Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από costas.x
Πραγματικά για να βάλεις αξιόπιστα οργανάκια θέλει αρκετά χρήματα.
Κι επειδή είναι ακριβά δεν έχει νόημα να τα βάλεις απλά για να κάνεις πιο όμορφο το ταμπλό. Αν υπάρχουν όμως (πίεση / θερμοκρασία) μπορείς να βγάλεις αρκετά συμπεράσματα για το λάδι που ήδη χρησιμοποιείς ή θέλεις να χρησιμοποιήσεις.
""""Εντωμεταξυ πήγα ρώτησα για αισθητήρα πίεσης λαδιού ψηφιακό που μου είπε ένα παλικάρι από εδώ ότι θα δίνει καλύτερο αποτέλεσμα και μου είπαν 75 ευρω."""
Από ότι ξέρω οργανάκι και αισθητήρας πάνε πακέτο για να έχεις σωστές ενδείξεις.
|
Καλησπέρα, εκανα edit το μυνημα μου μαλλον οσο εγραφες αν θες ριξε παλι μια ματια εβαλα και αλλα μετα.
Ετσι οπως τα λες ειναι, αλλα αναλογα τι μας δειχνει το οργανο.
Σε καποια πραγματα μπορει να μην μας ενδιαφερει η υψηλή ακριβεια, πχ για το μπαρομετρο οχι τοσο, δλδ και το φτηνο παλι σωστη πιεση δειχνει. Εμενα πχ παιζει η βελονα οταν ειμαι σε ρελαντι σε πιεση δεν κουναει.
Αλλα στο wideband δεν υπηρχε επιλογη, τα φτηνα δεν ειναι wideband ειναι halmeter και ειχα και το εχω ακομα και ξερω πως ειναι, γιαυτο πηρα wideband και τα εσκασα. Ημουν τυχερος τοτε ειχε χαμηλη τιμη ομως.
Για την θερμοκρασια νερου επειδη ειχα κατι θεματα ηθελα να εχω μια αποψη αν εχει προβλημα το μαμα οργανο, ηταν για δοκιμες περισσοτερο οποτε δεν μπορουσα να δωσω τοσα πολλα, θα επρεπε να παω σε ΑΕΜ και ειδες ποσο εχει. Και παρολαυτα ειχε θεμα μεγαλο το κινεζικο, δεν ειχε καν ποτενσιομετρο μεσα και εδειχνε 10 βαθμους πανω τουλαχιστον οταν δεν ειχα προβλημα με υψηλες θερμοκρασιες ενω οταν στο ταμπλο μου ανεβαζε αναμεσα σε τερμα με μεση τοτε που ειχα καψει φλαντζα ελεγε και 150 βαθμους τερμα δλδ οσο πηγαινε!!! πηρα και εξωτερικο θερμομετρο πιστολι υπερυθρο να δω τι παιζει και ταπα ψυγειου με θερμομετρο πανω καμια σχεση.
Τελικα κολησα ενω εξωτερικο ποτενσιομετρο στο σημα του των 100 ohms αν θυμαμαι καλα και το εχω ρυθμισει να δειχνει 92 οταν ανοιξει η βαλβιδα βεντιλατερ που ανοιγει 92 και κλεινει στους 87, και παλι χανει λιγο αλλα μιλαμε για 2-3 βαθμους και μετα απο καιρο και θελει ρυθμιση καθε μηνα περιπου.
Καποτε ειχε παρει και ενα κινεζικο Dragon gauge ποιο μεγαλο απο τα συνηθισμενα στροφομετρο το ειχα καιρο μια χαρα ηταν!
και μερικες φωτος και με το halmeter στην corolla και με το στροφομετρο που ειχα εξωτερικο, πριν βαλω πλακετα απο starlet GT.