Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Φρένα
Παλιά 03-01-05, 17:39
Το avatar του χρήστη manos vasilakis
manos vasilakis Offline:

Μοντέλο: EE90 TURBO1.3
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 272
manos vasilakis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Να καταθεσω την γνωμη μου τα υγρα 5.1 εχουν μικροτερη διαρκεια ζωης 1 χρονο αλλα μεγαλητερο σημειο βρασμου.
Στην αγορά κυκλοφορούν τρεις τύποι υγρών φρένων: τα DOT 3, DOT 4 και DOT 5.1. Τα DOT 3 έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο περιθώριο, καθώς όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον χρησιμοποιούν τα πιο «αξιόπιστα» DOT 4, αφού έχουν υψηλότερο σημείο βρασμού, αν και πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 2 χρόνια. Τα εξελιγμένα DOT 5.1 βρίσκουν εφαρμογή στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και στα αγωνιστικά, αλλά πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο. Αποκλειστικά και μόνο για αγωνιστική χρήση διατίθενται και άλλα, πιο εξελιγμένα υγρά φρένων, με πολύ υψηλό σημείο βρασμού, τα οποία δεν συνιστώνται για καθημερινή χρήση, διότι περισσότερη ζημιά κάνουν παρά καλό, αν δεν αλλάζονται σε μικρά χρονικά διαστήματα.
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ
DOT 3 235 °C
DOT 4 269 °C
DOT 5.1 270 °C
* DOT 5 Silicone 260 °C
* Racing 295 °C
* Racing 315 °C
* DOT 4 Racing 500 °C
* Υποχρεωτικά και μόνο για αγωνιστική χρήση.

Σωληνάκια φρένων
Τα σωληνάκια φρένων αεροπορικού τύπου ή, αλλιώς, μαρκούτσια είναι κατασκευασμένα από τεφλόν και καλύπτονται, για μεγαλύτερη προστασία, από μεταλλικό περίβλημα. Παρέχουν σαφώς υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας από τα ελαστικά, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να τρυπήσουν ή να σχιστούν. Παράλληλα, στην υπερβολική χρήση βοηθούν τα φρένα να μη χάσουν την ικανότητά τους, αφού δεν διαστέλλονται. Έτσι, η πίεση στο κύκλωμα παραμένει όσο το δυνατόν σταθερή, σε αντίθεση με τα ελαστικά μαρκούτσια που, όταν ζεσταθούν τα υγρά, μαλακώνουν και διαστέλλονται μειώνοντας την πίεση στα υλικά τριβής.
Απάντηση με παράθεση
Φρύνα
Παλιά 05-01-05, 00:24
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 469
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Φρύνα

Ωραίες οι παρατηρήσεις σας παιδιά!

Λοιπόν σήμερα γύρισα Αθήνα από Γιάννενα...

Μετά από εκείνα τα φρεναρίσματα που σας έγραψα και αφού συνέχισα να ζορίζω τα φρένα άρχισαν σιγά σιγά να αποδίδουν καλύτερα....
Σήμερα στο ταξίδι μετά από συνεχόμενα φρεναρίσματα από πολλά κμ δε φάνηκαν να χάνουν την δυναμή τους (μόνο που κάνουν φασαρία-μικρό το κακό). Όταν πάω την κατάβαση Διόνυσο-Ν.Μάκρη θα είμαι έτοιμος να πω διαφορές με τα μαμά.... , δε φεύγει κάτω το πεντάλ τώρα... Θα αλλάξω σύντομα και τα υγρά και θα δούμε....

Έχει κανείς υπ'όψην του σωληνάκια υψηλής? Να πάρω επώνυμα ή έχει να προτείνει κανείς καμιά άλλη ιδέα???

Niκο ακόμα να σου πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος για το κατα πόσο καλύτερο είναι το φρενάρισμα... (σήμερα πάντως μου φάνηκε καλύτερο από το μαμά.....)

