπόν προς την Πέτρου Ράλλη, στον παράδρομο του Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά και ενώ δεν πήγαινα με πολλά χιλιόμετρα ακούω δύο πολύ δυνατά γκαπ(χωρίς να μάθω τελικά ποτέ τι ήταν παρά το γεγονός ότι κοίταξα από τον καθρέφτη). Αυτό έγινε λίγο πριν στρίψω προς Πέτρου Ράλλη. Ευτυχώς δεν πήγαινα με πολλά και αμέσως στρίβω και αράζω στο parking του CAN CAN για να δω τι έχει συμβεί. παρεπιπτώντος το τιμόνι τράβαγε με τη μια δεξιά. Βγαίνοντας λοιπόν βλέπω κλαταρισμένο εντελώς το μπροστά δεξί λάστιχο. Ξεκινάω λοιπόν και βάζω αυτό δείγμα που μου έχει δώσει η ΤΟΥΟΤΑ για ρεζέρβα το οποίο ήταν και αυτό μισοκλαταρισμένο (εδώ φταίω εγώ γιατί 6 χρόνια τώρα δεν το είχα τσεκάρει ποτέ). Βλέπω πιο κάτω ένα βενζινάδικο και πάω να βάλω αέρα στην ρεζέρβα, όπου παρατηρώ ότι ήταν μισοκλαταρισμένο και το πίσω δεξί λάστιχο. Με τα πολλά καταφέρνω να φτάσω σε ένα βουλκανιζατέρ (το συνεργαζόμενο με το club) όπου προς μεγάλη μου λύπη ανακάλυψα πως τα πολυαγαπημένα μου Potenza RE 720 από τέσσερα έγιναν δύο, γιατί με λίγα λόγια τα λάστιχα είχαν αχρηστευθεί. Ως λύση ανάγκης είχε εκεί ο άνθρωπος κάτι μεταχειρισμένα YOKOHAMA 539 (ίδια διάσταση και ταχύτητα) τα οποία και βάλαμε για να μπορέσω να κάνω την δουλειά μου μέχρι βρούμε κάποια λύση.
Ωραία η ιστορία ε? Εύχομαι ειλικρινά να μην σας τύχει. Συνέχεια σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν πήγαινα με πιο πολλά (τα λάστιχα κλατάρισαν σχεδόν με τη μία).
Το ερώτημα λοιπόν είναι τώρα τι βάζουμε? Τα δύο μεταχειρισμένα που έβαλα, πάρα το γεγονός ότι έχω εντυπωσιαστεί από το κράτημα τους - τα δοκίμασα και σε ταξίδι - δεν τα εμπιστεύομαι γιατί τα βλέπω «τελειωμένα» και πρέπει άμεσα να αλλάξω. Βέβαια ο άνθρωπος που τα έβαλε μου είπε ότι με βγάζουν άνετα για 2 με 3 μήνες ακόμα αλλά εγώ δεν αισθάνομαι άνετα με λάστιχο που έχει φορεθεί αλλού. Από ότι έμαθα τα POTENZA πλέον δεν βγαίνουν και τα δικά μου πάρα το γεγονός ότι δεν έχουν κλείσει ακόμα δύο χρόνια, έχουν κάνει ήδη πάνω από 40.000 χιλιόμετρα. Οπότε και στην περίπτωση που έβγαιναν ακόμα τα POTENZA πάλι θα σκεφτόμουν την ολοκληρωτική αλλαγή. Τα ΥΟΚΟΗΑΜΑ 539, τα οποία τα έχω μπροστά τώρα, μπορώ να πω ότι μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση στο ταξίδι και στη ευθεία αλλά και στις στροφές (το αμάξι γενικότερα μου έδωσε την εντύπωση ότι έμπαινε καλύτερα σε σχέση με τα POTENZA), παρά το γεγονός ότι είναι μεταχειρισμένα και από ότι φαίνεται αρκετά δουλεμένα λάστιχα. Από την άλλη έχω ακούσει για μια νέα σειρά TURANZA (τα RE 300 αν δεν κάνω λάθος που έχουν αναφερθεί και σε προηγούμενα post) με ασύμμετρο πέλμα τα οποία από ότι άκουσα αντικατέστησαν τα POTENZA.
Ακούω προτάσεις λοιπόν για διάσταση 195/50/R15 και ταχύτητα Η.