καλημερα, οπως τα ειχα γραψει και παλιοτερα βγαζω ξεχωριστα υδρογονο και οξυγονο δεν ανακατευονται πουθενα, ειναι 100% ασφαλες το δικο μου.
Ο διαχωριστης (δεν ειναι σωστος ο ορος γεννητρια) υδρογονου ειναι ολο μεταλλικες πλακες δλδ εχει λιγο υγρο πανω του και μετα τα υγρα διαχωριζονται σε δοχεια και εκει γινεται ξεχωριστα ο διαχωρισμος, θα ανεβασω καποια στιγμη φωτο απο αυτο που εχω φτιαξει τωρα, ειπαμε ΔΕΝ ειναι για πανω σε αμαξι.
Επειδη τα ειχα εβαλα και ξεχωριστα τα ηλεκτρικα σε κουτι απο UPS που ειχε χαλασει, και ετσι δεν ειναι ολα μαζι.
Απο την στιγμη που ΤΙΠΟΤΑ δεν αποθηκευεται δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα και κανενας απολυτως κινδυνος.
Γιαυτο δεν εχω βρει ακομα και καποια εφαρμογη, γιατι μπορω να παραγω 5-8 λιτρα το λεπτο αναλογα τα αμπερς παροχης και πρεπει να καιγονται οταν παραγονται. Επισης θελω 30-60Α για να γινουν αυτα. Μια μπαταρια αυτοκινητου 55-65Α αρκει αλλα πρεπει και να φορτιζεται.
Τα επικυνδυνα ειναι αυτα που εχει κανει ο Καλογερακης, ετσι και γινει τιποτα θα εξαφανιστουν τα παντα απο την περιοχη εκει....
Να κανεις τον κινητηρα να καιει σκετο υδρογονο δεν ειναι καθολου ευκολο, αν θες να δουλευει σωστα χωρις πειρακια και με σωστες και καλες επιδοσεις. Και μεχρι στιγμης οπως ειναι γινεται σε μικρους κινητηρες εσωτερικης καυσης με εναν κυλινδρο και σταθερες στροφες.
Αν το λες σαν ιδιωτης θελει αλλη συμπιεση, θελει διαφορετικα μεταλλα κανονικα, εχει υψηλοτερες θερμοκρασιες, καιγεται πολυ ποιο γρηγορα, η παραγωγη ειναι θεμα γιατι εχει μεγαλη καταλανωση αν το συστημα ειναι πανω στο αμαξι που κανει ηλεκτρολυση δλδ δεν εχεις γκαζι και θες σταθερες στροφες, οποτε θες αποθηκευση, θες ειδικες δεξαμενες (δες καλογερακη) και πρεπει να το κανεις πολλους βαθμους υπο το μηδεν για να γινει υγρο για να αποθηκευτει, δεν αποθηκευεται ως αεριο.
Οσες αυτοκινητοβιομηχανιες εβγαλαν τετοια μοτερ, τα αμαξια αυτα πατωσαν και δεν επιασαν καθολου. Μονο αυτα με τους ηλεκτροκινητηρες και fuel cell εχουν πιασει.
Τα αλλα δεν συμφερουν και δεν εχουν καλες επιδοσεις σε σχεση με αλλα καυσιμα.
Η παραγωγη γινεται βιομηχανικα, για ιδιωτες δεν ειναι ευκολη και δεν συμφερει. Και εγω δεν βρισκω λυση γιαυτο.
Εδω τα λεει πως γινεται
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5...89.CE.B3.CE.AE
Στην βιομηχανια ΠΟΤΕ δεν βγαζουν υδρογονο απο ηλεκτρολυση! ειναι 100% ασυμφορη!
Δλδ να παω να σκασω ενα καρο χρηματα να εχω ηλιακα πανελ ή ανεμογενητρια να παραγω υδρογονο να το κανω τι?
και μετα που θα το αποθηκευω?
για να καις οτι παραγεις μπορει να γινει σε κατι σταθερο πχ μοτερ γενητριας ρευματος, με ΣΤΑΘΕΡΕΣ στροφες και ΕΝΑ κυλινδρο.
Και παλι δεν δουλευει σωστα ρεταρει, λαθος συμπιεση ολα λαθος ειναι. Επιδοσεις χαλια.
Δειτε τα παρακατω links ειναι αυτοκινητα με κινητηρες εσωτερικης καυσης που ΚΑΙΝΕ το αεριο υδρογονο καυσιμο.
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_Hydrogen_7
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ine_vehicl es
Aυτο που πιστευω οτι ανετα ισως θα επαιζε με υδρογονο ειναι κινητηρας απο αλυσοπριονο, ομως δεν θα ειναι πλεον φορητο μετα και σιγουρα θα χασει πολυ σε δυναμη, επισης τωρα εχω παραγγειλει ενα makita και δεν θελω να το χαλασω για πειραματα.
