Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-02-11, 18:39
Το avatar του χρήστη skour
skour Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: corolla e11 f\l sedan
Περιοχή: κορινθος
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 246
skour είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλησπερα παιδια!Μπορει να μου πει καποιος απο που σφυγγει το χειροφρενο στις 11αρες μας?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-02-11, 19:59
Το avatar του χρήστη jason
jason Offline:
Moderator

Μοντέλο: suzuki swift sport
Περιοχή: αργυρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 489
jason είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
πισω απο το χειροφρενο εχει ενα καπακι ορθογωνιο,το βγαζεις και εχει μια βιδα νομιζω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-02-11, 20:46
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1039
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Επειδή το έχω κάνει πολλές φορές, δεν υπάρχει κανένας λογος να βγάλεις τίποτα, ανάμεσα στο μοχλό του χειρόφρενου έχει μαλακό υλικό σαν λάστιχο και με το χέρι σου το ανοίγεις και φαίνεται μια βίδα (παξιμάδι). Για να το σφίξεις όμως θες κλειδί μακρύ σαν σωληνωτό που λέμε ή μυτοτσίπιδο, απλά κλειδιά και γαλλικά δεν κάνουν γιατί δεν έχουν χώρο να γυρίσουν εκεί μέσα. Μπορείς να κάνεις δουλειά ακόμα και με πένσα, έχει και 2ο παξιμάδι για ασφάλεια για να μην ξεσφύγγει μόνο του. Αν έχεις πίσω δισκόφρενα το κάνεις από εκει, γιατί δεν ρεγουλάρει το χειρόφρενο από τα φρένα, προσοχη όμως μην το παρακάνεις, θέλει να έχει ένα διάκενο αλλιώς τα τακάκια σου θα ακουμπάνε συνέχεια στις δισκοπλακες με τις ανάλογες φθορες φυσικά! αν έχεις πίσω ταμπουρο έχουν ρεγουλαδορο για το χειρόφρενο και πρέπει από πισω να γίνει η δουλειά! όμως θελει ειδικό εργαλείο και κάποιον να ξέρει οποτε πας σε μάστορα, αυτό μου το έκανε φιλος μηχανικός στο σταρλετ οταν καποτε ειχε ταμπουρο γιατι μετά έβαλα δισκόφρενα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-02-11, 14:05
skour Offline:
Κυριλέ Μέλος

Οκ...Σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-02-11, 14:36
LISSAS Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 111 vv-T-i
Περιοχή: Λεκανοπέδιο
Δύναμη Σεβασμού: 308
LISSAS θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος LISSAS θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από skour Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπερα παιδια!Μπορει να μου πει καποιος απο που σφυγγει το χειροφρενο στις 11αρες μας?
ή πολύ απλά, μήπως...έχουν φαγωθεί τα πίσω φρένα???????
Παλιά 11-02-11, 16:32
skour Offline:
Κυριλέ Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LISSAS Εμφάνιση μηνυμάτων
ή πολύ απλά, μήπως...έχουν φαγωθεί τα πίσω φρένα???????
Ενδεχεται να συμβαινει και αυτο,διοτι εχω καιρο να αλλαξω τα πισω τακακια.Σωστη η παρατηρηση σου,θα το κοιταξω τωρα που θα παω να αλλαξω τα αμορτισερ...
Απάντηση με παράθεση
απαντηση
Παλιά 11-02-11, 17:33
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 279
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
απαντηση

Το χειροφρενο στις 111 ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ...Το εχω ξαναπει...Το εχω ρωτησει σε 3 αντιπροσωπειες...Οσο και να φαγωθουν τα τακακια τα ''κλικ'' που κανει το χειροφρενο μενουν παντα σταθερα διοτι ειναι αυτορρυθμιζομενο...Την βιδα που λεει ο Νικηφορος κανονικα ΔΕΝ τη πειραζουμε διοτι ΔΕΝ ειναι για τη ρυθμιση που θα νομιζε κανεις...Ο λογος υπαρξης της ειναι για την τοποθετηση καινουργιων ντιζων αν κοπουν οι παλιες...Επειδη υπαρχουν ανοχες στο μηκος των ντιζων υπαρχει αυτη η βιδα για να σεταριστουν οι νεες ντιζες που θα τοποθετηθουν...Οταν σεταριστουν οι νεες ντιζες τοτε αυτη τη βιδα δεν τη ξαναπειραζουμε...
Δινω επισης παρακατω το setup του χειροφρενου για τις COROLLA 111 για οποια παιδια το χρειαστουν για να δουν αν το χειροφρενο τους λειτουργει πραγματικα σωστα...
Συμφωνα με το βιβλιο του κατασκευαστη το οποιο αναφερει:

''Η ρυθμιση του χειροφρενου πρεπει να ειναι 4-7 δοντια οταν αυτο ειναι τραβηγμενο με δυναμη 196Newton.''

