Πριν από 3 εβδομάδες ήμουν στην περιοχή Ολυμπιακή Ακτή της Κατερίνης για μπανάκι
όταν έριξε χαλάζι. Δυστυχώς κράτησε ελάχιστα (2 λεπτά) και δεν πρόλαβα να κάνω κάτι. Όταν πήγα στο αυτοκίνητο ήταν ήδη αργά, και είχα καταλάβει από τον δρόμο ακόμα ότι θα είχα ζημιά, καθώς το μέγεθος του χαλαζιού ήταν αυτό ενός μεγάλου κάστανου.
Φτάνοντας στο αυτοκίνητο, οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν. Ουρανός, εμπρός καπώ, κολώνες, πόρτες, πίσω καπώ, όλα χτυπημένα.
Επιστρέφοντας μετά τα μπάνια μου
, έκανα δήλωση ατυχήματος στην ασφαλιστική μου (anytime της interamerican) με την ελπίδα να καλύψουν την ζημιά. Έχω "φυσικά φαινόμενα" στο συμβόλαιό μου.
Το γαμώτο της υπόθεσης είναι πως στα 2 χρόνια που έχω την 12άρα, το αυτοκίνητο παρκάρεται είτε σε γκαράζ, είτε σε πυλωτή. Μόνο σε κάτι τέτοια ταξιδάκια/διακοπές μένει εκτός, το πολύ 25 μέρες το χρόνο. Φουλ γκαντεμιά δηλαδή όσον αφορά την χαλαζόπτωση!
Μερικές μέρες αργότερα έτυχε και ήμουν στην αντιπροσωπεία Toyota της Κοζάνης για μία επισκευή στο AC της ΕΕ100 του φάδερ μου, και είπα να ρωτήσω να δω τι γίνεται με τέτοιες ζημιές. Εντελώς συμπτωματικά, ήταν εκεί ένα Yaris και μία BMW320i με ζημιές από το χαλάζι, σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι το δικό μου. Αυτούς τους είχε πιάσει εν κινήσει με πολλά χιλιόμετρα στην Εγνατία οδό. Μου είπαν ότι περιμένουν ένα ειδικό συνεργείο που τα επιδιορθώνει χωρίς να μπει χέρι στη λαμαρίνα. Χρησιμοποιώντας κάποια μαγνητάκια τα οποία διαρρέονται από ηλεκτρισμό, επαναφέρεται η κάθε λακούβα σιγά-σιγά. Ούτε σφυριλάτηση, ούτε τρίψιμο, ούτε στοκάρισμα, ούτε βάψιμο. Πρόκειται για τεχνική εξειδικευμένη για τέτοιες ζημιές.
Έκατσα λίγο, και αφού μίλησα με τους τεχνικούς εκεί, πείστηκα για την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου και αποφάσισα να κάνω εκεί την επισκευή αυτή.
Όντως, μετά από κάποιες αναβολές εκ μέρους μου λόγω υποχρεώσεων στις οποίες χρειαζόμουν το αμάξι, και δεν μπορούσα να το αφήσω εκεί, την Τρίτη που μας πέρασε, το παρέδωσα για επισκευή. Χτες το απόγευμα το παρέλαβα, και έχω μείνει κατευχαριστημένος. Το αυτοκίνητο είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι πριν το χαλάζι, γιατί με αυτήν την τεχνική διορθώθηκαν και κάποια χτυπηματάκια που είχα από πριν.
Έχω δεκάδες φωτό από την κατάσταση πριν, και καμία από το μετά, γιατί πολύ απλά, στο μετά δεν φαίνεται ότι υπήρξε κάτι πιο πριν!
Έχει αναρρώσει πλήρως ο ασθενής.
Ψέματα. Έχω μία που την έβγαλα για άλλο λόγο, θα την δείτε στο τέλος.
Ορίστε μερικές που τράβηξα κατά το μαρκάρισμα των λακούβων στο αμάξι. Προσοχή, θα πονέσετε
Θα μπορούσα να ανεβάζω φωτό μέχρι αύριο, αλλά you get the point!
Μόνο στον ουρανό είχα μετρήσει καμιά 15αριά, ο τεχνικός που ανέλαβε την επισκευή του (ειδικό συνεργείο από Θεσσαλονίκη) με την χρήση λάμπας κατέγραψε >40 στο ίδιο πάνελ, αρκετά από τα οποία δεν φαινόντουσαν μόνο με το μάτι.
Για να μην τα πολυλογώ, το κοστούμι της επισκευής βγήκε στα 1400 ευρώ, σχετικά καλό ποσό με τα 4.000 που κόστισε η επισκευή της BMW που ήταν δίπλα. Φοβερή δουλειά, και το καλύτερο είναι πως με κάλυψε η ασφάλειά μου στο 100%.
Τέλος, και επειδή το υποσχέθηκα, και μια φωτό από την τωρινή κατάσταση, την οποία όμως έβγαλα για άλλο λόγο, και ως εκ τούτου φαίνεται μόνο ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινήτου.
Όποιος καταλάβει γιατί την έβγαλα, κερδίζει βόλτα
Ολόκληρο το αυτοκίνητο δεν το έχω φωτό αυτή τη στιγμή, αλλά θα το δείτε σε μετέπειτα posts εδώ ότι έχει γίνει καλύτερο από ό,τι ήταν πριν.
Αυτά τα ολίγα από μένα προς το παρόν, enjoy:
|