Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-09-12, 21:02
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Τα fuel cells με ηλεκτρικά μοτερ και όχι μηχανές εσωτερικής καύσης είναι τεχνολογία που μπορεί να έρθει στο μέλλον, αν γίνει εμπορικά συμφέρουσα και βελτιωθούν οι τεχνολογίες αποθήκευσης των αερίων (είναι και θέμα χώρου στο αυτοκίνητο).

Αλλά η παραγωγή υδρογόνου πάνω στο αυτοκίνητο με ηλεκτρόλυση είναι αστεία ιστορία. Κατ' αρχάς, η παραγωγή υδρογόνου για 1Α που περνάει ανάμεσα σε μία άνοδο και κάθοδο ειναι μόνο 0,0076 λίτρα ανά λεπτό, όπως έχουν γράψει εδώ

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtop...dfbb&start=645
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-09-12, 23:03
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
http://www.merrynjose.com/artman/pub...icle_721.shtml
Το ξερουμε οτι δεν συμφερει η κινηση με καθαρο υδρογονο δλδ σαν καυσιμο! αφου καιγεται τρεις φορες ποιο γρηγορα απο την βενζινη!!!! γιαυτο ανακαλυφθηκαν τα fuel cells και ετσι δουλευουν στην ουσια με ηλεκτροκινητηρα! τετοια αυτοκινητα εχουν βγαλει σχεδον ολες οι εταιριες και στο εξωτερικο κυκλοφορουν κανονικα! http://www.youtube.com/watch?v=1scZ9rMyJek http://www.youtube.com/watch?v=Ykl2P...eature=related πρεπει ομως να υπαρχουν βενζιναδικα που να βαζουν υδρογονο! το συστημα αποθηκευσης εχει βελτιωθει και οριστικοποιηθει εδω και πολλα χρονια τωρα! οπως ειπα εχουν ηδη βγαλει αυτοκινητα παραγωγης! εχει ξεπεραστει πλεον αυτο το προβλημα! http://www.youtube.com/watch?v=esuAl...eature=related επισης η τεχνολογια των fuel cell χρησιμοποιειτε και σε τηλεκατευθυνομενα RC!!! http://www.youtube.com/watch?v=S9Unq...feature=relmfu
βεβαια υπαρχουν μετατροπες σε μικρους κινητηρες μεχρι 350cc εχω δει στο youtube και δουλευουν με υδρογονο που παραγεται εκεινη την ωρα χωρις δλδ αποθηκευση, μαλιστα ενας γνωστος μου το εχει κανει σε παλιο μοτερ γεωτρησης που πριν δουλευε με πετρελαιο και εχει και φωτοβολταικο συστημα για το ρευμα ωστε να μην καιει καθολου ενεργεια! καλη φαση αλλα οπως ειπαμε θελει κινητηρες μικρου κυβισμου που καινε λιγο και μετατροπες στην συμπιεση για να μπορουν να καψουν υδρογονο, επισης οχι με ηλεκτρονικα συστηματα αλλα με καρμπυρατερ.
http://www.fuelcellstore.com/ http://www.fuelcellstore.com/en/pc/v...idCategory=108
εδω εχει και συστηματα αποθηκευσης! στο εξωτερικο ειδα ποδηλατο με ηλεκτροκινητηρα, full cell και φιαλη υδρογονου σαν να μοιαζει με των καταδυσεων!!!! εκανε ποδηλατο η κοπελα χωρις πεταλι παει σε μια μεγαλη μπουκαλα υδρογονου σπιτι και γεμιζει την μικρη, την βαζει και παει! αυτο θα πει τεχνολογια!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=THZ-HReaj8U

