Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-06-08, 17:31
Το avatar του χρήστη ppschrs
ppschrs Offline:
Moderator

Περιοχή: Χαλκίδα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 259
ppschrs έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Τη φοράει και ο PeterIoannou και λέει τα καλύτερα.Επίσης tein φοράει και ο sakis αλλά αυτός φοράει την basic.Και αυτός λέει τα καλύτερα.Αυτή είναι ρυθμιζόμενη μόνο ως προς ύψος.Και στοιχίζει λίγο πάνω από 700.Πολύ καλύτερη περίπτωση από κονι νομίζω για πιο οικονομική λύση.

http://www.corollaclub.com/forums/sh...highlight=tein

Αυτό είναι το σχόλιο του Πάνου σε θέμα "τα καλύτερα χρήματα που έχετε ξοδέψει για τα corolla σας" :

"Τα καλύτερα χρήματα;
Χμμμμμμ!
Καθόλου, μα καθόλου δύσκολο να αποφασίσω ποια είναι τα καλύτερα χρήματα.
TEIN Super Street Damper.
Εκτός όμως από τα χρήματα της αγοράς, εξίσου καλή τοποθέτηση ήταν και αυτά της τοποθέτησης και ρύθμισης. Εκεί είναι όλα τα λεφτά.
Αααααααααα! Να μην το ξεχάσω!
Και τα Ferodo DS 2500!
Πάνος."

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ranger : 30-06-08 στις 17:52.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-06-08, 22:02
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 883
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Πάντως, εάν θυμάμαι καλά, κάποια στιγμή ο billlllll είχε γράψει ότι αυτοί που μπαίνουν στο αυτοκίνητό του, τσακώνονται για το ποιος δεν θα κάτσει στην πίσω σειρά των καθισμάτων, γιατί κοπανάει αρκετά λόγω του συνδιασμού tein και ημιάκαμπτου άξονα που έχει πίσω η Corolla. Ας το επιβεβαιώσε και αυτό ο billlllll εάν ισχύει...
Παλιά 30-06-08, 23:27
ppschrs Offline:
Moderator

http://www.corollaclub.com/forums/sh...highlight=tein
εδώ θα διαβάσετε αυτό που σας είπα για τα ελατήρια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-06-08, 23:49
Το avatar του χρήστη electro
electro Offline:

Μοντέλο: Corolla E12 SOL, 2003
Ευχαρίστησε: 0
Δύναμη Σεβασμού: 408
electro θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Ναι , λιγο προβληματιστικα με αυτα που μου υποδειξατε..... Ας μας πουν οι κατοχοι τους , για να δουμε επ ακριβως τι γινεται...

http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=20389

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 00:03
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 463
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Καλησπέρα!

Λοιπόν έχω την tein superstreet περίπου 75.000Km τώρα.

Δεν έχει δικά της top mount χρησιμοποιείς τα μαμά (με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει αυτό) και έχει σχετικά μαλακά ελατήρια (σε σχέση με τις άλλες coilover PSS9, αλήθεια η KSport τι έχει Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μην γίνεται κούτσουρο, αλλά σε γρήγορες στροφές κοντά στο όριο να παίρνει κάποιες κλίσεις το αυτοκίνητο. Γενικά δεν κοπανάει σε λακούβες, αλλά ακολουθεί τον δρόμο πολύ, δηλαδή αν πας εθνική με 140-150 και το οδόστρωμα δεν είναι καλό πηγαίνεις λίγο χοροπηδηχτός. Το φαινόμενο αυτό με οποιαδήποτε άλλη coilover είναι πολύ πιο έντονο.
Η δική μου ήταν-είναι ρυθμισμένη στην τρίτη σκάλα από τις 16, με πιο σκληρή την πρώτη.

Έτσι όπως είναι ρυθμισμένη και εδώ και αρκετά χιλιόμετρα στα ταξίδια για τους πίσω είναι κουραστική και νομίζω πως σχετικά σύντομα πρέπει να την στείλω για ανακατασκευή γιατί έχει αρχίσει πλέον να ψιλόκοπανάει και στις διάφορες λακούβες της Αθήνας.

