Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
18-07-09, 23:03
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παιδιά να μου πει όποιος ξέρει. Στην ΕΕ111 μπροστά από την ασφαλειοθήκη την μεγάλη έχει μια μικρούλα με μια ασφάλεια και 3 ρελέδες. Ο ένας λέει Α/C fan No 1, A/C fan No 2 και το 1ο ρελέ λέει A/C MG. Νομίζω αυτό είναι ο ρελές για τον κομπρέσορα, το ξέρει κανείς σίγουρα να μου πει? γιατί αυτός δεν ακούγεται να ανοιγοκλείνει και παίζει να είναι καμένος, αλλά στην Toyota που ρώτησα έχει πάνω από 35-40 ευρώ!!! και δεν πήρα γιατί δεν είμαι σίγουρος.
|
19-07-09, 22:14
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Τελικά ανακάλυψα ότι ο ρελές στην φωτο είναι ο υπεύθυνος για τον κομπρέσορα και υπάρχει άλλος ένας ίδιος για τον ανεμιστήρα του συμπυκνωτή και στο κουτάκι μέσα έχει και μια ασφάλεια 30ΑΜP που θα την αλλάξω για καλό-κακό. Επίσης ο ρελές αυτός υπάρχει τελικά και σε imitation. Βρήκα και το σχέδιο του ξέρει κανείς να μου πει πως θα τον μετρήσω με το πολύμετρο για να δω αν είναι καμμένος? στα ποδαράκια 85 και 86 μου δείχνει 94 ohm. Στα άλλα τίποτα.
http://www.taiwantrade.com.tw/EP/res...89ab_01072.jpg
|
20-07-09, 17:18
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
στα 85-86 σου δείχνει 94 ohm γιατί είναι τα ποδαρακια τροφοδοσίας του πηνιου.όπως γραφει το ρελαί θέλει 12 volt τάση στα ποδαρακια του πηνίου για να κλείσει η επαφή 87-30.μόνο αν τροφοδοτήσεις τα 85-86 και κλείσει η επαφή θα μπορείς να πάρεις ένδειξη στην επαφή 87-30
|
|
|
|
20-07-09, 17:24
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Thanks για την απάντηση, τελικά πρόσεξα ότι όταν βρήκα την σωστή συνδεσμολογία στον κομπρέσορα και αυτό γιατί επειδή είναι από starlet GT είχαν λίγο πετσοκόψει τα καλώδια της 5κιδης φύσας, το λαμπάκι του A/C αναβόσβηνε χωρίς να δουλεύει ο κομπρέσορας, αλλά οι ανεμιστήρες δούλευαν. Μετά από ψάξιμο χτες στον googlh ανακάλυψα ότι αυτό σημαίνει πρόβλημα στο relay του κομπρέσορα που το λένε M.G A/C. Αύριο θα συνδέσω σωστά τα καλώδια και θα δούμε μακάρι να είναι κάτι τόσο από να τελειώνουμε. Εντωμεταξύ δεν ήξερα τι ήταν το MG αλλιώς θα το έβλεπα νωρίτερα. Δείχνω και ένα σχετικό forum.
http://www.topix.com/forum/autos/toy...S2LGGR0JDD27GT
Μάλιστα μερικοί προτείνουν το συγκεκριμένο ρελέ να αλλαχτεί με ένα άλλο, αλλά δεν εχω καταλάβει ακριβώς τον λόγο.
http://en.allexperts.com/q/Toyota-Re...s-warm-air.htm
Καλά προβληματικά είναι αυτά τα ρελέ? αν αρχίσω να ψάχνω έχει άπειρες σελίδες με το ίδιο πρόβλημα και κυρίως σε αμάξια της Toyota! εδώ λέει σε MR2.
http://www.justanswer.com/questions/...-spyder-couple
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 20-07-09 στις 20:02.
|
|
|
|
26-07-09, 14:14
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Χτες έφαγα όλο το απόγευμα στο εξοχικό με το A/C στην corolla. Μέτρησα με τα σχέδια όλες τις συνδέσεις των ρελέδων μεταξύ τους και των ασφαλειών και όλα παίζουν ρολόι. Το ρελέ του κομπρέσορα ανοιγοκλείνει κανονικά δεν υπάρχει τίποτα χαλασμένο ή καμμένο και πάλι ο κομπρέσορας δεν παίζει όπως πρέπει!