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 30-09-12 στις 23:21.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-17, 14:53
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla G6 1ZZ
Δύναμη Σεβασμού: 208
preatorian είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Το μέλλον είναι το υδρογόνο.
Αλλά τα συμφέροντα δεν αφήνουν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-17, 17:12
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από preatorian Εμφάνιση μηνυμάτων
Το μέλλον είναι το υδρογόνο.
Αλλά τα συμφέροντα δεν αφήνουν.
καλησπέρα! το υδρογονο υπαρχει ηδη, αλλα με τον γνωστο τροπο δλδ ηλεκτροκινητηρας και το υδρογονο το βαζουν ετοιμο μετα fuel cell διασπαση και βγαζει ηλεκτρικη ενεργεια, αποθηκευεται σε μπαταριες και μετα κινει τον ηλεκτροκινητηρα. Αυτα βγαινουν σε παραγωγη.
Το θεμα ειναι το υδρογονο να το παραγει το ιδιο το αμαξι δλδ σε αυτο να γινεται η ηλεκτρολυση εκει θα συμφερε.
Και καποιες εταιριες που εβγαλαν κινητηρες εσωτερικης καυσης υδρογονου και παλι ετοιμο το εβαζαν. Δυστυχως αρκετα μειονεκτηματα.
Το να παραγεται πανω στο αμαξι τεχνικως δεν συμφερει, σε καποιους πολυ μικρους κινητηρες ισως μονο κλασικο παραδειγμα ο Ζωγραφος και Καλογερακης που τα εχουν κανει και παλι σε μικρα cc και με πολλους περιορισμους.
Που να τα αναλυσω τωρα, πρεπει να κανω εκθεσεις.
Οποιος θελει λιγο να ψαξει θα τα βρει ολα.

Απο την στιγμη που το υδρογονο το βαζεις σε βενζιναδικο παλι μπορει να ειναι ακριβο και να μην συμφερει οικονομικα.
Οτι θα εχουμε οφελη απο οτι δεν εχει ρυπους αυτο ειναι αλλο θεμα.

Αυτη την στγμη τα καλυτερα ειναι τα υβριδικα ηλεκτροκινητα και με βενζινοκινητηρα μαζι.
Οικονομια και επιδοσεις (αν θελουμε με την βενζινη ομως) και μειωμενους ρυπους.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-17, 20:20
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Διάσπαση στο αυτοκίνητο σε Κιτ είχαν βγάλει κάτι μπακάληδες με τιμές 600+ευρώ και παραγωγή υδρογόνου για τον π@@τσο.μαλιστα έχω ακούσει περιπτώσεις ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να έχουν κινηθεί νομικά εναντίον τους.
Αφού έχεις δει τον Καλογεράκη λοιπόν έχεις δει ότι ξεχωρίζει το υδρογόνο από το οξυγόνο σε πίεση 20bar σε μεγάλη δεξαμενή.
Επίσης μπορεί να γεμίσει μπουκάλες καταδύσεων σε αντίστοιχη πίεση και το αμάξι να κάνει πολλα χλμ.
Όταν έχεις ενέργεια τσάμπα κανείς ότι θες.
Ο ζωγράφος κατά την γνώμη μου είναι απατεώνας.μηπως ξέρει κανείς να μου πει πως μπορώ να κατασκευάσω και εγώ έναν ταλαντωτή στα 300Thz που είναι η ιδιοσυχνότητα του νερού?
Τόσο απλά βγαίνει φάουλ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-17, 22:13
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από preatorian Εμφάνιση μηνυμάτων
Διάσπαση στο αυτοκίνητο σε Κιτ είχαν βγάλει κάτι μπακάληδες με τιμές 600+ευρώ και παραγωγή υδρογόνου για τον π@@τσο.μαλιστα έχω ακούσει περιπτώσεις ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να έχουν κινηθεί νομικά εναντίον τους.
Αφού έχεις δει τον Καλογεράκη λοιπόν έχεις δει ότι ξεχωρίζει το υδρογόνο από το οξυγόνο σε πίεση 20bar σε μεγάλη δεξαμενή.
Επίσης μπορεί να γεμίσει μπουκάλες καταδύσεων σε αντίστοιχη πίεση και το αμάξι να κάνει πολλα χλμ.
Όταν έχεις ενέργεια τσάμπα κανείς ότι θες.
Ο ζωγράφος κατά την γνώμη μου είναι απατεώνας.μηπως ξέρει κανείς να μου πει πως μπορώ να κατασκευάσω και εγώ έναν ταλαντωτή στα 300Thz που είναι η ιδιοσυχνότητα του νερού?
Τόσο απλά βγαίνει φάουλ.
αυτο με το κιτ το εχω κανει και εγω ειχαμε και θεμα, οντως ηταν απατεωνες αυτοι που ελεγαν για τρελες οικονομιες ειχα διαβασει και 70%!!!!
αυτο που ειδα απο το δικο μου που πλεον το εχω σε ενα κουτι για ειδικες εφαρμογες, και το εβγαλα απο το αμαξι ΜΟΝΟ επειδη η τουρμπινα ρουφαγε τα υγρα, ειναι τρελη και απιστευτη μειωση καυσαεριων, σε βαθμο που δεν μυριζε απολυτως τιποτα, αρκετη δυναμη παραπανω εννοω αισθητα μπαμ σε εκινηση (προφανως το δικο μου επειδη ειναι τουρμπο εχει τοσο μεγαλη διαφορα), επιταχυνση και ρεπριζ, οικονομια δεν ειχα καταλαβει τπτ. Αλλα μονο για τις επιδοσεις το ειχα, λογω πολυ καλυτερης καυσης εχει αρκετα οφελη αλλα οικονομια δεν ειδα ή ηταν αμελητεα και δεν εδινα σημασια. Οσο τα αμπερς που λενε καταναλωνει πολυ λιγοτερο απο ενα τυπικο ηχοσυστημα με εναν 4καναλο 2 ηχεια και 1 sub.
Τελικα οταν το εβγαλα ανακαλυψα οτι τα ιδια γινονται και οταν βαλεις ασετονη καθαρη κοντα στο 100% οσο γινεται καθαροτητα 120ml σε 40λιτρα βενζινης και εβαζα χρονια, αρχισε να πατιναρει ο δισκος μου και σταματησα γιατι πατιναρε περισσοτερο μετα απο την δυναμη. (λογικο γιατι ανεβαινουν τα οκτανια).
Επειδη αλλαξα συμπλεκτη και βαζω μονo v power και racing μερικες φορες, δεν βαζω πλεον, επισης ο δισκος ειναι οριακος για τα αλογα μου και δεν θελω να τον σκισω, με τετοιες βενζινες και ασετονη σιγουρα θα διαλυσει.
Τονιζω οτι αυτα τα εκανα γιατι ειχαν σημαντικη διαφορα επιδοσεων, δεν με ενδιεφερε τοσο η μειωση καταναλωσης. Και οταν ειδα οτι δεν ειχαν παλι τα εκανα για την σημαντικη για μενα αυξηση επιδοσεων.
αν δεν φοβομουνα για τον δισκο θα εβαζα ακομα ασετονη.

