Με έχετε πάρει στο ψιλό ε? Καλάαα.... θα σας τα πω τότε όλα ανάποδα ρε Grεδιάρηδες να σας βγάζει 50 μουλάρια όλα και όλα!!!!!!
Λοιπόν, hatzidis, κολιτα η ρύθμισή σου θα έλεγα είναι καρα-ιδανική για την περιοχή μέσα στο Lift. Γενικά θες ένα A/F γύρω στο 12.5 (λ=0.85), τώρα φτάνεις ως 11.4 που είναι λ=0.77, άρα η εξάτμισή σου είναι βρυσούλα που βγάζει βενζίνη!!!!
Θα έπρεπε επομένως το A/F να είναι μια επίπεδη γραμμή από τις 4000 έως τις 8000 αλλά δεν είναι. Για το λόγο αυτό πέφτει και η ροπή σου τόσο τραγικά μεταξύ 4500-6000, φαντάζομαι πρέπει να σου κάνει τρελά κομπιάσματα ο κινητήρας εκεί.
Το πρόβλημά μου είναι όμως ότι δεν ξέρω το συγκεκριμένο μοτέρ αν ρυθμίζει ανεξάρτητα τις αναλογίες για pre-lift Και post-lift. Κάτι τέτοιο φαίνεται πάντως από το διάγραμα. Δώσε μου μερικά στοιχεία:
1. Το A/F με τι το διαβάζεις, με lambda sensor ή με αναλυτή CO2 στα καυσαέρια?
2. Εχεις Βγάλει off το close-coupled oxygen sensor για τη ρύθμιση? Διαφορετικά μπορεί να σου χαλάει συνέχεια το επίπεδο.
3. Τι χρησιμοποιείς για τη ρύθμιση του μίγματος? Σου δίνει επιλογές για περιοχές στροφών ή όχι?
Πες μερικές λεπτομέρειες...