Για τα φρένα για normal τιμές καλή είναι και η περίπτωση από το levin για μπροστά που έχει 280mm δίσκο και διπίστονες.... μτχ παίζουν στα 300ευρώ ... εγώ ήμουν έτοιμος να τα βάλω....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-01-05, 17:56
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 519
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Καλησπερα παιδια. Σημαντικο.Οσοι εχουν δισκοι εμπρος και ταμπουρα πισω, ασχετως μοντελου μην τα πειραξουν. Δηλαδη μην κανουν τη μαλακια και βαλουν πισω δισκοι. Κατα 90% θα εχουν χειροτερο φρενα.Οι πιο πολλοι βαζουν δισκοι μονο για εμφανιση.Αν εχετε προβλημα με τα φρενα ψαχτε αλλου το προβλημα.Το φρεναρισμα ειναι συνθετο θεμα.Πολλα παιζουν ρολλο. Λαστιχα, Αναρτηση(Mε αλλαγη στην αναρτηση στο AVEVSIS μου.Ελατηρια,Αμορτισερ TTE δεν πιστευα οτι ειχα ποτε τετοια φρενα)Υλικα τριβης κ.α Βαλτε ολοι τα υγρα της ΤΟYOTA DOT 5.1. Kαμια σχεση με τα μαμα DOT 3. Mεγαλη διαφοραι
Παλιά 05-01-05, 18:40
Το avatar του χρήστη nicknas
nicknas Offline:
Μέλος

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Δύναμη Σεβασμού: 267
nicknas είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

φιλε bill ...υποψηφιοι αγοραστες mintex....

εγενετο το θαυμα....ναι μπορουμε τωρα ολοι μαζι να ανοιξουμε αφθνονες σαμπανιες..

σταματησαν τα τακακια μου (mintex) να εχουν αυτην την ηλιθια αισθηση στα πρωτα κρυα φρεναρισματα...

για να ειμαι ειλικρινης το παρατηρησα εδω και 10 ημερες αλλα στην αρχη νομισα οτι ηταν ιδεα μου...ελα μου ομως που δεν ειναι..

bill δεν ξερω ποσα χιλιομετρα εχεις κανει αλλα εγω μολις εκλεισα τα χιλια και τωρα μονο νιωθω 100% ικανοποιημενος απο το τακακι, Πλεον μπορω να ισχυριστω οτι εχει ιδια και καλυτερη αισθηση απο το μαμησιο.. ειναι φθηνοτερο 50% και απομενεινα δω και την διαρκεια ζωη τους...

ΥΓ....πλακωνε το τακακι στα πανικου οσο θελεις δεν μασαει μια....εχω μαμηθει στα πλακωματα απο 90-0 και καθε πλακωμα ηταν και καλυτερο.
ΥΓ2...βεβαια αρχισαν να σφυριζουν ελαφρως αλλα στα τετοια μου....
υγ3.. ουτε εγω εχω αλλαξει υγρα και επισης δεν εχω κανει εξαερωση..ειμαι περιεργος σε 2 εβδομαδες που θα εχω service να δω τυχον διαφορες
Παλιά 05-01-05, 18:44
Το avatar του χρήστη DjBac
DjBac Offline:
Administrator

Μοντέλο: BMW Z4
Περιοχή: Βούλα
Δύναμη Σεβασμού: 503
DjBac είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Σήμερα μου είπε ο Type-Rx που είχε mintex πως του σφύριζαν αρκετά!!!!

Z4 3.0i SMG
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-01-05, 20:13
billlllll Offline:
Administrator

Και μένα ψιλοσφυρίζουν τα τακάκια μου... πάντως χτες στην μεσογείων μετά από πολλά φρεναρίσματα από αρκετά κμ δεν είχα πρόβλημα να σκληραίνει το φρένο... (μόνο που βρόμαγαν μετά τα τακάκια :P )
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-01-05, 22:20
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 851
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Τα διπιστονα φρενα του λεβιν μπαινουν σε μαμα δισκοπλακα(ΕΕ-101)?Οσοι εχετε βαλει τα καλα μοτερια τι φρενα εχετε?