Ομως αυτα τα εγραψα για την ιστορια, δεν εννοουσα αυτο φυσικα!!!!
Εγω ελεγα να κανουμε πανω στο αμαξι διασπαση υδρογονου, δλδ να βαζουμε ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ οχι βενζινη! και να εχει δεξαμενη να το αποθηκευει και να το καιει κινητηρας εσωτερικης καυσης με υδρογονο.
αυτο και μονο αυτο θα αξιζε οικονομικα και τιποτα αλλο.
Πραγμα που δεν γινεται γιατι ειδαμε με τον Καλογερακη τι απαιτει!!! και ολα αυτα ποσο χωρο καταλαμβανουν! αυτο φυσικα και να μπορουσε να γινει ΔΕΝ θα το αφησει κανεις!
δλδ να βαζεις νερο και να πηγαινει το αμαξι σου. Το να βαζεις υδρογονο δεν μου λεει γιατι απλα θα το χρυσοπληρωνεις, τουλαχιστον για την τσεπη μας, γιατι για το περιβαλλον θα ειναι καλο, καθως ειναι και μια πηγη ενεργειας που βρισκεις ευκολα σε αντιθεση με τα ορυκτα καυσιμα.

Αυτος ο Ζωγραφος και εμενα δεν μου γεμιζει το ματι γιατι δεν εξηγει πολλα πολλα και δεν καταλαβαινει κανεις, ομως εχει παρει επιστημονικα βραβεια κτλ και δυσκολο πολυ να ειναι απατεωνας.
Εννοειτε οτι προτιμω τον Καλογερακη!
και οταν ειδα αυτο κουφαθηκα! και ποιος ειναι ο συγραφεας! http://www.e-shop.gr/pos-na-ftiaxete...-p-BKS.0680182
ο Καλογερακης δεν εχει κανει κανενα αμαξι να πηγαινει με υδρογονο, για θερμανση το ειχε κανει και για το σπιτι κτλ.
Αμα εχεις βρει κατι τετοιο δειξε και σε εμενα τοτε.
Με καυση υδρογονου σε κινητηρα εσωτερικης καυσης απευθειας απο ηλεκτρολυση το μονο που μπορει να δουλεψει ειναι μικροι κινητηρες μονοκυλινδροι με σταθερες στροφες.
Ο Ζωγραφος σε ενα μηχανακι που δειχνει ανοιγοκλεινει την παροχη υδρογονου δλδ το ποσο παραγει και το εχει σαν γκαζι αυτο, το κανονικο δεν παιζει.
Αυτο το προβλημα δεν το εχει λυσει ακομα κανεις.....

