Λοιπόν λίγα λόγια για να συμμαζευόμαστε...
Εκδόσεις ΑΕ86 είναι οι εξής:
Ως προς το αμάξωμα
Levin (η δικιά μου π.χ. με τα κλασικά φώτα. Στην Ευρώπη πουλήθηκαν επίσημα μόνο αυτές. Οι άλλες είναι εισαγωγές)
Trueno (όπως του Αλοίμονου, με ανοιγόμενα φώτα)
Coupe (με το πόρτ μπαγκάζ πίσω σαν τρίτο όγκο, όπως του Αλοίμονου)
Liftback (όπως η δικιά μου με τη μεγάλη πίσω πόρτα. Στην Ελλάδα πουλήθηκαν επίσημα από την αντιπροσωπία μόνο τέτοιες.)
Ως προς τη χρονολογία:
Zenki Από το 1983 που παρουσιάστηκε, μέχρι το 1985, είχε μπροστά τη μάσκα με τις γρίλιες, και τα μικρά φλασάκια μόνο μπροστά. Φορούσε 13άρες ζάντες με 185 ελαστικά.
Kouki Από το 1985 μέχρι το 1987, αλλαγές στη μάσκα κλπ, πιο χοντρά ημιαξόνια και άλλες μικροβελτιώσεις (σαν facelift ας πούμε) και 14άρες ζάντες με 195/60/14 - τέτοια είναι η δικιά μου.
Κινητήρας ο 4ΑG-E με ψεκασμό και 124 άλογα στις 6600.
Μπλοκέ 40%
Δίσκοι μπρός - πίσω, οι μπροστά αεριζόμενοι.
Ψαλίδια και στήριξη ανάρτησης έτοιμα για το GrA το οποίο είχε στόχο να κατακτήσει τότε η ΤΟΥΟΤΑ. H Lotus είχε βάλει το χεράκι της σε αρκετά σημεία, και σαν αντάλλαγμα ( :P ) της έδωσαν τα πίσω φώτα της ΑΕ86 να τα βάλει στην Esprit, η οποία τα φοράει αυτούσια (δεν κάνω πλάκα)
Κάτι SR, MR, PPaR κλπ, είναι εκδόσεις για τους λαθρομετανάστες στην Αμερική, Αυστραλία, Φιλιππίνες κλπ με κινητήρα σειράς C, χωρίς μπλοκέ, δισκόφρενα κλπ.
Στην Ευρώπη ήρθε μόνο ως GT Twincam 16.
Αυτά για πρώτο πιάτο. Εδώ είμαστε και για τα υπόλοιπα. Όσο για το θέμα εισαγωγής από το εξωτερικό, το μόνο που χρειάζεται μάλλον είναι χρήμα!!
Θα σε συμβούλευα βέβαια να βρείς παπούτσι από τον τόπο σου, γιατί η σκουριά που έχω δεί σε κάτι Ευρωπαίες είναι....
Πότε θα κατέβεις Αθήνα να την οδηγήσεις;