Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikoskon
Το σύστημα που δίνει διπλώματα φταίει επειδή σε θεωρεί ικανό όταν ξέρεις να βάζεις μέχρι 3η σχέση στο κιβώτιο και όταν μπορείς να παρκάρεις(για την παράνομη οπισθογωνία δεν το συζητώ καν).
|
Ισως, οπως εχει κατηγοριες για τα δικυκλα (αναλογα τα κυβικα), θα επρεπε να ειχε και στα ΙΧΕ. Για σκεφτειτε ενας κυριολεκτικα νεος οδηγος να οδηγει WRX EVO?
Το ολο θεμα λυνεται με την παιδεια και η οποια αυτη διδεται απο την οικογενεια. Επισης απο τον δασκαλο οδηγησης, απο το σχολειο. Το αν γνωριζει καποιος να οδηγει, καθαρα, το ξερει μονο ο ιδιος. Οπως, πχ. καποιος δινει LOWER ή ECDL ή παιρνει το πτυχιο του στην ιατρικη. Απλα παιρνει μια πιστοποιηση οπου τον κρινει ικανο να κανει κατι. Τωρα αν το κανει σωστα ή οχι ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο και οχι τοσο του θεσμου της εξετασης.
Αλλωστε οταν παιρνει καποιος το διπλωμα, βαζει υποχρεωτικα το ¨Ν¨ για ενα 6μηνο.
Το παραδειγμα ειναι παντα μεσα απο την οικογενεια. Αν ο πατερας τρεχει, θα τρεξει και ο νεαρος ή κορη, το να βαζει κοντρες με την οικογενεια μες το αυτοκινητο, το να κανει μαγκιες, το πατα κορνα γιατι εχει νευρα.
Οσον αφορα την οπισθογωνια ειναι μια ενεργεια ωστε να μπορει να αποδειξει ο υποψηφιος διπλωματουχος οδηγος να αν μπορει να κανει καποιον ελιγμο με την οπισθεν.
Σε πολλα θα μπορουσε να εξεταζεται ο υποψηφιος, αλλα καλυτερα πρωτα θα ηταν να γινεται καλη εκπαιδευση απο τον δασκαλο.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ma-corolla
Σχετικά με τα αλλα που λέτε για το 80 και αριστερή δεν το εχω δει.αλλα πάντα να ξέρεται οτι εμείς οι Έλληνες κανουμε ακρη χωρίς να μας ανάψουν τα φώτα οι να χαζοκορνάρουν... Για πάτε στο εξωτερικό να δειτε τι ακρη θα σας κανουν,ή δεξια σιγα να μή.Αφού οταν οδηγούσα και τους εκανα δεξια οταν εβλεπα καποιον (γρήγορο απο το καθρευτη) μου αναβαν αλάρμ ή πεζαν με τα φλάς για να μου πόυν ευχαριστώ.σε δρόμο με διπλή κατεύθυνση και μονή γραμμή ανα κατεύθυνση.
|
Φιλε που οδηγεις??? Μηπως τα εχεις μπερδεψει τα πραγματα??? Μηπως εξω, εννοεις π.χ. την Ινδια (που κυκλοφορουν και αγελαδες)?
Επειδη οδηγω σχετικα συχνα Κορινθο-Αθηνα ή Κορινθο-Πατρα, μου εχουν σπασει τα νευρα καποιοι που κινουνται στην αριστερη με 80 και 100 σταθερα. Ρε τι φωτα, ρε τι κορνες, ρε τι φωνες και αυτοι οι καποιοι αμετακινητοι. Εχω ενα κολλητο (ντρεπομαι που το λεω) αλλα αυτος παει σταθερα με 120 στην αριστερη και βριζει τους απο πισω (!!!) που του κορναρουν και ο λογος που μενει αμετακινητος ειναι οτι, λεει το οριο στην αριστερη ειναι 120(!!!)(Ορε σφαλιαρες!!)
Εχω παει εξωτερικο(Ιταλια, Γερμανια, Αυστρια) και τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα. Ολοι ειναι στην μεσσαια και δεξια λωριδα και χρησιμοποιουν την αριστερη μονο για προσπερασεις. Αλλα υπαρχει συνείδηση, ιδιοσυγκρασια. και κυριως παιδεια. Δεν ειναι τυχαιο που στην Γερμανια δεν υπαρχει οριο ταχυτητας στους αυτοκινητοδρομους. Στα δικα μας τουνελ το οριο ειναι 90 και στις Αλπεις ειναι 70 και αν το περασεις σε περιμενουν στην εξοδο που αν γινοταν στην Ελλαδα, στην εξοδο θα υπηρχε μποτιλιαρισμα(!!!).