Κατά την άποψή μου για κάποιον που δεν θέλει το απόλυτα σκληρό αυτοκίνητο, να είναι συνέχεια στην πίστα και σκοπεύει να κάνει αρκετά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο είναι η καλύτερη επιλογή. Τα κάνει όλα και συμφέρει κοινώς. Επίσης η TEIN είναι κατασκευάστρια αναρτήσεων με παρουσία σε αγώνες, τεχνογνωσία κτλ και όχι μια εταιρεία που φτιάχνει απ'όλα. Όπως είχα γράψει και παλιότερα τα ελατήρια έχουν κάτσει από τότε που τα έβαλα, αλλά δεν μπήκα στον κόπο να το ψηλώσω γιατί μου άρεσε έτσι σαύρα που έχει γίνει

Το corollάκι με μια καλή ανάρτηση + ένα σετ 16άρες (για να μπει λίγο πιο χαμηλό προφίλ λάστιχο) μεταμορφώνεται και θέλει κυνήγημα για να το φτάσεις στα όριά του

Όποιος δεν το ψάχνει και ιδιαίτερα πάντως πιστεύω πως είναι μια χαρά λύση και η basic.

Τέλος ό,τι και να βάλετε την άνεση της μαμά δεν θα τη βρείτε πουθενά...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 00:57
Το avatar του χρήστη electro
electro Offline:

Μοντέλο: Corolla E12 SOL, 2003
Δύναμη Σεβασμού: 408
electro θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
billlllll ευχαριστουμε πολυ! Λοιπον καποιες λεπτομεριες. Τα ελατηρια τα ρυθμισες στην αρχη και απο τοτε τα αφησες ετσι? Σε τι υψος? Επισης , ειδα οτι χρειαστηκε πατεντα για να μπουν. Τωρα μπορεις απευθειας να αλλαξεις την σκληροτητα στις πισω?

http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=20389

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 02:54
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Δύναμη Σεβασμού: 416
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Wink

