Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι! |
|
|
03-10-08, 01:51
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από trelokomio
Εγω (για τον 0-107 που λες) σου ανεφερε την μετρηση που εκανα με το g-tech.Tοσο μου εδειξε οτι κλεβει το κοντερ(107 κοντερισια=100 πραγματικα).
Η μετρηση αυτη που μου εδειξε το g-tech(11,5sec για το πραγματικο 0-100) προσωπικα την θεωρω ακριβης σε τεραστιο βαθμο και δεν μπορω να την συγκρινω με μια μετρηση με χρονομετρο χεριου και με βαση ενα κοντερ που δεν ξερουμε τι αποκλιση εχει απο την πραγματικοτητα....
|
οκ είσαι μέσα στα όρια του εργοστασίου κι εσύ.
αν έκανες παράλληλα και μια μέτρηση χεριού, μπορεί να έβγαζες και το ίδιο αποτέλεσμα. ή αφού έχεις δυνατότητα να κάνεις μετρήσεις με ηλεκτρονικό όργανο, ίσως θα μπορούσες να κάνεις κι ένα χειροκίνητο να δεις πόσο θα γράψεις.
|
|
|
|
03-10-08, 02:10
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλια
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από antonios7
οκ είσαι μέσα στα όρια του εργοστασίου κι εσύ.
αν έκανες παράλληλα και μια μέτρηση χεριού, μπορεί να έβγαζες και το ίδιο αποτέλεσμα. ή αφού έχεις δυνατότητα να κάνεις μετρήσεις με ηλεκτρονικό όργανο, ίσως θα μπορούσες να κάνεις κι ένα χειροκίνητο να δεις πόσο θα γράψεις.
|
Δεν υπαρχει περιπτωση να εβγαζα το ιδιο νουμερο.Αλλωστε και εσυ πριν απο μερικα ποστ ειπες οτι και στα δυο βιντεο μου εβγαλες οτι κανει 0-100 10,2 sec(εγω μετρησα το δευτερο βιντεο με χρονομετρο στο χερι και εβγαλα οτι κανει για τα 100 στο κοντερ λιιιγο κατω απο 10sec πραγμα που ακουγεται γελιο και δεν υπαρχει περιπτωσει για αμαξι 1.4!), χρονος που δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα,ειναι εκτος οριων κατασκευαστη οπως λες για το 14αρι. Με τον ιδιο τροπο που το οδηγησα το αμαξι στο βιντεο το οδηγησα και τις 3 φορες που το μετρησα με το g-tech και στον ιδιο δρομο παρακαλω που τραβηξα και τα βιντεο.Και τις 3 φορες το 0-100 μου το εβγαλε γυρω στα 11,5sec.
Τεσπα η αποψη μου ειναι οτι δεν βγαινει ακρη με χρονομετρο.Χρειαζονται καταλληλα οργανο για τετοιες μετρησεις...
Αν ηταν ετσι στα dragster για παραδειγμα, δεν θα χρησιμοποιουσαν φωτοκυταρα, θα εδιναν σε ενα τυπο να κραταει ενα χρονομετρο και θα τελειωνε η δουλεια...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη trelokomio : 03-10-08 στις 02:22.
|
03-10-08, 09:09
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Βλέπω να λέτε για 10,3 και για 9,7 και για 11,2 κ.λ.π. Μα καλά, μπορείτε να μου εξηγήσετε τον τρόπο που μετράτε χρόνους από ένα βίντεο και βγάζετε και αποτέλεσμα σε κλάσμα δευτερολέπτου;
03-10-08, 11:54
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
κοίταξε να δεις. επειδή έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές χρονόμετρο σε στίβο και μαθαίνοντας από προπονητές και όχι μόνος μου, μπορώ να πω ξέρω που να πατάω start και που stop.
αν πχ. σε στίβο μετρήσεις τον bolt που κάνει 100άρι με χειροκίνητο και στην ίδια κούρσα με το χρονόμετρο του σταδίου θα έχουν διαφορά στο 99% των περιπτώσεων περίπου 0,5sec (ίσως και λιγότερο αν έχεις εξασκηθεί καλά). Πάντα όμως με το χειροκίνητο θα τον βγάζεις κάτι λιγότερο.
Στα video πάντα μετράω περισσότερες από μία φορά να δω αν έχω διαφορές.
Τέλος πάντων με το θέμα δεν βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα μια και εδώ μπορεί να λέμε αλήθεια, στο tube ποτέ δεν ξέρεις τι έχει ο άλλος στο αμάξι του (λάστιχα, φίλτρα, προγράμματα, σ@ατά, σε τι δρόμο έκανε μετρήσεις κτλ.).