Να πω επισης οτι το θεμα αυτο οταν ξεκινησε και κακως ολοι τα λεγανε ετσι τα συστηματα ηλεκτρολυσης που εκαναν ενα μικρο ποσοστο υδρογονου αεριου και το εριχναν στον αερα, ονομαστηκε υδρογονοκινηση, ενας λογος για να θεωρηθει απατη ηταν η ονομασια.....
Παρακαλω το θεμα να συνεχιστει απο εδω και περα με τα κανονικα συστηματα υδρογονου, ειτε πανω σε αυτοκινητα ειτε σε αλλους κινητηρες που να παιρνουν σαν καυσιμο υδρογονο, πχ με fuel cell, κινητηρες εσωτερικης καυσης να καινε υδρογονο κτλ.
Τα συστηματα ηλεκτρολυσης που ξεκινησε το θεμα εχουν απαγορευτει για χρηση επανω σε αυτοκινητα-μηχανες κτλ και δεν περνανε και ΚΤΕΟ τα οχηματα που τα εχουν.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΚΙΝΗΣΗ!!!!
Απο τον Πετρο Ζωγραφο, μηχανακι κινειτε με νερακι......https://www.youtube.com/watch?v=mWQHV1zXcD0
και απο Βραζιλια αλλος https://www.youtube.com/watch?v=N1RgP9L_wUw
και ενας μικρος κινητηρας καιει υδρογονο απο Καλογερακη https://www.youtube.com/watch?v=pbYF7z2N764

ηθελα να το δοκιμασω και εγω το δικο μου σε ενα μικρο μοτερ αλλα δεν εχω....
και εκτος αυτου για να παραγω 5-6 λιτρα το λεπτο θελω παρα πολλα Α καπου 40-50Α.
Και πες οκ βαζω μια μπαταρια και πως θα φορτιζεται να μην καει μετα απο λιγο?

Anyway αν υπαρξει ενδιαφερον θα βαλω τπτ απο τα δικα μου αν οχι δεν ασχολουμε.
Προς το παρον εχω κολλησει στο θεμα του ρευματος.
Δλδ οτι το υδρογονο για να γινει θελει πολυ ρευμα με τον κλασικο τον τροπο ηλεκτρολυσης, μιλαμε για να εχεις ενα ποσοστο ικανο να τροφοδοτησει ενα κινητηρα εσωτερικης καυσης εστω σταθερων στροφων να δουλευει μονο με αυτο.
Κλασικος για δοκιμες ενας απο ηλεκτρογεννητρια πχ.
Αλυσοπριονο αλλα εχει μεταβλητες στροφες (γκαζι) και ειναι ποιο δυσκολο χανεις και την φορητοτητα επισης.
Μια καλη λυση φορτιση μπαταριας ειναι φωτοβολταικο ή ανεμογενητρια αλλα κοστιζουν αρκετα.

Παντως στην βιομηχανια το παραγουν με αλλους τροπους ευκολοτερους και ποιο οικονομικους και απο αλλα μαλιστα καυσιμα.
Περισσοτερα εδω https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5...8C%CE%BD%CE%BF

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 04-05-17 στις 22:51.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-17, 23:57
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Νικηφορε πρόσεξε πολύ αν κάνεις δοκιμές με υδρογόνο ιδιαίτερα το υδροξη ΗΗΟ.
Η έκρηξη που κάνει σε ένα μπαλόνι και μόνο να βάλεις η γουρούνα η κόκκινη είναι τίποτα μπροστά στο μπαμ που κάνει αυτό.
Ιδιαίτερη προσοχή και στην γεννήτρια αν βρεθεί μέσα θύλακας αέρα με την ηλεκτρόλυση μπορεί να διμηουργηθει σπινθήρας και μπαμ.