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ppschrs Εμφάνιση μηνυμάτων
Τη φοράει και ο PeterIoannou και λέει τα καλύτερα. ..
Επειδή τίθενται ερωτήματα αναφορικά με την άνεση που παρέχει και εν γένει τη συμπεριφορά που έχει η ΤΕΙΝ στην Corolla μας, μπορώ να εκφέρω γνώμη μόνο για την TS που έχω και δεν μπορώ να πω για τα άλλα μοντέλα, τα οποία πιθανά να συμπεριφέρονται -λίγο ή και πολύ- διαφορετικά λόγω μικρότερου βάρους αμαξώματος.
Μετά από περίπου 30.000km συμβίωσης μαζί τους και χρήση σε δρόμο, αλλά και σε πίστα, με δρομίσια αλλά και semi slick λάστιχα, μπορώ να πω τα ακόλουθα:
Το αμάξωμα παραμένει στο ύψος στο οποίο ρυθμίστηκε αρχικά, με μία μικρή υποχώρηση της τάξης των 3-5mm περίπου στο διάστημα των πρώτων 5000km που φορέθηκαν οι αναρτήσεις (με είχε ενημερώσει ο μηχανικός μου γι' αυτό). Από αυτό το σημείο και μετά, έχουμε παραμείνει σταθεροί, πράγμα που διαπιστώνω και στις διασταυρώσεις στη γειτονιά μου, στις οποίες το πλαστικό του μπροστινού προφυλακτήρα ακόμα "γλείφει" την άσφαλτο και δεν χτυπάει.
Η ρύθμιση που έχω επιλέξει είναι 14η με 16η θέση εμπρός και 12η θέση πίσω (οι θέσεις ρύθμισης στην super street, αν θυμάμαι καλά, είναι είτε 32, είτε 36). Το σκεπτικό είναι ότι θέλω ένα μαλακό και "πολιτισμένο" πίσω μέρος το οποίο θα μπορεί να ακολουθεί το εμπρός μέρος στις στροφές, σε περίπτωση κατά την οποία θα χρειαστεί βάρβαρη επιβράδυνση στο εσωτερικό μέρος της στροφής. Και έχει χρειαστεί ουκ ολίγες φορές να τσαρουχώσω το φρένο με τριψήφια νούμερα (δεν τα γράφω γιατί θα τιμωρηθώ δια λιθοβολισμού) πάνω σε σχετικά κλειστές καμπές, επειδή κάποιος ηλίθιος βγήκε να προσπεράσει χωρίς να ελέγξει... Με τη ρύθμιση αυτή, η ουρά παραμένει βιδωμένη στο δρόμο και ακολουθεί πιστά τη μούρη, διατηρώντας την τροχιά του αυτοκινήτου χωρίς τη συνδρομή του VSC ή την πραγματοποίηση ταλαντώσεων, κοσκινισμάτων κλπ.
Στις θέσεις ρύθμισης που ανέφερα παραπάνω, η αίσθηση με τα δρομίσια λάστιχα είναι ικανοποιητική έως λίγο σκληρή. Τι εννοώ; Με ταχύτητες μέχρι τα 100 - 120 km/h, η συμπεριφορά της ΤΕΙΝ ΘΕΩΡΩ πως είναι καλύτερη από αυτή της εργοστασιακής, απορροφώντας καλύτερα τις ανωμαλίες, χωρίς να υπάρχει κάποια αίσθηση χαλαρότητας και ραθυμίας από τις κινήσεις της ανάρτησης. Από εκεί και πάνω, όμως, δεδομένου ότι και τα ελατήρια σε αυτές τις αναρτήσεις είναι ΓΡΑΜΜΙΚΑ και όχι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ, η ανάρτηση μεταμορφώνεται και -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να επιτείνει τα προβλήματα στη μέση που μπορεί να έχουν οι επιβάτες του πίσω καθίσματος! Για να το πω λιγότερο κομψά, αν έχετε επιβάτες μεγάλης ηλικίας (γονείς, παππούδες κλπ) και θέλετε να τους στείλετε στο ΚΑΤ για να τους κληρονομήσετε, ιδού η λύση! Και θα το πετύχετε τόσο ευκολότερα, όσο σκληρότερα ρυθμίσετε την πίσω ανάρτηση. Και αυτά που σας λέω είναι με την πίσω ανάρτηση στη 12η θέση -μένουν άλλες 20κάτι- έτσι; Για να μην σας τρομάξω, αυτά τα αποτελέσματα θα τα έχετε σε κάτι κομμάτια του Εθνικού δικτύου σαν αυτά που συναντάτε πηγαίνοντας από την Αθήνα στην Πάτρα, στο κομμάτι μεταξύ Ξυλοκάστρου και Αιγίου -για τους γνωρίζοντες-, όπου ο ασφαλτοτάπητας -λέμε τώρα- παρουσιάζει κάτι καθιζήσεις/βυθίσεις οι οποίες δεν είναι άμεσα ορατές και είναι εξαιρετικά επικίνδυνες ακόμα και με κανονικές αναρτήσεις.