Επιπλεον για το φρενο:

''Ελαχιστη αποσταση πενταλ απο το δαπεδο με το πενταλ πατημενο με πιεση 490Ν με τον κινητηρα σε λειτουργια: 75mm.
Tζογος πενταλ 1-6mm.
Τυπος υγρου φρενου: TOYOTA SAE J1703, FMVSS No.116 DOT3''

Επισης:

Στο δοχειακι των υγρων φρενων μεσα στο μηχανοστασιο αναφερει ξεκαθαρα:
''ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΜΟΝΟ ΓΝΗΣΙΟ ΥΓΡΟ ΤΗΣ TOYOTA...Μη χρησιμοποιητε αλλες μαρκες υγρου φρενου...''

Αυτα οσον αφορα το συστημα πεδησης και ακινητοποιησης συμφωνα με την Toyota Motor Corporation κατα γραμμα για τη πραγματικα ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-02-11, 17:44
NikiforosGT Offline:
Moderator

Keichi δεν ξέρω για τι χειρόφρενο λες, εγώ έχω πίσω άκρα απο Levin Ae101 και ΔΕΝ είναι αυτορυθμιζόμενο, ουτε νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο σε ΕΕ111! η βίδα που λες είναι για αυτό που είπες αλλά αν το χειρόφρενο κοιτάει στον ουρανό όταν το τραβάμε και είναι πολύ μαλακο και τα πίσω τακάκια μας είναι νέα πχ τα δικά μου και οχι εντελώς φαγωμένα τότε μπορουμε από εκει να πάρουμε τα μποσικα, εννοειτε πως ΠΟΤΕ δεν το σφύγγουμε πολύ! θελει λιγο ισα ισα να πάρουμε τα μποσικα, γιατί πισω από τα τακάκια δεν ρυθμίζεται αλλιώς! φυσικά αν έχουμε φαγωμενα τακάκια ΠΡΩΤΑ τα αλλάζουμε γιατι μετά θα πηγαίνει αλλου το χειρόφρενο. Μου έχει τύχει να μου έχει φύγει το ένα παξιμάδι και το άλλο να έχει ξεσφιξει τοσο πολυ που το χειροφρενο να το τραβαω και να κοιταει σχεδον στο μεσαιο καθρεπτη! εκει ήθελε σφύξιμο. Οσο για τις προδιαγραφες μη πω τι βλακειες λένε! ΕΛΕΟΣ! αν βαλεις αλλη μαρκα υγρα δλδ δεν θα έχεις φρενα? μην τις σχολιάσω καταλληλως αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφερουν ουτε στο ελάχιστο! αλλιώς θα έπρεπε να την ειχα χρυσωσει την Toyota τοσα χρονια! στην περίπτωση του φίλου μας όμως ας ελέγξει τα τακάκια τα πισω πρωτα, και αν θελουν αλλαγη μετα το χειροφρενο θα σφίξει, αν δεν θελουν ας δει την βιδα αν εχει λασκάρει και θελει λιγακι σφύξιμο, είπαμε ισα ισα να πάρει τα μποσικα που κανουν το χειροφρενο να δειχνει χρεπι δεν θελει πολυ!

Υ.Γ ειμαι ομως πολύ περίεργος, αυτη την δύναμη Newton πως την μετρανε? βαζουν κανα μηχάνημα να τραβαει χειρόφρενο? LOL!!!!
και για να λέμε το σωστο η βίδα-παξιμάδι ΔΕΝ ρυθμίζει το χειρόφρενο, απλά σφιγγει την ντιζα! αυτή από κάτω από το αμάξωμα έχει ένα δίχαλο που διακλαδώνετε σε 2 και πάει μια σε καθε πίσω άκρο! στα ταμπουρο πίσω όμως ρυθμιζεται από εκει το χειρόφρενο και δεν πειραζουμε τις ντιζες εκτος αν λασκαρουν ή τις αλλαξουμε και επισης επειδη και εγώ έχω ρωτήσει μηχανικούς λένε κανονικα ότι αν έχεις πισω δισκους σε αυτα τα αμαξια ΔΕΝ ρυθμιζεται το χειροφρενο, αλλά αν εχει πολυ τζογο μπορεις να σφιγεις λιγακι το παξιμαδι που δειχνω στην παρακάτω φωτο για να μην παιζει τρελα ο μοχλος. ΜΟΝΟ και μονο τοτε το πειραζουμε!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 11-02-11 στις 17:57.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-02-11, 17:55
NikiforosGT Offline:
Moderator

