Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ COROLLA CLUB |
|
|
|
|
|
12-11-05, 16:37
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
φίλε mechanicaf (θυμησέ μου το όνομα σου γιατί ως γνωστόν πάντα τα ξεχνάω,μόνο το τι έφαγα την προηγούμενη μέρα δεν ξεχνάω χεχε) όχι αυτή είναι του Κώστα (IVEHIN).εγώ έχω μία ταπεινή κυρία μεγαλήτερης ηλικίας και λίγο πιο ευτραφή(λόγο ηλικίας).έχω μία 101 station wagon λευκή που θέλω να πιστεύω κάποια στιγμή να μπορέσω να βάλω και εγώ το μαυροκάπακο.
σε όσα αναφέρατε θέλω να προστέσω κάτι που παρατήρησα στην δεύτερη δυναμομέτρηση και από την οποία έχω βγάλει και βίντεο όλα τα αυτοκίνητα σχεδόν.αυτό που πρόσεξα λοιπόν είναι ότι όσα αυτοκίνητα φορούσαν λάστοιχα με μαλακότερη γόμα είχαν καλήτερα νούμερα.μπορεί να είναι η ιδέα μου αλλά εγώ πιστεύω πως πάνω στη γλίτσα που είχαν τα ράουλα λόγο της βροχής πρέπει να έπαιξε έναν μικρό παράγοντα.εσείς τι λέτε?
|
12-11-05, 18:06
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κοκ. Μύλος
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Δηλαδή λέτε ότι ήταν ευνοικό στα 1,4 και όχι στα υπόλοιπα; Αν το dyno έχει την τάση να δείχνει παραπάνω άλογα τότε το κάνει σε όλα τα αυτοκίνητα. Προσωπική μου άποψη. Αλήθεια ποιά είναι η γνώμη σας για αυτό. Όσο για το δεύτερο dyno, τα αυτοκίνητα γενικά δείξανε λιγότερα άλογα, ίσως λόγω των βρεγμένων ελαστικών.
|
|
Re: Dyno Day |
|
12-11-05, 18:15
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Re: Dyno Day
Εγώ είπα, και δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό, ότι τα πιο δυνατά αυτοκίνητα δείξανε λιγότερο, πιθανόν γιατί .......μεγαλύτερη δύναμη σε φαγωμένα ράουλα σημαίνει περισσότερο σπινιάρισμα, άρα και λάθος ενδείξεις. Μπορεί να λέω και μ@λ@κίες!!!
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
|
|
|
12-11-05, 18:23
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Φιλε Πανο επειδη βλεπω οτι 'αρπαζεσαι' οταν μιλαμε για την ιπποδυναμη σου μπορουμε να κανουμε κατι αλλο για να δουμε την πραγματικη ιπποδυναμη.Εσυ δυναμομετρηθηκες στα 142,να παω και εγω λοιπον να δυναμομετρηθω στο ιδιο δυναμομετρο για να δουμε ποσα βγαζει.Εκτος βεβαια αν ηδη εχει δυναμομετρηθει μαυροκαπακο στο 2 dynoday οποτε θα με γλιτωσει απο τα εξοδα.Εγω θα δεχτω τα νουμερα του 'μαυρου' με οποιεσδηποτε συνθηκες,με οτι λαστιχα φοραει,οσο φθαρμενα και αν ειναι τα ραουλα που λετε,με οτι βενζινη παει και με τον Ερμη στην Αφροδιτη.Και επειδη παρανοησατε στοχος μου δεν ειναι να σας βγαλω λιγοτερο απο οτι εισαστε αλλα εκφραζω την απορια μου για ΕΜΑΣ που εχουμε 20V αν τα αλογα που δ υ ν α μ ο μ ε τ ρ η θ η κ α τ ε(!!) ειναι πραγματικα.Δεν υπαρχει θεωρια τωρα ποια,ουτε κρυφες βελτιωσεις,ουτε υποθεσεις.Παρα μονο ενα πραγμα.Νουμερα,νουμερα,νουμερα.Τα δεχεστε;Οχι.Μαγκια σας δεν με αφορα.Αν ναι τοτε με αφορα γιατι ετσι μπορουμε να συζητησουμε πανω σε πραγματικα γεγονοτα και οχι για παραμυθια με δρακους.