Επιπρόσθετα, επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορώ φορώντας τα αθλητικά παπούτσια στο αυτοκίνητο -τα Toyo R888-, τα οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή πρέπει να δουλεύονται σε σχετικά ανεβασμένες πιέσεις (κοντά στα 40), η ΤΕΙΝ κάνει το αυτοκίνητο πραγματικά να χτυπάει στις ανωμαλίες του δρόμου και συνάμα να έχει απίστευτο έλεγχο και συμπεριφορά. Δεν θα είναι υπερβολή αν πω ότι γίνονται αντιληπτές ακόμα και μεταβολές του ύψους του ασφαλτοτάπητα της τάξης των μερικών χιλιοστών, αλλά η απόκριση του τιμονιού, η αίσθησή του και η αποτελεσματικότητα του συνόλου, βρίσκονται αλλού...
Από την άλλη, είναι λάθος αντίληψη και κίνηση να προσπαθήσετε να περιορίσετε τις κλίσεις του αμαξώματος σκληραίνοντας την ανάρτηση. Η μείωση των κλίσεων είναι παράπλευρο αποτέλεσμα από τη χρήση σφιχτότερης ανάρτησης. Αν θέλουμε να μειώσουμε τις κλίσεις του αμαξώματος με σωστό και λειτουργικό τρόπο, καταφεύγουμε στη χρήση σκληρότερης αντιστρεπτικής ράβδου εμπρός και πίσω. Έτσι, και έλεγχο του αυτοκινήτου πετυχαίνουμε και μείωση των κλίσεων με παράλληλη διατήρηση της άνεσης της ανάρτησης. Πάντα, τηρουμένων των αναλογιών...
Για να επιστρέψουμε στην εργοστασιακή ανάρτηση -τουλάχιστον αυτή που βίωσα όταν αγόρασα το αυτοκίνητο με 45.000km και ελατήρια ΤΤΕ- η αίσθηση που αποκόμισα την πρώτη φορά που προσπάθησα να οδηγήσω γρήγορα το αυτοκίνητο ήταν ότι η μούρη καθυστερούσε να αντιδράσει στις εντολές του τιμονιού, κατά έναν τρόπο που μου θύμιζε έντονα τη συμπεριφορά του Land Rover Defender 90 που είχα πριν από καμία 20ετία: αντιδράσεις με διαφορά φάσης! Και δεν συζητάμε για ελκτική πρόσφυση και φρενάρισμα ή οριακό στρίψιμο, έτσι; Αυτές ήταν
έννοιες μη συμβατές με την εργοστασιακή ανάρτηση.
Για τα top mounts που αναφέρει ο billlll, η απουσία των ρυθμιζόμενων που δίνει η ΤΕΙΝ σε άλλα μοντέλα δεν νομίζω ότι στερεί κάτι από την ανάρτηση σαν σύνολο, δεδομένου ότι δεν μπορώ να σκεφτώ πολλούς που με τα δρομίσια λάστιχά τους θα έμπαιναν στη διαδικασία να ρυθμίζουν κάμπερ για να ψάξουν να βρουν τη βέλτιστη για συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι περισσότερο έλλειψη για κάποιους με "πιστάδικες" βλέψεις, παρά για "δρομίσιους". Σε τελευταία ανάλυση, υπάρχουν και οι καμπερόβιδες που δίνει η ίδια η Toyota...
Σημαντικότατο αρνητικό η αδυναμία του αυτοκινήτου να υποδεχτεί το EDFC, το σύστημα δηλαδή το οποίο ρυθμίζει τη σκληρότητα των αμορτισέρ από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Έτσι, όταν αποφασίσεις να αλλάξεις τη σκληρότητα των πίσω αμορτισέρ, απλά βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που το αποφάσισες...
Εκτιμώ πως η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου θα γίνει πιο σωστή και ολοκληρωμένη, όταν φορεθούν οι αντιστρεπτικές και οι μπάρες θόλων. Όταν πραγματοποιηθούν και αυτά τα βήματα, τότε θα κάνω και ένα update με τις εντυπώσεις μου.
Νομίζω πως τώρα σας έδωσα κάποια στοιχεία, χωρίς να σας κούρασα (ελπίζω).
Πάνος.
ΥΓ1: Τώρα που το ξαναδιαβάζω και βλέπω το μέγεθος, μάλλον σας κούρασα. Sorry...
ΥΓ2: Η ΤΕΙΝ για την Super Street Damper στην Ε12 προτείνει χαμήλωμα 66mm εμπρός και 60mm πίσω. Και μπαίνει -στην TS τουλάχιστον- κουτί!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PeterIoannou : 01-07-08 στις 02:56. Αιτία: Προσθήκη ΥΓ2
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 05:14
ppschrs Offline:
Moderator

