Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corolla_trd_gr
λοιπον πηρα σημερα το χαρτη στα χερια μου....
σειρα 104/2007 05/11/2007
ειδικες δυναμεις--ΥΕΑ
στο μεγαλο πευκο...
Υ.Γ
οποιος ξερει τη παιζετε με ΥΕΑ να απαντησει.....
|
Να και ενα ενδιαφέρον post.... το διάβασα και θυμήθηκα τον εαυτό μου πριν από περίπου 3,5 χρόνια
σειρα 04Α
ειδικες δυναμεις--ΥΕΑ
στο μεγαλο πευκο...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από TOLIS EE80
Αν σε παρουν για ΥΕΑ, θα κατσεις ενα μηνα στο μεγαλο πευκο και μετα θας πας στο Ηρακλειο για εκπαιδευση. Μετα απο 3 1/2 μηνες περιπου στο Ηρακλειο, θα πας 5 εβδομαδες στην Θεσσαλονικη για εκπαιδευση ειδικοτητας. Εκει αρχιζουν τα δυσκολα.
|
Κάτσε φίλε Τόλη να τα πω εγω που τα έχω προσφατα:
Αν επιλεγείς για ΥΕΑ από το μεγάλο πεύκο δεν σημαίνει οτι θα γίνεις και ΔΕΑ ΠΖ-Ειδ.Δυν. Στη δική μου σειρά γίναμε 48 άτομα ΥΕΑ, αλλά μόνο οι 24 ΠΖ-ΔΕΑ Ειδ.Δυν. οι υπόλοιποι εγιναν απλοί ΔΕΑ Πεζικου. Το κριτήριο για την επίλογη είναι τα μορία που εχει ο καθενας απο τις σπουδές του, τις επιδοσεις του στα διαγωνισματα και τις σωματικές δοκιμασίες, και φυσικά στο βίσμα...
Αν τελικά καταφέρεις και είσαι ΔΕΑ ΠΖ-Ειδ.Δυν σε περιμένει η εξής διαδρομή. Θα μείνεις στο Μεγάλο Πεύκο για περίπου 20 μέρες και μετά θα πας στη ΣΕΑΠ (Σχολή Εφεδρων Αξιωματικών Πεζικού) στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί μαζεύονται όλοι οι ΔΕΑ ΠΖ (μην ξεχνας οτι και οι Ειδ.Δυν στο πεζικο ανοίκουν). Έκει θα περάσεις περιπου 3.5 μήνες πολύ όμορφα. Η εκπαιδευση περιλαμβάνει μαθημα σε αιθουσες, μελετη στρατιωτικων κανονισμων και τακτικής. (δεν θα γινεις κανενας στρατεγκο, αλλα πέντε πράγματα θα τα μάθεις).
Τελειώνοντας του 3,5 μήνες δύο πράγματα θα σε απασχολούν. Το ενα ειναι η μεταθεση σου και το άλλο η ειδικότητα σου. ας τα πάρουμε ενα ενα...
Ειδικότητα: Ως ΔΕΑ ΠΖ-Ειδ.Δυν. θα είσαι ή τυφεκιοφόρος ή πολυβολιτής ή ολμιστής ή χειρηστής αντιαρματικών βλημάτων.
Οι τυφεκιοφόροι με το που τελειώνουν τη ΣΕΑΠ φεύγουν για Ρεντίνα (Θασσαλονίκης). Έκει βρίσκεται το ΚΕΑΠ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου). Όταν ήμουν εγώ, η εκπαίδευση διαρκούσε 5 εβδομάδες, αλλά έμαθα ότι τώρα το σχολείο έχει γίνει 4 (μια βδομαδα λιγότερος πόνος και υδρώτας). Εκτός από τους τυφεκιοφόρους όλοι οι υπόλοιποι θεωρούνται βαρυοπλήτες και μετα τη ΣΕΑΠ παραμένουν στην Κρήτη (στο ίδιο στρατόπεδο) για 5 βδομάδες για εκπαιδευση στη ΒΟΠ (σχολή Βαρέων ΟΠλων). Μετα τη ΒΟΠ πάνε στη μονάδα τους και η μονάδα μέσα στους επόμενους μήνες τους στέλνει στη Ρεντίνα (για να μην μεινουν παραπονεμένοι και να περασουν ότι περασαν και οι τυφεκιοφόροι)!!!
Στη Ρεντίνα η επαιδευση περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα των ειδικών δυναμεων (ορεινος αγώνας, αμφιβιες επιχειρησεις, καταδρομικές, επιβιωση κτλ κτλ)
Ας πω και λιγα πράγματα για τις μεταθέσεις. όταν θα τελειώνετε τη ΣΕΑΠ θα σας ζητήσουν να επιλέξετε σε ποια μονάδα θέλετε να πάτε. Για τους ΔΕΑ ΠΖ-Ειδ.Δυν. δεν υπάρχει υποχρεωτική παραμεθόριος και οι μονάδες που μπορείς να διαλέξεις είναι περιορισμένες. Τα κριτήρια για να πας όπου θέλεις είναι αν εχεις εντοπιότητα, αλλά ΠΟΛΥ σημαντικο ρόλο παίζει και η βαθμολογία σου στις εξετάσεις αποφοιτησης απο τη ΣΕΑΠ.
Για το τέλος αφησα τα αλεξιπτωτα. Όταν υπηρετουσα εγώ, το σχολείο Αλεξιπτωτιστών ήταν υποχρεωτικο για όλους τους ΔΕΑ ΠΖ-Ειδ.Δυν. ενω τώρα δεν είναι. Οι μοναδικοί δόκιμοι που κανουν αλματα είναι όσοι είναι τοποθετημένοι σε μοναδες αλεξιπτωτιστών (3-4 σε κάθε σειρα).
Όλα τα παραπάνω σχολεία είναι υποχρεωτικά και αν σε κάποιο αποτύχεις τείθεσαι εκτος Ειδικων Δυναμεων (κοινώς φευγεις απο τη μοναδα σου και πας στην πινέζα του χάρτη)...
Επίσης οι μονάδες Ειδικών Δυναμεων είναι απαιτητικές. Αν εχεις ακουσει απο φίλους ποσο χαλαρα περνουσαν στη μοναδα τους, ξεχνα το. Υπάρχουν ασκήσεις σε μηνιαία βάση, επιθεωρησεις κτλ κτλ...
Γενικά εχει ενδιαφερον αλλά δεν τρώμε κροκοδειλους και φίδια. Μην φανταστεις ότι θα γίνεις ο Ελληνας Γιάννης Ράμπος, αλλά αν γουστάρεις να πας και δεν διαλέγεις ειδικες δυναμεις για να το παιζεις ιστορια στις γκομενες θα περάσεις καλα (με μια λιγακι διαφορετική ερμηνεια του καλα!!!)
και κατι που διαβασα σε ενα τοιχο σε ενα στρατοπεδο:
Ερχονται όσοι θέλουν
Μένουν όσοι θέλουν και μπορούν...