Οποιος δεν καταλαβε οτι ο δρακος πεθανε και δεν ξερναει πια φλογες τοτε σιγουρα δεν του φταιω εγω που του διαβαζω το παραμυθι(δυναμομετρηση κοινως).
Ασε που ρε Πανο κανεις και ενα μεγαλο λαθος!Το οτι θα βρεθεις μπροστα απο ενα αλλο ιδιο αυτοκινητο με 10-15 ιππους παραπανω τι σημαινει;Οτι δεν εισαι 142;Μπορω να σου βρω 15 διαφορετικα πραγματα που μπορει να συμβαινουν(ικανοτητα δικια σου,κουλαμαρα δικια μου,βαρος,αλλαγες,αντιδραση,προσφυση,διαμετρος τροχων,κιβωτιο,κοφτες,ημιαξονια).Σε τετοιες μικρες διαφορες διαφωνει κανενας οτι τα παραπανω μπορει να κρινουν πολλα,μα παρα πολλα;Οποιος διαφωνει,συγνωμη αλλα δεν εχει βαλει κοντρα ποτε του,που εδω που τα λεμε και καλα κανει.Σκιζει το αυτοκινητακι του για ποιο λογο;
Συμπερασματικα και σοβαρα δεν εχω προκαλεσει κανεναν για κοντρα(οταν βαζω κοντρα το κανω για το κεφι μου).Δεν με νοιαζει η ηττα, η νικη παρα μονο ο χαβαλες και για να δω καποια πραγματακια για το αυτοκινητο μου!Αρα προκλησεις δεν δεχομαι γιατι δεν με αφορουν,συζητησεις για το dyno απειρες γιατι οσο και να πιπιλιζουμε την καραμελα οτι οι δυναμομετρησεις ειναι στο δρομο,δυστυχως ειναι στα ραουλα!!Φιλικα Δημητρης.
|
|
|
12-11-05, 19:45
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Σε αυτό φίλε mechanicaf θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου πλην μιάς εξαίρεσης.... είναι σύμπτωση που όλα τα καινούργια βγάλανε αρκετά παραπάνω, ενώ όλα τα πειραγμένα η απλά πιο δυνατά, βγάλανε αρκετά λιγότερα? (μέχρι και τουρμπάτο 2λιτρο, αντί για 215 έβγαλε 205 περίπου.....). Όπως επίσης θα συμφωνήσω μαζί σου ότι στο δρόμο μπορεί να περάσεις και αυτοκίνητο με 50 άλογα παραπάνω απο εσένα. Γιατί δεν εξαρτάται καθαρά απο την δύναμη του αυτοκινήτου.
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
|
|
|
12-11-05, 21:33
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mechanicaf";p="
οσο και να πιπιλιζουμε την καραμελα οτι οι δυναμομετρησεις ειναι στο δρομο,δυστυχως ειναι στα ραουλα!!Φιλικα Δημητρης.
|
Υπαρχει και μια εξαιρεση που σου εχει ξεφυγει,οι εισαγωγες Ram Air.Aυτες θελουν δρομο για να δουλεψουν και χιλιομετρα.Συγκεκριμενα το POWER εκανε τεστ σε ενα S2000και τα αποτελεσματα ηταν αποκαλυπτικα.Με μια εισαγωγη τις SPOON το αυτοκινητο ειχε 4 ιππους λιγοτερους στο δυναμομετρο αλλα στο δρομο ηταν παντου πιο γρηγορο,ειδικα στα πολλα χ.α.ω.Αν υπηρχε δυνατοτητα να μετρησεις ιπποδυναμη στα 200 χ.αω θα εβλεπες πιο πολλα αλογα.Ο Πανος που ξερει απο μοτοσικλετες ας απαντηση.Νομιζω η SUSUKI(δεν θυμαμε σε ποια)εχει Ram Air που δινει στα 200 +15ps πανω που δεν τα βλεπεις ποτε στο δυναμομετρο.Πολυ καλο Ram Air ειναι και οι σκουπες που φορανε τα Rallye.