Πάνο οι ενδιαφερόμενοι δε νομίζω να κουράζονται.Οσο περισσότερα γράφεις τόσο καλύτερα.Οι μη ενδιαφερόμενοι δε το διαβάζουν καν.Είναι απλό.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 13:21
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 463
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Καλησπέρα! Όντως Πάνο καλά κάνεις και τα γράφεις αναλυτικά ώστε οι ενδιαφερόμενοι να σχηματίσουν όσο γίνεται καλύτερη άποψη.

Για τα top mount το έγραψα περισσότερο από την άποψη ότι τα μαμά είναι 'λαστιχένια' και σίγουρα περνάνε στο αυτοκίνητο λιγότεροι κραδασμοί και καταπονήσεις από ότι με κάποια ανάρτηση που έχει μεταλλικά top mount και περνάνε όλα στους θόλους. Όπως γράφεις εσύ και συμφωνώ απόλυτα, αν το αυτοκίνητο δεν προορίζεται για συχνή χρήση σε πίστα με διαρκή αλλαγή ρυθμίσεων, είναι προτιμότερα τα μαμά top mount.

Τώρα που ξανατσέκαρα το site της tein δίνει 50mm μπροστά και 40mm πίσω χαμήλωμα. Εμένα σίγουρα έχει χαμηλώσει παραπάνω από όταν πρωτομπήκε η ανάρτηση (το ίδιο παρατήρησε και ο syele). Όταν την έβαλα ρύθμισα το ύψος όπως έλεγε στο manual η ανάρτηση, από τότε δεν το έχω ξαναπειράξει.

Όταν μπήκε η ανάρτηση το πάνω μέρος από τα αμορτισέρ (αυτό που φαίνεται πάνω από τη μοκέτα-που μπαίνει και το κλειδάκι για τη ρύθμιση) έφτανε τσίμα-τσίμα με ένα κομμάτι λαμαρίνα που είναι εκεί. Έτσι ρίξαμε 2-3 σφυριές στο κομματάκι αυτό ώστε να υπάρχει λίγο περιθώριο παραπάνω that's all, δεν χρειάζεται καμία φοβερή πατέντα.
Για την 'καθημερινή' ρύθμιση της πίσω ανάρτησης έχω κόψει την μοκέτα σε σχήμα 'Π' ώστε να μπορώ να την τραβάω και να μπαίνει το κλειδάκι και μετά να την ξανασπρώχνω στη θέση της και να μην φαίνεται τίποτα. Αν δεν το ξέρεις δε φαίνεται πως είναι κομμένη.

Τέλος θα ξανασυμφωνήσω με τον Πάνο πως όποιος θέλει να πετύχει ένα πιο 'σκληρό' σύνολο με μικρότερες κλίσεις θα πρότεινα ΤΕΙΝ σε συνδυασμό με κάποια αντιστρεπτική. Κι αυτό γιατί η ανάρτηση δουλεύει σαν σύνολο από τα λάστιχα μέχρι το σασί, αλλάζοντας ένα μόνο τμήμα του συνόλου με κάτι κορυφαίο δεν θα έχεις τα οφέλη που περιμένεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία εδώ είμαστε!

YΓ. Πάνο 16 ρυθμίσεις έχει η superstreet (32 γίνονται με το EDFC)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 15:31
Το avatar του χρήστη Edessaios
Edessaios Offline:
Moderator

Μοντέλο: COROLLA ZZE12? 1.8/ KE36
Περιοχή: Εξωτική Έδεσσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 5 φορές σε 5 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 590
Edessaios έχει φοβερή αύρα Edessaios έχει φοβερή αύρα
Να συμπληρώσω στο billlllll οτι εγώ που έχω την ίδια ανάρτηση με αλλαγμένες μπρος-πίσω τις αντιστρεπτικές με TRD και Whiteline αντίστοιχα, το αυτοκίμνητο έχει μεταμορφωθεί και δεν έχει καμία σχέση με ότι ήταν πριν βάλω την TEIN

COROLLA EE101 SW
COROLLA ZZE122 1.8
HONDA VFR 800Vtec ABS '05
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Page generated in 0,21173692 seconds (84,82% PHP - 15,18% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:40.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com