Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από πλυμμήρας
Καλήσπέρα σε όλους τους corollaκηδες.Θέλω να βγάλω τα ταμπούρα επιτέλους στους πίσω τροχούς και να βάλω δίσκους.Έχω ψάξει σε πολλές μάντρες αλλά κανένας δεν μπορεί να μου πεί με σιγουριά τι δίσκους μπορώ να βάλω. Μπορεί κάποιος να μου πεί από ποιά μοντέλα μπορώ να βάλω χωρίς μεγάλες μετατροπές?Το αμάξι μου είναι μοντ.93 AE101 1.6GLi το σεντάν.Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων....
|
καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας φίλε μου.
επειδή δεν μας λες το λόγο που θέλεις να βάλεις τα πίσω άκρα θα το αναλύσουμε λίγο.
αν θέλεις να βάλεις λοιπόν πίσω άκρα απλά για να δείχνει ωραία μπορείς να βάλεις από την Ε11 (στρογγυλοφάναρη) που μπαίνουν κουτί χωρίς μετατροπές.είναι απλά κούμπωμα ξεκούμπωμα και αρκεί να έχεις 14" ζάντα (αλλά από ότι διάβασα μέσα φοράς 16άρες άρα κανένα πρόβλημα).
μία άλλη λύση είναι τα πίσω άκρα από το levin 20v που πάλι μπαίνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και η τρίτη λύση είναι τα πίσω άκρα από Ε12 που έχουν δίσκους και ταμπούρο μαζί(σε αυτό δεν ξέρω αν είναι απλά κούμπωμα ξεκούμπωμα αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται κάποια σπουδαία μετατροπή αν χρειαστεί!)
αν όμως θέλεις να δεις διαφορά στο φρένο τότε θα πρέπει να κάνεις φουλ μετατροπή στα φρένα σου μπρος πίσω όπως έχω κάνει εγώ.
επομένως κρατάς τα παραπάνω με προτίμηση στα πίσω άκρα του levin 20v
και αγοράζεις και μπροστινά άκρα από το ίδιο ή από το avensis taxi που έβγαινε με διπίστονα μπροστά( και τα μεν και τα δε είναι σχεδόν το ίδιο αν όχι ακριβώς το ίδιο.
για φουλ μετατροπή χρειάζεσαι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που επισυνάπτω:
1.& 2. δισκόπλακες μπροστινές levin
5.& 6. δαγκάνες διπίστονες levin
3.& 4. πίσω άκρα levin(δισκοι και δαγκάνες και
7. κατανεμητή
σε όλες τις περιπτώσεις είτε βάλεις μόνο πίσω άκρα είτε κάνεις ολοκληρωμένη μετατροπή θα χρειαστείς σωληνάκια υψηλής πίεσης για καλήτερο αποτέλεσμα και φυσικά κατανεμητή.αν δεν βάλεις κατανεμητή απλά πίσω δεν θα φρενάρεις σωστά ή και καθόλου.το δοκίμασα και το διαπίστωσα.
όλη η εργασία θα σου στοιχίσει για φουλ μετατροπή:
αγορά μπρος πίσω άκρα και κατανεμητή 700Ε
αγορά σωληνάκια υψηλής 100-120 ευρώ
εργασία 120 ευρώ
τακάκια μπρος πίσω περίπου 110 ευρώ(δεν θυμάμαι ακριβώς από την ΤΟΥΟΤΑ ζητάς τα τακάκια για το αvensis το ταξι με τα διπίστονα μπροστά.αν σε ενδιαφέρει έχω και τους κωδικούς)
αν θέλεις να βάλεις μόνο πίσω υπολόγισε 250-350 ευρώ αγορά τα πίσω άκρα και 60 ευρώ εργασία και τα σωληνάκια στάνταρ μπρος πίσω
και εννοείται κατανεμητής
ελπίζω να σε κάλυψα.για οποιαδήποτε απορία εδώ είμαστε.
* σχετικά με τον κατανεμητή επειδή εγώ είχα πρόβλημα κοίτα να έχεις και πίσω κατανεμητή.είναι στο αριστερό άκρο πάνω εκεί που πιάνει στο αμορτισέρ.αν έχεις και πίσω κατανεμητή ο κατανεμητής του levin δεν ταιριάζει γιατί είναι 1/4,γιαυτό στείλε μου προσωπικό μήνυμα να σου πω τι κατανεμητή θα αγοράσεις
πάντα φιλικά,
Κων/νος
τέλος επειδή χρωστάω μια απάντηση στο φορουμ το πετάλι μου μετά από την επίσκεψη στον "φρενά" που ο θεός να τον κάνει φρενά έφτιαξε.χρειαζόταν απλά μια εξαέρωση.τώρα πλέον ούτε μπόσικο είναι το πετάλι ούτε μαλακό και πάνω από όλα έχεις την αίσθηση ότι φρενάρεις και όντως φρενάρει. ε Ντίνο?λούτρινε σου μιλάω ρε