Λοιπόν παιδιά μιας και χθες βράδυ με την πρώτη ψιχάλα είδα το corollaki μου να μην πατάει και πολύ καλά, άρχισα και εγώ να την ψάχνω για καινούργια λάστιχα μιας και έχω ακόμα τα μαμίσια. διαβάζοντας όλες τις προηγούμενες απόψεις, και από προσωπική εμπειρία καταλήγω σε δυο: Michelin και Bridgestone. Ψάχνοντας το λίγο όμως στις ιστοσελίδες των δυο εταιριών, είδα ότι η Michelin στις διαστάσεις που φοράω 195-60-15 προτείνει τα energy. Αυτά που φόραγα δηλαδή από τα οποία έχω μείνει ευχαριστημένος. Επειδή όμως ψάχνω για κάτι καλύτερο σκέφτηκα τα exalto ΙΙ. Αυτά όμως βγαίνουν σε διαστάσεις 195-55-R15 V ή 195-50-R15 V κλπ. και η εταιρία υποστηρίζει ότι απευθύνονται σε αυτοκίνητα με σπορ χαρακτήρα. Τελικά ξέρει κανείς αν τα 195-55-15 είναι κατάλληλα για corolla E12 του 2005; και αξίζει να τα βάλει κανείς;
Αντίστοιχα η Bridgestone για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προτείνει τα Turanza ER 300, τα οποία, όμως τα χαρακτηρίζει ως ελαστικά υψηλής ποιότητας που αποτελούν επιλογή για αυτοκίνητα υπερπολυτελή και μεσαίου τουρισμού, όπως Audi A4, BMW 1-series, Mercedes-Benz A-class, Opel/Vauxhall Astra, Seat Altea and Leon/Toledo, VW Passat. Η άλλη πρόταση της είναι τα B390, για τα οποία υποστηρίζει ότι προσφέρουν ασφαλή και αξιόπιστη απόδοση σε μικρότερα αυτοκίνητα τύπου hatchback ή σεντάν και έχουν κατασκευαστεί για Mazda 323, Seat Leon, Fiat Multipla, Renault Megane, Honda HRV, Ford Fusion, Toyota Corolla, Honda Civic, VW Golf, Touran κλπ.
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλά μιας και δεν περισσεύουν για να κάνουμε δοκιμές, και έχω σκοπό να τα σκάσω μια και καλή, προσπαθώ να βάλω στο corollaki ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για την καλύτερη επιλογή;
Υπόψιν ότι στην εθνική πηγαίνω συνήθως με ταχύτητα 120-160 χλμ. Θέλω καλά κρατήματα και φρένα, αλλά ούτε στα λιμανάκια τα χώνω ούτε καίω τα λάστιχα.
'Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλό χειμώνα και προσοχή στις ψιχάλες.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη El Grego : 21-09-07 στις 15:38.
|