Για να μην ανοιγω νεο θεμα, ποσταρω εδω.
Ειμαι στη φαση να αλλαξω λαστιχα. (ισως και ζαντες).
Αυτη τη στιγμη φοράω 16αρες με 205/50/16 AVON ZZ3. (TSW Volcano ανθρακι).
Το αμαξι λιγο-πολυ το γνωριζετε (απο αλογα κτλπ).
Eχω καποια ερωτηματα.
1) Αν παραμεινω σε 16αρες, να βαλω παλι 205/50/16 ή 195/55/16?
Διαφορες? Πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα.
2) Αν βαλω 17αρες παω σε 205/45/17. Αξιζει να βαλω 17αρες? Εκτος φυσικά απο την εμφανιση, θα ζοριζει το αμαξι παραπανω? (κρεμαγιερα, δισκο/πλατω, καταναλωση, επιδοσεις?) Απο τιμες τα λαστιχα ειναι σχεδον ιδιες!!! Φυσικά σκεφτομαι να βρω μεταχειρισμενες 17αρες και να δωσω ανταλλαγη τις δικές μου για να μειωσω το κοστος οσο το δυνατον περισσοτερο.
3) Τι μαρκα να βαλω? Γμτ δεν μπορω να καταληξω πουθενα.
Ηθελα να βαλω τα T1R αλλα τα βρισκω ακριβα. Βρηκα "φτηνα" τα Potenza r50A στον Στρατο (συνεργαζομενο-Αφοι Αναστασιαδη). Avon, ενω ειμαι ευχαριστημενος, σε οποιο λαστιχά ρωτησα ακουσα τα χειροτερα... Οτι δεν ειναι "μάρκα", τα πλαϊνά τους χαλανε για πλάκα κτλπ.
Εβαλα τα AVON 1 χρονο πριν τα βαλει ο αδερφος μου. Εμενα ακομα ειναι μια χαρα, του αδερφου μου εχουν γεμισει 64 καρουμπαλα και εχουν γινει φυτιλια. (Και το παει πολυ πιο κυρία σε σχεση με εμενα...). Αλλα αυτος φοραει 205/45/17! Παιζει ρολο??? Με μικρο προφιλ και 17αρες παιζει να κανεις καρουμπαλα πιο ευκολα???
Ο καθενας τιμολογει τα λαστιχα οπως θελει και ακους και 200 διαφορετικες γνωμες για το καθενα.
Βοήθεια παιδιά. Οποιος θέλει ας πει τη γνωμη του.
Ρε Tserkene πες και εσυ καμια γνωμη.
Φανούλη, δεν πιστευω να εχεις καμια τετραδα ζαντες στο υπογειο και να το μαθω παλι αφου τις πουλησεις!
Arigato !!