Το να κάνεις αμάξι να καίει υδρογόνο είναι το μόνο εύκολο.
Η παραγωγή είναι το δύσκολο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-05-17, 07:27
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλημερα, οπως τα ειχα γραψει και παλιοτερα βγαζω ξεχωριστα υδρογονο και οξυγονο δεν ανακατευονται πουθενα, ειναι 100% ασφαλες το δικο μου.
Ο διαχωριστης (δεν ειναι σωστος ο ορος γεννητρια) υδρογονου ειναι ολο μεταλλικες πλακες δλδ εχει λιγο υγρο πανω του και μετα τα υγρα διαχωριζονται σε δοχεια και εκει γινεται ξεχωριστα ο διαχωρισμος, θα ανεβασω καποια στιγμη φωτο απο αυτο που εχω φτιαξει τωρα, ειπαμε ΔΕΝ ειναι για πανω σε αμαξι.
Επειδη τα ειχα εβαλα και ξεχωριστα τα ηλεκτρικα σε κουτι απο UPS που ειχε χαλασει, και ετσι δεν ειναι ολα μαζι.
Απο την στιγμη που ΤΙΠΟΤΑ δεν αποθηκευεται δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα και κανενας απολυτως κινδυνος.
Γιαυτο δεν εχω βρει ακομα και καποια εφαρμογη, γιατι μπορω να παραγω 5-8 λιτρα το λεπτο αναλογα τα αμπερς παροχης και πρεπει να καιγονται οταν παραγονται. Επισης θελω 30-60Α για να γινουν αυτα. Μια μπαταρια αυτοκινητου 55-65Α αρκει αλλα πρεπει και να φορτιζεται.
Τα επικυνδυνα ειναι αυτα που εχει κανει ο Καλογερακης, ετσι και γινει τιποτα θα εξαφανιστουν τα παντα απο την περιοχη εκει....

Να κανεις τον κινητηρα να καιει σκετο υδρογονο δεν ειναι καθολου ευκολο, αν θες να δουλευει σωστα χωρις πειρακια και με σωστες και καλες επιδοσεις. Και μεχρι στιγμης οπως ειναι γινεται σε μικρους κινητηρες εσωτερικης καυσης με εναν κυλινδρο και σταθερες στροφες.
Αν το λες σαν ιδιωτης θελει αλλη συμπιεση, θελει διαφορετικα μεταλλα κανονικα, εχει υψηλοτερες θερμοκρασιες, καιγεται πολυ ποιο γρηγορα, η παραγωγη ειναι θεμα γιατι εχει μεγαλη καταλανωση αν το συστημα ειναι πανω στο αμαξι που κανει ηλεκτρολυση δλδ δεν εχεις γκαζι και θες σταθερες στροφες, οποτε θες αποθηκευση, θες ειδικες δεξαμενες (δες καλογερακη) και πρεπει να το κανεις πολλους βαθμους υπο το μηδεν για να γινει υγρο για να αποθηκευτει, δεν αποθηκευεται ως αεριο.
Οσες αυτοκινητοβιομηχανιες εβγαλαν τετοια μοτερ, τα αμαξια αυτα πατωσαν και δεν επιασαν καθολου. Μονο αυτα με τους ηλεκτροκινητηρες και fuel cell εχουν πιασει.
Τα αλλα δεν συμφερουν και δεν εχουν καλες επιδοσεις σε σχεση με αλλα καυσιμα.
Η παραγωγη γινεται βιομηχανικα, για ιδιωτες δεν ειναι ευκολη και δεν συμφερει. Και εγω δεν βρισκω λυση γιαυτο.
Εδω τα λεει πως γινεται https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5...89.CE.B3.CE.AE
Στην βιομηχανια ΠΟΤΕ δεν βγαζουν υδρογονο απο ηλεκτρολυση! ειναι 100% ασυμφορη!
Δλδ να παω να σκασω ενα καρο χρηματα να εχω ηλιακα πανελ ή ανεμογενητρια να παραγω υδρογονο να το κανω τι?
και μετα που θα το αποθηκευω?
για να καις οτι παραγεις μπορει να γινει σε κατι σταθερο πχ μοτερ γενητριας ρευματος, με ΣΤΑΘΕΡΕΣ στροφες και ΕΝΑ κυλινδρο.
Και παλι δεν δουλευει σωστα ρεταρει, λαθος συμπιεση ολα λαθος ειναι. Επιδοσεις χαλια.

