Λοιπόν να σας πω τώρα να γελάσετε και να ξεφύγουμε από τις ενδοοικογενειακες κόντρες! Είναι γνωστό (θα το έχετε παρατηρήσει σε συζητήσεις με φίλους υποθέτω) ότι όλοι οι άνθρωποι θεωρούν το αμάξι τους γρηγορότερο από τα άλλα παρόμοιας ισχύος. Όλα καλά και έχει πλάκα μέχρι ενός σημείου, αυτό που με εκνυνευρίζει όμως είναι όταν σου λένε ότι το αμάξι μου δεν έχει σχέση με το αμάξι σου σε γκάζι. Αναφέρω τα πιο τρανταχτά περιστατικά να γελάσετε (εγώ έχω corolla 1.4 sedan του 2000) :
1. Στο στρατό ένας με seat ibiza 101 άλογα του 2000 μου μιλάει για το πόσο γρήγορο είναι το αμάξι του (μαμά ήταν). Κάποια στιγμή του λέω δεν ανοίγουμε και μεταξύ μας. Παίρνει το πιο ειρωνικό του ύφος, γελάει και μου λέει πλάκα κάνεις? Του λέω όχι, το ίδιο αμάξι έχει ο αδερφός της κοπέλας μου και όσες φορές έχουμε ανοίξει (αλλά και μέ άλλα που έχω ανοίξει) δεν μου φεύγει δεν του φεύγω. Μη σας πω ότι μετά τα 140 του ανοίγω κιόλας. Οπότε αυτός σταματάει τα γέλια και αρχίζει τα ναι, να κανονίσουμε αλλά...να δουμε πότε κλπ. Φυσικά ποτέ δεν ανοίξαμε...
2. Φίλος με polo 101 άλογα μου λέει ότι το αμάξι του είναι σπορ και πάει πολύ γρήγορα. Του λέω να τα πάμε και μου λέει θα με φάς γιατί εισαι καλύτερος οδηγός και δεν το λύπασαι (αυτό με το δεν το λυπάσαι ποτέ δεν το έχω καταλάβει - τι θα πάει ένα αμάξι αν το σκίσεις λίγο
). Οπότε αφού μου λέει αυτό μου πετάει και το συμπέρασμα - "Βασικά τα δύο αμάξια δεν έχουν σχέση μεταξύ τους"
3. Φίλος έχει Starlet 1.3 , το δίνει και παίρνει corsa 1.2. Αφού μου λέει ότι το αμάξι του είναι πύραυλος και βγάζει 75 άλογα, τον ρωτάω "δηλαδή είναι πιο γρήγορο από το Starlet?". Κάμια σχέση μου λεει
Καλά, για το δικό μου δεν συζητούσε
4. Φίλος με Ε12 1.4 μου λεεί ότι με το αμάξι του με τρώει χαλαρά. Του λέω, πως μπορεί να με τρώς αφού έχουμε ίδιο κινητήρα και είσαι πιο βαρύς? Εχω πιο καινούριο κινητήρα. Μπαίνει μέσα κάποια μέρα να τον γυρίσω σπίτι. Μετά από λίγο μου λέει, το 1.6 έχεις?
5. Αν θέλετε να γελάσετε μπείτε στο rover club. Έκει θα δείτε ότι τα rover 1.4 ρίχνουν σε saxo vts 1.6 και σε saab 9000. Μάλιστα το saxo τον δυσκόλεψε λίγο στις στροφές αλλά στις ευθείες δεν είχε καμία τύχη! Ο τύπος κιολας ζητούσε σαξο με καλό 2ο στάδιο για να δει αν θα τον περάσει
. Όσον αφορά το saab του έφυγε λίγο στη πρώτη αλλά τον μάζεψε χαλαρά στη δευτέρα!!!!!! Έχει αναφορά και στα corolla. Πέτυχε ένα rover 1.4 μία corolla στο δρόμο. Μέχρι τις 4000 το πάλεψε λίγο (η corolla). Μετά όμως το rover εξαφανιστικε
Έλπιζω να περάσατε καλα!!!!