|
12-11-05, 21:34
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Athens
|
|
Πραγματι εβγαλε 205 (αν και δουλεβει σκαρτα 0.60 ενω απο εργοστασιο η toyotα δινει 0.68) και το εχω δυναμομετρησει στο Δυναμομετρο του δημητριαδη που μετραει στον τροχο(οπως θα επρεπε) και εβγαλε στη ιδια πιεση 191 τροχο δηλαδη 220 μοτερ. Τωρα ηταν τα μπουζι που μου ειπαν ηταν κατι αλλο και εβγαλε 15 αλογα κατω δεν ξερω. ξερω επισης οτι και αλλα τουρμπατα που εχουν μετρηθει(οχι corolla) ανω των διακοσιων αλογων ειχαν παραπονα απο το δυναμομετρο του power. Εχω δει celica TS στο δυν. του δημητριαδη(Φιλτρο-εξατμιση) να βγαζουν 164 αλογα. Δεν με ενοχλησαν τα αλογα(ετσι και αλλιως εχουν αλλαξει πολλα στο αμαξι απο τοτε και μολις το δυναμομετρησω θα σας ανεβασω την δυναμομετρηση) γιατι βλεπω τι κανει το αμαξι στο δρομο με αμαξια απο 180-260 αλογα. μετρανε πολλα σε μια κοντρα φυσικα αλλα το καταλαβενεις αν κατι εχει 20 πραγματικα αλογα διαφορα!
|
12-11-05, 23:45
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
|
|
ακομα και το CBR που εχω αν και ειναι μοντελο 98 εχει ram air. εννοειται οτι στις υψηλες ταχυτητες βελτιωνει δραστικα την αποδοση. οχι οτι με το δικο μου ram air σπινιαρει τ αμαξι στα 200 αλλα στα 180 αν πατησω τερμα απλα βλεπω σημαντικο ανεβασμα του κοντερ κατι που μ αρεσει και πιστευω βοηθαει σε αποκριση ο πιεσμενος αερας που ερχεται στο φιλτρο και το οτι το φιλτρο ρουφαει απο εξω.δεν ειπα οτι αυτο δυναμωσε τ αμαξι. ο ανεμιστηρα του δυναμομετρου δεν εχει καμια σχεση με το να πας 180 χιλιομετρα.
ωπα δημητρη? τι εγινε? ανυσηχουμε τωρα αν χανει ενα αμαξι με 15 ιππους παραπανω? παντα η κουλαμαρα ειναι? ισως και μακαρι να ειμαι 142 αλλα θα θελα να ξερω το σιγουρο. διοτι εχω δυναμομετρησεις με πανω απο 160. ισως με κοροιδεψαν. τα χω ξαναπει. ομως τα δυναμομετρα δεν ηταν αδρανειας ηταν με φρενα και με μουαγιε. τελος παντω. αφου ισχυουν τα 142 εχω την εξης απορια και παρακαλω να απαντησει ο δημητρης. το honda vtec 1.6 μοντ 99 και ανω βγαζει 160 κινητηρα η οχι? δεν βγαζουν ολα αλλα εχω δει και να βγαζουν. μαλιστα εχω φιλο που εχει ενα τριθυρο και ιδρωνει ακομα να με μαζεψει. τα 1.8Τ. βγαζουν 150 η οχι? γιατι δε με περνανε? συνεχεια σε κουλους πεφτω? οταν στην εθνικη συναντας ενα αξιολογο και γρηγορο αμαξι (πανω απο 150αλογα) γιατι με τσιγλαει και μολις καταλαβει κατι ψαχνει μια ωρα και καλα να βρει το cd απο το ντουλαπακι? συμφωνα με οσα εχω οδηγησει και οσα εχω δει το αμαξι μου το βλεπω εμπειρικα και οδηγικα 150. α και κατι αλλο. μου δινει λιγο πιο καλη ροπη απο το Ε12 1.6 και του γιαννη (ayrton) του δινει λιγοτερη απο το Ε12 1.6. οδηγηστε τα και τα δυο 20V οδηγηστε και την Ε12 1.6 και οταν δειτε την διαφορα απλα της ροπης που εχουν το τε παρτε με τηλ....