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-05, 16:34
manos17 Offline:
Νεότατος

Δύναμη Σεβασμού: 0
manos17 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπερα παιδια. Σημαντικο.Οσοι εχουν δισκοι εμπρος και ταμπουρα πισω, ασχετως μοντελου μην τα πειραξουν. Δηλαδη μην κανουν τη μαλακια και βαλουν πισω δισκοι. Κατα 90% θα εχουν χειροτερο φρενα.Οι πιο πολλοι βαζουν δισκοι μονο για εμφανιση.Αν εχετε προβλημα με τα φρενα ψαχτε αλλου το προβλημα.Το φρεναρισμα ειναι συνθετο θεμα.Πολλα παιζουν ρολλο. Λαστιχα, Αναρτηση(Mε αλλαγη στην αναρτηση στο AVEVSIS μου.Ελατηρια,Αμορτισερ TTE δεν πιστευα οτι ειχα ποτε τετοια φρενα)Υλικα τριβης κ.α Βαλτε ολοι τα υγρα της ΤΟYOTA DOT 5.1. Kαμια σχεση με τα μαμα DOT 3. Mεγαλη διαφοραι
Οι δισκοι πισω κανουν φοβερη δουλεια στις ψηλες ταχυτητες με μεγαλητερη δυναμη πεδησης και προοδευτικοτιτα.
Παντα δουλεουν με μεγαλητερη πιεση απο τα ταμπουρα που βγαζεις, εαν δεν αλλαχθει ο κατανεμητης πιεσης απο το μοντελο που προερχονται οι δισκοι ,τοτε χαιρετισματα, ισα που τα τακακια χαιδευουν τους δισκους, τοτε κανεις σιγουρα εφε ιδιαιτερα εαν φορας ανοιχτη ζαντα .
Μια δοκιμη σε φρενομετρο τα λεει ολα

Καλα την μεγαλητερη καγκουρια την εχετε δει ,ψευτικα δισκοφρενα πισω τρυπιτα πανω απο το ταμπουρο,φρεναρεις και απο την δυναμη πεδησης σου ξεκολλαν τα ματια και κολλανε στο τζαμι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-05, 02:07
billlllll Offline:
Administrator

Ναι μιλάμε για τρελλή γυφτιά... Βλέπω και έναν Corollάκια στο πολυτεχνείο με αυτές τις βλακείες.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-05, 23:03
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Δύναμη Σεβασμού: 519
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Συμφωνω εν μερει μαζι σου αλλα το φρενομετρο οπως και το δυναμομετρο λενε τη μιση αληθεια. Το φρενομετρο μετραει δυναμη πεδησης, αλλα αγνοει την κατασταση των ελαστικων ,αμορτισερ,ικανοτητα πλαισιου κ.α.Το καλο φρεναρισμα και οχι τα φρενα ειναι αποτελεσμα πολλων παραγοντων.Δεν σημαινει οτι σε ενα χρεπι, αν του βαλεις τουμπανο φρενα οτι θα σταματαει κιολας.

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρόβλημα με τα φρένα 4a-ge dim_moy UPDATES 4 03-06-10 02:15
Φρένα από levin για 101 ΜΑΝΩΛΗΣ 19 TOYOTA COROLLA E*101 28 12-01-10 20:52
Φρένα Azriel SUPPORT 1 14-11-08 21:13
Πρόβλημα με Φρένα??? mariouli TOYOTA COROLLA E 12 28 10-04-08 15:44
30% μικρότερα φρένα ... !! NyO ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 31 15-01-08 02:20

Page generated in 0,16913891 seconds (80,53% PHP - 19,47% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:46.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com