Δειτε τα παρακατω links ειναι αυτοκινητα με κινητηρες εσωτερικης καυσης που ΚΑΙΝΕ το αεριο υδρογονο καυσιμο.
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_Hydrogen_7
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ine_vehicl es

Aυτο που πιστευω οτι ανετα ισως θα επαιζε με υδρογονο ειναι κινητηρας απο αλυσοπριονο, ομως δεν θα ειναι πλεον φορητο μετα και σιγουρα θα χασει πολυ σε δυναμη, επισης τωρα εχω παραγγειλει ενα makita και δεν θελω να το χαλασω για πειραματα.

αν ξερει κανεις που θα βρω εναν ΣΚΕΤΟ κινητηρα μικρου κυβισμου, μονοκυλινδρο αεροψυκτο, σταθερων στροφων ακομα καλυτερα και σε καλη τιμη να γραψει γιατι με ενδιαφερει!!! δεν με ενδιαφερει απο τι θα ειναι, προτιμω να ειναι 4χρονος και οχι 2χρονος.
Τον θελω για πειραματισμο με υδρογονο. Θα βρω μετα τι εργο θα παραγει.
τωρα για την μπαταρια μαλλον σκεφτομαι κατι σε φωτοβολταικο πανελ για την φορτιση της, σιγουρα οικονομικα αλλα και πρακτικα σε θεμα εγκαταστασης ειναι ποιο ευκολο απο την ανεμογενητρια.

Τονιζω οτι ολα αυτα που ειχα αγορασει και οτι εχω φτιαξει μου εχουν παει 450 ευρω χοντρικα και το εχω και καθεται.
Μονο τα ηλεκτρικα μερη κανουν και αλλη δουλεια. Εχω φτιαξει τα ηλεκτρικα σε ενα κουτι απο UPS με μπαταρια 9Α 12V και το εχω ονομασει σταθμο φορτιστης, εχει pwm generator, ψηφιακο αμπερομετρο και βολτομετρο, εχει εξοδο usb και μετατροπεα απο 12 σε 5, μπορει να φορτισει απο ρευμα την μπαταρια, απο ρευμα αυτοκινητου 12V, και εχω και καλωδια με ακροδεκτες στρογγυλους για τον διαχωριστη υδρογονου.
Η pwm εχει χρηση μονο στους ακροδεκτες. Επισης εχω πανω διπλα πριζακια αυτοκινητου και παιζει με την pwm οποτε μπορω να ρυθμιζω κατι που γυρναει μοτερακια, ανεμιστηρακια κτλ σε στροφες.

Σε πειραμα παραγωγης υδρογονου, εφτασα 50Α+ απο αυτη την μπαταρια για λιγο, καηκε ο διακοπτης στο κουτι, ελιωσε βασικα.....
αλλα εβγαζε υδρογονο του σκοτωμου.

Εφοσον υπαρξει ενδιαφερον για τετοιες κατασκευες θα βαλω και κανα video στο youtube....
και φωτος απο τις κατασκευες αυτες.

Ειχα σκεφτει να κανω πειραματισμο σε γεννητρια ρευματος, αλλα θα καιω ρευμα, να παραγω υδρογονο για να παραγω ρευμα?
tragic πιστευω! + οτι πρεπει να την αγορασω και να της βγαλω τα ματια!

Σχετικα με το ονομα του θεματος Υδρογονοκινηση, εγω το θετω οτι σημαινει κινηση με καυσιμο υδρογονο σε εναν αξονα περιστροφης, οποτε δεν ειναι αναγκη να μιλαμε ΜΟΝΟ για αυτοκινητα, αλλα για ΟΤΙ αλλο κινητηρα μπορουμε να κανουμε να καιει αεριο καυσιμο υδρογονο ΣΚΕΤΟ και να παραγει καποιο εργο απο την περιστροφικη κινηση του στροφαλοφορου αξονα του.
Μπορει να ειναι αλυσοπριονο, ηλεκτρογενητρια, αντλια νερου με κινητηρα, παπακι, σκουτερακι οτι υπαρχει σε μοτερ εσωτερικης καυσης.
Ακομα και βενζινοκινητα τηλεκατευθυνομενα αλλα μετα θα τραβανε και σωληνακια μαζι τους...
για πειραματισμο τα παντα.