|
14-11-05, 11:16
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Γερακας Αττικης
|
|
To ηξερα οτι αυτο το τοπικ θα μετατραπει σε μαχη!!
Πεστα ρε Πανο!!!
Παντως παιδια δυναμομετρηση με πανω απο 160 αλογατα και σε αυτην 142?Και γενικα αλλου εδινε και αλλου εκοβε?
Ο Ayrton κραταει καλα την ισσοροπια αλλα ολο αυτο το σκηνικο θα γινοταν αν σε ολους σας υπηρχε μια ομοιογενεια ασχετα αμα εβγαζε λιγοτερα αλογα?Γιατι λογικο ειναι οι μικροτεροι να χαρουν οταν τους βγαζει περισσοτερα αλογα απο αυτα που εχουν και να αντιδρασουν οταν λεμε οτι ηταν χαλασμενα τα ραουλα ή δεν ξερω και εγω τι...
Ειναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα που δεν την βλεπεις συχνα ισως ειναι κατι που πρεπει να μας βαλει σε σκεψεις...
Μηπως ειναι σαμποταζ απο τους Ιταλους????
|
|
14-11-05, 19:01
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Καταρχην θα ξεκινησω με το φιλο Τοyotamania οχι τη διαφωνια μου γιατι με βρισκει συμφωνο.Αλλα μηπως μιλας για κατι πολυ εξειδικευμενο;Ποσο εχει η εισαγωγη της Spoon.300-400 ευρω;Αυτο ελειπε να μην δινει και αυτα που υποσχεται.Να σου φερω και εγω ενα αλλο παραδειγμα αυτοκινητου που 'υποφερει' στο δυναμομετρο;Χωρις συστηματα εισαγωγης αλλα 'μαμα' κανενα RX-8 δεν βγαζει αυτα που υποσχεται.Αυτο το ξερουμε,το εχουμε δει και διαβασει απειρες φορες(τουλαχιστον εγω).Πειτε μου αυτο εχουμε και εδω;Την εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα;Ειναι ευρεως γνωστο οτι τα 20V 'στεναζουν' στο δυναμομετρο;Οτι μπορουν αλλα δεν το δειχνουν;Εμενα τουλαχιστον αυτο δεν με πειθει,ουτε επιθυμω να πεισω κανεναν για το αντιθετο.Δεν με συμφερει αλλωστε(20V δε).