Απάντηση με παράθεση
απαντηση
Παλιά 12-02-11, 03:00
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 279
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
απαντηση

Οσο για τη δυναμη σε Newton που το τραβανε για να το ρυθμισουν και εγω ποτε μου δε καταλαβα πως τη μετρανε LOL!!!!
Παντως αυτα αναφερει το βιβλιο...
Μια εικασια που κανω για τη δυναμη σε Newton που αναφερει ειναι οτι πιθανον ετσι να το ρυθμιζουν οταν συναρμολογουν το αμαξι στο εργοστασιο και λογικα τη μετρανε με εξειδικευμενα δυναμομετρα...Μια δικη μου ξεκαρφωτη εικασια ειναι αυτη φυσικα, τιποτα παραπανω...
Νικηφορε παντως οσον αφορα τα υγρα μπορει μεν να ειναι λιγο υπερβολικο το εργοστασιο αλλα καθολου αστοχο...
Ειχα αγορασει μια φορα υγρα φρενου shell dot3 για ενα παλιο VW αεροψυκτο( ουτε καν που υπαρχουν ανταλλακτικα για αυτο-η πατεντα παει συννεφο) που εχω...Αυτα τα shell εφοσον ηταν dot3 συμφωνα με τις προδιαγραφες κανουν και για τα Toyota μας...Κι ομως...Ειδα αυτα τα υγρα και επαθα πλακα...Ηταν παχυρευστα σε φαση βαλβολινης να φανταστεις...Καμια σχεση παρολο που οι προδιαγραφες ηταν ιδιες...Και τα υγρα δεν ηταν ληγμενα γιατι ο λαδας ειναι πολυ φιλος μου...
Εχω δει παρα πολλα τετοια κουφα πραγματα με πραγματα εμποριου που χρησιμοποιω στο πειραματοζωο ''αεροψυκτο VW''...
Γι αυτο με το COROLLA δεν παιζω...Οτιδηποτε και να χρειαστει το corolla το ψωνιζω ΜΟΝΟ απ την αντιπροσωπεια...Θες να ακουσεις σε τι βαθμο? Λαδια, υγρα, αντιψυκτικα,φιλτρα,μπουζι, βαλβολινη, atf, λαστιχα υαλοκαθαριστηρων, υγρο παρμπριζ, γνησιο σαπουνι που πλενω το αμαξι μεχρι και το πιο μικρο βιδακι π.χ το 10αρι παξιμαδι του πολου της μπαταριας που το ειχα χασει...Σου μιλαω μεχρι το παραμικρο...Θα παω να το παρω απ τη TOYOTA δε θα βαλω εμποριου...Το εχω σαν συστημα αυτο το πραγμα...Οτι και να χρειαστει ΜΟΝΟ αντιπροσωπεια...Και εχω το κεφαλι μου εντελως ησυχο μετα, ουτε που το σκεφτομαι...Μπαινει πανω το γνησιο και τελειωνει η ιστορια...
Α, ναι
Παιζει το δικο μου corolla να ειναι και το μοναδικο στην Ελλαδα που διατηρει σε 100% ακεραιο βαθμο την αυθεντικοτητα του ακριβως μα ακριβως οπως βγηκε απ το εργοστασιο χαχαχαχαχαχαχαχα...
Μονο με σαπουνι TOYOTA εχει πλυθει το corolla μου ουτε καν με ξενο σαπουνι LOL σε τετοιο βαθμο μιλαμε...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Εχω τρελη ψυχασθενια με την γνησιοτητα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο Forum george1973 ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 0 31-08-10 12:44
Νέο forum george1973 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 17-07-10 12:50
Ke 30 Forum -3- GEORGIOS_XYNOS TOYOTA COROLLA KE30 550 14-04-10 22:14
Ke 30 Forum -2- DjBac TOYOTA COROLLA KE30 1211 09-01-07 15:47
TS FORUM 2 DjBac TOYOTA COROLLA T-SPORT 372 23-05-05 11:45

Page generated in 0,25331593 seconds (77,72% PHP - 22,28% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:56.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com