Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Και εγώ εκεί έχω καταλήξει πλέον. Shell Vpower αλλιώς 100άρα από άλλες εταιρίες. (από τότε που πήρα turbo δλδ δεν εχω βαλει απλή).
Λόγω της προσφοράς κοιτάω να βάζω τις Τρίτες για να ρίχνω κάπως την τιμή.
Δεν ξερω αν εχει διαφορά σε αποδοση (θεωρω πως εχει), αλλά και μονο που θεωριτικά κάνει καλυτερη καυση και σου κραταει τον κινητηρα πιο καθαρό, θα συνεχισω να την βαζω.
Βεβαια, εγω δε κινω και το αμαξι πολύ. Ισως για καποιον που το κινεί πολύ να ειναι απαγορευτικό από αποψη οικονομίας.
|
καλησπερα! που εχεις χαθει εσυ????
εγω εδω και αρκετο καιρο θα ελεγα βαζω ΜΟΝΟ shell και μαλιστα τωρα με την προσφορα βαζω μονο Vpower και εχω και καρτα για ποντους σαφως.
Και διαφορα σε γκαζια αλλα και στην τσεπη καθως 1 λεπτο παραπανω δεν ειναι τπτ μπροστα στις καλυτερες επιδοσεις και σε καλυτερη οικονομια.
Δεν ριχνεις απλως την τιμη τις Τριτες την σκοτωνεις!!! μιλαμε 1 λεπτο διαφορα στο λιτρο εχει, ενω κανονικα ποσο εχει 10?
και εγω το δουλευω καθημερινα, κανω 120χλμ μονο για την δουλεια την εβδομαδα και αμα πηγαινω εξοχικο που τωρα παω συνεχεια τα Weekends +90χλμ ακομα.
Επισης εβαζα ασετον κοντα 100% καθαροτητα και ειχα τρελη διαφορα σε επιδοσεις αλλα τωρα σταματησα γιατι αρχισε να πατιναρει ο δισκος!!! προφανως απο τα πολλα οκτανια παραπανω... θα ξαναδοκιμασω να δω ομως, εχει και κοντα 100.000χλμ. Ισως κατω απο 95.000χλμ δεν θυμαμαι ακριβως. Τον εχω απο τον Σεπτ 2007 παντως.
Επισης παντα μετρουσα ποσα λιτρα εβαζα αλλα τωρα καθε δευτερη τριτη δεν μπορω να το κανω αυτο, γιατι αφηνα να αναβει λαμπακι για να βαζω να δω μην με κλεβουν, στην τελεταια γραμμη μολις αναψει λαμπακι επαιρνε μεχρι τακ αντλιας ΑΚΡΙΒΩΣ 40 λιτρα. Και με το AEM wideband βλεπω να μην ειναι νοθευμενη....πριν αρχισω να βαζω μονο SHELL τι εχει μετρησει δεν λεγετε! ποσα 17αρια με τερμα γκαζια και το κεφτεκ να σερνεται!!!! μαμω τις νοθειες τους!!!!!
με SHELL παντα με τερμα γκαζια-τουρμπισμα εχω 10.2-10.3 ουτε μισο βαθμο παραπανω!!!
Mερικες φορες δοκιμασα και SHELL VPOWER RACING αλλα ενω εχει διαφορα σε επιδοσεις, ειναι τοσο μικρες με την σκετη vpower που για μενα δεν αξιζει την διαφορα κοστους!!!
περιττο να πω πως αμα δεν ηταν η προσφορα καθε Τριτης δεν θα εβαζα καν vpower απλα ασετον 120ml ανα 40 λιτρα βενζινης και ειναι πολυ καλυτερη απο αυτη.....το εχω κανει ΑΠΕΙΡΕΣ φορες, αλλα ασετον φαρμακευτικο με καθαροτητα κοντα 100% οσο γινεται και ΟΧΙ με λαδι μεσα!!! στην v power ή ακομα καλυτερα στην racing απλα δινει φτερα στην κυριολεξια!!! στο δικο μου μοτερ 4EFTE απλα ειχα παθει πλακα!!!!
οποιος δεν φοβαται δοκιμαζει, οποιος φοβαται δεν δοκιμαζει απλα πραγματα....εγω δεν φοβαμαι και το κανω ειναι 100% ακινδυνο ειναι πολυ μικρο το ποσοστο!!!
επισης με κρυο μοτερ πηγα να βγαλω καρτα και εβγαλε την καθαροτερη που εχω δει ποτε!!! μετα απο μερικα χλμ μπορω να μυριζω την εξατμιση και δεν μυριζει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ!!! απιστευτο λεμε!!!!!
οι διαφορες ειναι ιδιες με την χρηση υδρογονου που εκανα στον αερα εισαγωγης, αν το ηξερα απο πριν θα ειχα γλιτωσει 450 ευρω....
τονιζω οτι με το ασετον δεν καταλαβαινω οικονομια δλδ αν εχει διαφορα ειναι σχεδον αμελητα αλλα το παταω πολυ κιολας! αλλοι λενε οτι εχει και οικονομια. Αλλά για τις επιδοσεις και μονο για μενα λεει! το παιρνω 6 ευρω το λιτρο ακριβως αυτο εδω βαζω
http://www.demou.gr/portal/component...b61ee3acfb.jpg
ξεχασα να πω πως απλη βενζινη shell + ασετον αυτο παραπανω βλεπω καλυτερες επιδοσεις απο σκετη vpower racing....
oταν καποια στιγμη δεν ειχα πολυ βενζινη μεσα και ηταν vpower racing, ειχα βαλει 50ml super dynamic αυτο εδω
http://www.superdynamic.gr/index.php...d&productId=14 + ασετον εκει τρομαξα πραγματικα! αφου δεν ξηλωθηκαν οι μπιελες και τα πιστονια παλι καλα!!!!
το εκανα για δοκιμη και εγω λεω οποιος θελει να δοκιμασει κατι απο αυτα ειτε ασετον ειτε το superdynamic να το κανει με απλη βενζινη. Το μοτερ με τοση δυναμη καυσης τραβαει πολλα ζορια καλο ειναι να μην το κανουμε.
Εγω προσωπικα με την vpower θα βαζω μονο ασετον, σταματησα προσωρινα για να τσεκαρω τι παιζει με το πατιναρισμα του δισκου καθως πηδαγε απο 2000 στις 4000 στροφες και μετα εδινε αποτομα.
Οταν σταματησα το ασετον δεν γινεται αυτο, ενω παλιοτερα δεν γινοταν. Νομιζω οτι πατιναρει και με την δυναμη καυσης που δινει παραπανω τον κανει να πατιναρει περισσοτερο.
Υ.Γ δεν το σκεφτηκα εγω, το κανει πολυς κοσμος και το ειχα διαβασει στο περιοδικο 4τροχοι!!! το αναφερουν και στο forum
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=34240