Παραθετω το σχεδιο του κατασκευαστη του δικου μου διαχωριστη, αντι δοχειο πληρωσης αλλο μπορει να χρησιμοποιηθει αυτο που εχει το οξυγονο, αν δειτε ποιο κατω διακλαδωνεται ετσι κι αλλιως, το εκανα το ιδιο γιατι δεν ειχα χωρο στο κουτι.

διαφορες αλλες φωτος απο τα υλικα κτλ υπαρχουν και στο θεμα εδω σε προηγουμενες σελιδες, αλλα και στο θεμα με τα αμαξια μας στο δικο μου θεμα. Για να μην σηκωνω τα ιδια.

Επισης εχω δοκιμασει και με μετασχηματιστη 12V 2A αλλα η παραγωγη ειναι ελαχιστη και μη χρησιμη για τιποτα.
Ο 1ος μετασχηματιστης μαλιστα απεβιωσε οταν υπερθερμανθηκε επειδη η PWM του ζητουσε περισσοτερα Α απο οσα μπορουσε να δωσει!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 05-05-17 στις 10:43.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-05-17, 15:35
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Έχεις κάποιο βίντεο σου με υψηλή παραγωγή υδρογόνου να δούμε?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-05-17, 18:22
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλησπέρα, δειχνω μερικα που ειχα σηκωσει οταν ακομα ηταν το συστημα επανω στο αμαξι σαν octanion booster που εναι και η δουλεια που κανει κανονικα.
Τα αλλα δεν τα εχω σηκωσει ακομα πουθενα, οταν θα εχω χρονο θα σηκωσω μπορει και σημερα.
Δεν μπορω να ξερω ποσο ειναι η παραγωγη αλλα ηταν αρκετη.
Τοτε για εκεινη την χρηση δεν ηθελε μεγαλη παραγωγη αλλωστε, για να δωσεις σε κινητηρα εσωτερικης καυσης με μονο καυσιμο το αεριο υδρογονο θες και μεγαλυτερη παραγωγη αναλογα τα κυβικα του και τις στροφες του.

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=rk3Dj8i9puU
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=3v5zCoUHPXo
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=jx7MkTbiqLI
δεν εχω αυτα τα δοχεια πλεον επειδη ειχαν λαστιχα και καηκαν απο τις υψηλες θερμοκρασιες στο χωρο του μοτερ και δεν εβρισκα αλλα.

Και η τελευταια εκδοση πριν το βγαλω απο το αμαξι και το κανω σε κουτια, αυτα τα δοχεια εχω και τωρα αλλα δεν δειχνω παραγωγη εδω https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=fDM_gukh2Po

καλα οταν ειχα περασει ΚΤΕΟ γελασα με την ψυχη μου....ψαχνανε και πισω!
Τονιζω οτι τα παραπανω ειναι το παλιο συστημα που ειναι για ενισχυση και μονο της βενζινης, τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ αποτελεσματα εβλεπα χρονια με χρηση ασετονης 120ml στα 40 λιτρα βενζινης.
Τωρα που τα εχω φτιαξει αλλιως ο σκοπος ειναι τροφοδοτηση ενως μικρου κινητηρα να καιει μονο αεριο υδρογονο, και οταν λεω μικρο μιλαμε για μεχρι 50cc το πολυ! μονοκυλινδρο, αεροψυκτο, σταθερων ισως στροφων ή χαμηλων εστω και ισως και 2χρονο. Τουλαχιστον για το δικο μου συστημα. Ετσι ΔΕΝ χρειαζεται και αποθηκευση καιμε οτι παραγουμε.

http://old.tropical.gr/site/index.ph...0&Item id=136
!!!! τι ειναι αυτα???? θελω και εγω!!!!

και αυτη η εταιρια φοβερες δουλειες http://www.horizonfuelcell.com/

και μια απο τις φωτος απο αυτο που εχω φτιαξει τωρα με σκοπο να τροφοδοτησει εναν κινητηρα πολυ μικρου κυβισμου οπως ειπα πριν.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 05-05-17 στις 21:15.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Υδρογονοκίνηση periklis87 TOYOTA AURIS 5 23-08-14 12:46

Page generated in 0,23601389 seconds (86,41% PHP - 13,59% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:54.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com