Τα εργοστάσια πως μετράνε τις επιδόσεις; Υπάρχουν iso standards; που καταλήξαμε...
|
03-10-08, 11:55
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Επίσης αξίζει να σημειώσουμε πως στα σωστά περιοδικά, όταν μετράνε 0-100, δεν κάνουν μια μέτρηση. Μετράνε νομίζω πάντα σε δρόμο με μηδενική κλίση, 2 φορές σε αντίθετες κατευθύνσεις για να λάβουν υπ'όψιν τους και τις αντίθετες φορές του ανέμου,και παίρνουν το μέσο όρο. Έπειτα μετράνε με μηχανήματα όπως το vbox που στην ουσία είναι σαν ένα gps με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα ανανέωσης τους στίγματος (όχι κάθε 1" σαν τα απλά που έχουμε), έτσι ώστε να ξέρει ακριβώς πότε ξεκίνησε το όχημα από σταματημένο, και να υπολογίσει και το παραμικρό δέκατο. Ότι και να λέμε στα βιντεάκια βλέποντας μπορούμε να υπολογίσουμε χονδρικά τα δευτερόλεπτα, αλλά για δέκατα είναι λίγο ασαφές.
|
|
|
|
03-10-08, 12:06
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Mark
Επίσης αξίζει να σημειώσουμε πως στα σωστά περιοδικά, όταν μετράνε 0-100, δεν κάνουν μια μέτρηση. Μετράνε νομίζω πάντα σε δρόμο με μηδενική κλίση, 2 φορές σε αντίθετες κατευθύνσεις για να λάβουν υπ'όψιν τους και τις αντίθετες φορές του ανέμου,και παίρνουν το μέσο όρο. Έπειτα μετράνε με μηχανήματα όπως το vbox που στην ουσία είναι σαν ένα gps με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα ανανέωσης τους στίγματος (όχι κάθε 1" σαν τα απλά που έχουμε), έτσι ώστε να ξέρει ακριβώς πότε ξεκίνησε το όχημα από σταματημένο, και να υπολογίσει και το παραμικρό δέκατο. Ότι και να λέμε στα βιντεάκια βλέποντας μπορούμε να υπολογίσουμε χονδρικά τα δευτερόλεπτα, αλλά για δέκατα είναι λίγο ασαφές.
|
Εκεί θέλω να καταλήξω και εγώ... Μετρώντας με χρονόμετρο χειρός από ένα βίντεο, στο οποίο δεν ξέρεις πότε ξεκίνησε το όχημα πραγματικά αλλά θεωρείς ότι ξεκίνησε βλέποντας το κοντέρ να ανεβαίνει ή ακούγοντας τα λάστιχα να σπινιάρουν, κοιτώντας πότε το κοντέρ θα δείξει 100 από άθλιας ποιότητας βίντεο και από διαφορετικές οπτικές γωνίες λήψης που σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι στο 100 ακόμα, μη υπολογίζοντας την απόκλιση του κοντέρ, όσο καλός και να είναι κάποιος στην χρήση χρονομέτρου, τα αποτελέσματα που βγαίνουν είναι άκρως αναξιόπιστα και σίγουρα δεν αποτελουν βάση συγκρίσεων και αξιόλογης κουβέντας...
03-10-08, 12:59
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Τώρα θυμήθηκα ένα γνωστό μου, με αρκετά μεγάλο κάλο στον εγκέφαλο, που είχε ένα VW Lupo 1.4 75ps και επέμενε πως το είχανε μετρήσει με ένα φίλο του με το χρονόμετρο του κινητού επανειλημμένα, και το βγάζανε 9"...
|
03-10-08, 13:04
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
To 0-50 θα εννοούσε.
|
03-10-08, 17:05
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
αυτο ειναι καπως οff αλα σε καποιο θεμα ειχε γινει μια συγκρηση με tsi 122 αν ειναι δυνατον λοιπον να μιλαμε για τα 1.4αρακια και 1.6αρια ατμοσφερικα στα 9,7
|
03-10-08, 19:47
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΕΛΛΑΔΑ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Mark
Τώρα θυμήθηκα ένα γνωστό μου, με αρκετά μεγάλο κάλο στον εγκέφαλο, που είχε ένα VW Lupo 1.4 75ps και επέμενε πως το είχανε μετρήσει με ένα φίλο του με το χρονόμετρο του κινητού επανειλημμένα, και το βγάζανε 9"...
|
καλα το συγκκεκριμενο μοτερ πολυ απλα σερνετε...ανετα του ριχνει ενας γιαρις 1000.
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,18084407 seconds (83,43% PHP - 16,57% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:41. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|