Φιλε Πανο βλεπω απο τα 11 πραγματα που σου ανεφερα την κουλαμαρα διαλεξες.Τα αλλα τα πετας στο καλαθο των αχρηστων γιατι πιστευεις οτι δεν παιζουν ρολο;Μηπως τα OCTAVIA 1.8T τα περνας και περναω(εχω βαλει τετοια κοντρα εν κινησει) λογω βαρους;(1300-1375).Απο σταση με Skoda εχω χασει 3 αυτοκινητα γιατι δεν ξεκινουσα με τιποτα;(λαστιχα και κομμενες βασεις κινητηρα).Με HONDA που περιμενεις να σου πω δεν εχω παει αλλα συγκριτικα ακουγωντας φιλαρακι μου με Lancia 2.0t που μας εχει τσαγιασει και τους 2 πιστευει πως παω καλυτερα.Και τα VTI εχουν δειξει και 168 αλλα μηπως και αυτα ειναι βαρυτερα;Τι απωλειες εχουν στους τροχους;Τι ζαντικο φορουσε;Rally με 150 ουτε που το εβλεπα και ενα αλλο αντιστοιχο στην εθνικη με σταματησε παρακατω για να με ρωτησει τι εχω κανει.Ε,και;Τι λεει αυτο;
Συμπερασματικα!!Μπορεις να κερδισεις και να χασεις απειρες κοντρες και απο αυτοκινητα που δεν περιμενεις.Οι παραγοντες που θα κρινουν το αποτελεσμα ειναι παρα πολλοι και να μην βλεπουμε οτι μας συμφερει.Το οτι το αυτοκινητο σου δεν ειναι 142 ειμαι ο πρωτος που στο ειπε!Γιατι;Αφου πηγες με 95 οκτανια να μετρηθεις.Με 105 επρεπε να πας.Το οτι μονος σου το εκτιμας στα 150 με δικαιωνεις.Αλλο 150 και αλλο 180 που σε εχουν μετρησει.Σαμπως ειπα εγω οτι δεν εισαι 142-143-144-150;Μπορεις να καταλαβεις εσυ διαφορες των 7-8 ιππων σε ενα τετοιο μοτερ;Εγω παντως οχι;
Και για να σου αντιστρεψω την ερωτηση.Εκτιμωντας εσυ οτι εισαι 150 αλογα πως περασες VTI με 160 και τουρμπατα με 150;Εεεπ μην κανεις σκονακι παραπανω σε επιασα!!!!!Αντε γιατι πολυ τσιτωθηκαμε με τα Dyno.Αμεσως τσιμπας.Ρε αν εισαι εσυ 150 εγω ειμαι 155,(που για τοσα με κοβω,αντε 160)λες να με συμφερει;Κακη προθεση δεν θελω να μου δινεις.
Και οσον αφορα δυναμομετρησεις τουρμπο εκει να δεις χαμος;Ρε ιδιο αυτοκινητο το πας χειμωνα για δυμαμομετρηση και παιρνεις αλογα.Μπας και ειχε 20 βαθμους φιλε Jerki21 οταν το μετρησες στα 215;Αν ναι δεν ειναι λογικο στο λιοπυρι να εχασες ενα 2-3%;;Δεν ξερω απλως λεω!!Αποκλισεις λιγοτερο του 2% σε διαφορετικα δυναμομετρα και δεν ξερουμε και στις ιδιες συνθηκες,δεν κρινονται λογικες;Αλλα απο 160 να δειξει 137 στο 9% απωλειες,σε ατμοσφαιρικο μοτερ(λιγοτερο επιρρεπη σε αλλαγες συνθηκων) ε τοτε κατι δε φταιει;
Χιλιες φορες να δειχνει λιγοτερα παρα περισσοτερα και να εκτιθεσαι.Φιλος με ASTRA 1.4 και χαρτι δυναμομετρησης στα 117 αλογα τσαγιαζοταν απο 87 και 90 αλογα.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
Θέμα |
Δημιουργός |
Forum |
Απαντήσεις |
Τελευταίο Μήνυμα |
Dyno-day :-p |
Marios50 |
Videos |
3 |
23-12-10 01:37 |
Dyno day |
toyota mania |
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ |
42 |
17-04-10 19:37 |
My first dyno |
gio911 |
TOYOTA COROLLA T-SPORT |
19 |
02-12-09 00:52 |
Dyno |
toyota mania |
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ |
11 |
24-11-09 17:18 |
Dyno Day |
turbakias!!! |
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ |
23 |
09-04-05 04:14 |
Page generated in 0,17054796 seconds (82,32% PHP - 17,68% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:54. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|