αν ξερει κανεις που θα βρω εναν ΣΚΕΤΟ κινητηρα μικρου κυβισμου, μονοκυλινδρο αεροψυκτο, σταθερων στροφων ακομα καλυτερα και σε καλη τιμη να γραψει γιατι με ενδιαφερει!!! δεν με ενδιαφερει απο τι θα ειναι, προτιμω να ειναι 4χρονος και οχι 2χρονος.
Τον θελω για πειραματισμο με υδρογονο. Θα βρω μετα τι εργο θα παραγει.
τωρα για την μπαταρια μαλλον σκεφτομαι κατι σε φωτοβολταικο πανελ για την φορτιση της, σιγουρα οικονομικα αλλα και πρακτικα σε θεμα εγκαταστασης ειναι ποιο ευκολο απο την ανεμογενητρια.
Τονιζω οτι ολα αυτα που ειχα αγορασει και οτι εχω φτιαξει μου εχουν παει 450 ευρω χοντρικα και το εχω και καθεται.
Μονο τα ηλεκτρικα μερη κανουν και αλλη δουλεια. Εχω φτιαξει τα ηλεκτρικα σε ενα κουτι απο UPS με μπαταρια 9Α 12V και το εχω ονομασει σταθμο φορτιστης, εχει pwm generator, ψηφιακο αμπερομετρο και βολτομετρο, εχει εξοδο usb και μετατροπεα απο 12 σε 5, μπορει να φορτισει απο ρευμα την μπαταρια, απο ρευμα αυτοκινητου 12V, και εχω και καλωδια με ακροδεκτες στρογγυλους για τον διαχωριστη υδρογονου.
Η pwm εχει χρηση μονο στους ακροδεκτες. Επισης εχω πανω διπλα πριζακια αυτοκινητου και παιζει με την pwm οποτε μπορω να ρυθμιζω κατι που γυρναει μοτερακια, ανεμιστηρακια κτλ σε στροφες.
Σε πειραμα παραγωγης υδρογονου, εφτασα 50Α+ απο αυτη την μπαταρια για λιγο, καηκε ο διακοπτης στο κουτι, ελιωσε βασικα.....
αλλα εβγαζε υδρογονο του σκοτωμου.
Εφοσον υπαρξει ενδιαφερον για τετοιες κατασκευες θα βαλω και κανα video στο youtube....
και φωτος απο τις κατασκευες αυτες.
Ειχα σκεφτει να κανω πειραματισμο σε γεννητρια ρευματος, αλλα θα καιω ρευμα, να παραγω υδρογονο για να παραγω ρευμα?
tragic πιστευω! + οτι πρεπει να την αγορασω και να της βγαλω τα ματια!
Σχετικα με το ονομα του θεματος Υδρογονοκινηση, εγω το θετω οτι σημαινει κινηση με καυσιμο υδρογονο σε εναν αξονα περιστροφης, οποτε δεν ειναι αναγκη να μιλαμε ΜΟΝΟ για αυτοκινητα, αλλα για ΟΤΙ αλλο κινητηρα μπορουμε να κανουμε να καιει αεριο καυσιμο υδρογονο ΣΚΕΤΟ και να παραγει καποιο εργο απο την περιστροφικη κινηση του στροφαλοφορου αξονα του.
Μπορει να ειναι αλυσοπριονο, ηλεκτρογενητρια, αντλια νερου με κινητηρα, παπακι, σκουτερακι οτι υπαρχει σε μοτερ εσωτερικης καυσης.
Ακομα και βενζινοκινητα τηλεκατευθυνομενα αλλα μετα θα τραβανε και σωληνακια μαζι τους...
για πειραματισμο τα παντα.
Παραθετω το σχεδιο του κατασκευαστη του δικου μου διαχωριστη, αντι δοχειο πληρωσης αλλο μπορει να χρησιμοποιηθει αυτο που εχει το οξυγονο, αν δειτε ποιο κατω διακλαδωνεται ετσι κι αλλιως, το εκανα το ιδιο γιατι δεν ειχα χωρο στο κουτι.
διαφορες αλλες φωτος απο τα υλικα κτλ υπαρχουν και στο θεμα εδω σε προηγουμενες σελιδες, αλλα και στο θεμα με τα αμαξια μας στο δικο μου θεμα. Για να μην σηκωνω τα ιδια.
Επισης εχω δοκιμασει και με μετασχηματιστη 12V 2A αλλα η παραγωγη ειναι ελαχιστη και μη χρησιμη για τιποτα.
Ο 1ος μετασχηματιστης μαλιστα απεβιωσε οταν υπερθερμανθηκε επειδη η PWM του ζητουσε περισσοτερα Α απο οσα μπορουσε να δωσει!