Τα συμπεράσματα τώρα είναι τα εξής. Ανακάλυψα ότι στην φύσα (5 καλώδια) που πάει στον κομπρέσορα όταν ανοίγω τον ανεμιστήρα του αυτοκινήτου (από τον διακόπτη δλδ) ένα καλώδιο πράσινο-κόκκινο βγάζει ρεύμα. Αυτό επικοινωνεί με ένα καλώδιο της φύσας που είναι μια βαλβιδα στο λεπτό σωληνάκι του a/c που περνάει το φρέον και είναι βαλβιδα ελέγχου πίεσης-θερμοκρασίας του φρέον. Ο κομπρέσορας είναι από starlet GT, ανακάλυψα αφού έβγαλα την μεγάλη φύσα ότι τα καλώδια είναι σε άλλες θέσεις ακριβώς ανάποδα από τα καλώδια του μαμίσιου κομπρέσορα του 4E-FE μοτερ!!! και επειδή υπάρχει μια τρύπα κενή ενώ εμένα τώρα είναι κάτω δεξιά στην μαμίσια φύσα ήταν πάνω αριστερά!!! έτσι εδώ δεν έχει καλώδιο ενώ στην φύσα του αμαξιού έρχετε καλώδιο!! όπως καταλάβατε είναι αδύνατον να φτιάξω την φύσα και δεν ξέρω πως να βρω τα σωστά τώρα. Και φαντάζομαι και αν βρεθεί ηλεκτρολόγος να ξέρει θα μου πάρει όσα πάει να βάλω έναν άλλον Ευρωπαικό κομπρέσορα πάνω! 100-150 έχουν. Βιάστηκα να πουλήσω του starlet! τι να πω! σε λίγο φωτος.
|
26-07-09, 14:34
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
|
28-07-09, 17:48
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Τελικά πήγα σήμερα στον ηλεκτρολόγο που λέγαμε στην Αμφιάλη και μου εφτιαξε την φύσα με την μία, στον starlet gt/glanza κομπρέσορα δεν χρειάζονται όλα τα καλώδια, χρειάζεται ένα μόνο (το ασπρο-μαυρο) και 3 από την φύσα του αυτοκινήτου (που πάει στον κομπρέσορα) γεφυρώνονται μαζί. Επίσης το καλώδιο ρεύματος της φύσας της βαλβίδας ρελαντί πάει μαζί με το καλωδιο (άσπρο-μαύρο) που δίνει το ρεύμα στον κομπρέσορα. Αν έχει κανείς πρόβλημα ή έχει απορία μου λέει με PM ή αν θέλει τον ηλεκτρολόγο που πήγα και εγώ. Αν ήξερα τον συγκεκριμένο ηλεκτρολόγο νωρίτερα δεν θα παιδευόμουνα 10 χρόνια! έκανε 5 λεπτά και δεν πήρε και μία. Καλά όμως απορώ τόσους που ρωτησα μα κανείς να μην ξέρει!!!???
|
28-07-09, 17:52
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Τελος καλο ολα καλα λοιπον!! Εχω ομως την εντυπωση οτι ξερω για ποιον λες. Μηπως στο φαναρι της Nissan επι της Λαμπρακη κανεις αριστερα, και ειναι ενα γωνιακο? Αν ειναι αυτος, ηταν ηλεκτρολογος σε ΤΟΥΟΤΑ, οποτε και σιγουρα θα ηξερε τι εκανε. Απο αυτον πηρα τα καλωδια της TRD.
|
28-07-09, 18:50
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
ναι αυτόν λέω! είναι πολύ καλός! αν τον ήξερα νωρίτερα δεν θα έβαζα και άλλο στροφόμετρο! και για αυτό θέλει πατέντα, αλλά αφού τώρα έχω βάλει άλλο και βολεύτηκα τι να κάνω να το ξηλώνω πάλι ????
|
28-07-09, 18:54
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Ναι ρε φιλε! Πολυ πιο ομορφο ειναι με το μαμα στροφόμετρο!!! Στο ειχα πει τοτε οτι γινεται να δουλεψει αν πας σε ηλεκτρολογο που ξερει!
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
Θέμα |
Δημιουργός |
Forum |
Απαντήσεις |
Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα με P/S |
GiannisHerbalife |
ΦΟΡΟΥΜ |
6 |
29-11-15 04:38 |
προβλημα 2zz-ge???? |
nikos_adamo |
TOYOTA COROLLA T-SPORT |
30 |
27-08-10 23:24 |
προβλημα με ABS |
gi@nn@kis |
CARINA - AVENSIS - CELICA - RAV4 |
27 |
09-07-08 13:12 |
Προβλημα |
Elefsinaaaara_CorollaPowe |
SUPPORT |
4 |
11-10-05 18:59 |
Προβλημα ? |
diafanh-psyxh |
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ |
9 |
17-06-04 02:01 |
Page generated in 0,17162299 seconds (82,90% PHP - 17,10% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:30. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|