Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-10-18, 19:38
costas.x Offline:
Μέλος

Περιοχή: ΣΕΡΡΕΣ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 187
costas.x είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Fanis Εμφάνιση μηνυμάτων
το ιξωδες του λαδιου ειναι καθαρα με την θερμοκρασια λειτουργιας της περιοχης που κινειτε το αυτοκινητο ..

στις παρακατω εικονες εχω στοιχεια απο corolla dual vvti και απο corolla e12 1.6

και στις 2 αναφερει τα λαδια που πρεπει να χρησιμοποιηθουν αναλογα με την θερμοκρασια περιβαλλοντος αναλυτικα ..

Ελπίζω χωρίς παρεξήγηση να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μερικώς.
Οι εικόνες που έχεις βάλει είναι από πρόγραμμα συντήρησης. Εγώ αναφέρομαι στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή.

Εχω δεί σε διαφορετικά τέτοια προγράμματα διαφοροποιήσεις ως προς το ιξώδες για ίδιους κινητήρες.
Το ιξώδες του λιπαντικού -καθώς και οι υπόλοιπες προδιαγραφές που έχει - που θα βάλουμε σε έναν κινητήρα καθορίζεται από τον κάθε κατασκευαστή με βάση τις ιδιαιτερότητες του κινητήρα και με το σκεπτικό το λιπαντικό να χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο.
Ακόμη κι αν ο κατασκευαστής αναφέρει μόνο προδιαγραφή, χωρίς ιξώδες, η προδιαγραφή συνήθως αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο ιξώδες.
Οταν όμως θέλει ο κινητήρας του να έχει π.χ λόγο σχεδιασμού 5w-30 το 5αρι το κρατάμε χειμώνα/καλοκαίρι και παίζουμε με το δεύτερο νούμερο το καλοκαίρι, (5w-40) αν έχουμε σκοπό να ζορίσουμε τον κινητήρα . Αλλιώς θα πρέπει το καλοκαίρι να βάζουμε 20w-50(βάση θερμοκρασιών περιοχής ) και τον χειμώνα κυρίως στα βόρεια 5w-30(κι αυτό βάση θερμοκρασιών περιοχής ).
Δεν νομίζω με τέτοια αλλαγή στο ιξώδες και στην ποιότητα του λιπαντικού να χαρεί και πολύ ο κινητήρας.
Απάντηση με παράθεση
Α
Παλιά 12-06-19, 11:43
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Α

Εαν το ιξωδες του λαδιου εχει καθαρα σχεση με τη θερμοκρασια περιβαλλοντος, τοτε γιατι το 10w40 το δινει εως τους 34* κελσιου ενω το 5w30 εως τους 40* κελσιου????????????
Οποιος μαγκας μπορει ας το απαντησει αυτο τον προκαλω!!
Αλλιως εγω θα παραδεχτω οτι η toyota ειναι ασχετη κ δε ξερει να κατασκευαζει κινητηρες...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-19, 13:30
costas.x Offline:
Μέλος

Περιοχή: ΣΕΡΡΕΣ
Δύναμη Σεβασμού: 187
costas.x είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

καλημέρα. Οσες αναφορές έχω δει για σχέση ιξώδους λιπαντικού και θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι σαν το παραπάνω.
Που βρήκες οτι το 40αρι είναι για χαμηλότερη θερμοκρασία απο το 30αρι.

Οι δύο αριθμοί του ιξώδους που υπάρχουν στα μπουκάλια των λιπαντικών δεν αντιπροσωπεύουν τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
Αντιπροσωπεύουν το ιξώδες του λιπαντικού που υπάρχει μέσα στο μπουκάλι το οποίο ιξώδες εκφράζει την αντίσταση που παρουσιάζουν τα ρευστά κατά την ροή τους.
Η αντίσταση αυτή οφείλεται στις εσωτερικές τριβές των μορίων και εν μέρη μας δείχνει και την δύναμη συνοχής των μορίων.
Απλά έχει επικρατήσει (πιθανόν από τις εποχές που δούλευαν κατά κόρον τα μονότυπα λιπαντικά) "ψιλό" λάδι για χαμηλές θερμοκρασίες και "χοντρό" για υψηλές.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-19, 18:26
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

Περιοχή: βολος
Δύναμη Σεβασμού: 508
giannis gt θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Αυτό το πινακακι τα γράφει ξεκάθαρα......
Δεν υπάρχει κάτι που να χωρα αμφιβολία.....

http://youtu.be/Hi3ipm5wMYs

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.

Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.

Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-06-19, 21:45
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καλησπέρα, αν και εχουμε θεμα για τα λαδια θα απαντησω και εγω εδω περα, μεχρι να βρω και το σχετικο θεμα.
Προσφατα μου εστειλαν ενα manual για το μοτερ μου 4E-FTE και λεει τα λαδια 10-60, ΠΑΝΤΑ βαζαμε και ολοι νομιζω σε αυτο βαζουν 10-40 δλδ ολοι οι μηχανικοι και οσοι κανουν μετατροπες αυτο μας λεγανε.
Τι να κανουμε να βαζουμε 10-60 καλυτερα ?

σχετικο θεμα εχει εδω τελικα : http://www.corollaclub.com/forums/sh...t=8353&page=63
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-06-19, 22:23
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Ο corollapatra ανεβασε ενα manual, το οποιο μου ειναι γνωστο. Της toyota ειναι original.
Δινει το 10w40 εως τους 34 βαθμους περιβαλλοντος.
Και το 5w30 για υψηλοτερες 40+....
Γιατι?

Νικηφορε 10w60??? Τι manual ειναι αυτο?? Σιγουρα δεν ειναι του κατασκευαστη της μηχανης...Απ οσο ξερω τα οριτζιναλ λαδια του κεφτε ηταν 10w30, 15w40, 15w50 και 20w50
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-06-19, 22:55
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο corollapatra ανεβασε ενα manual, το οποιο μου ειναι γνωστο. Της toyota ειναι original.
Δινει το 10w40 εως τους 34 βαθμους περιβαλλοντος.
Και το 5w30 για υψηλοτερες 40+....
Γιατι?

Νικηφορε 10w60??? Τι manual ειναι αυτο?? Σιγουρα δεν ειναι του κατασκευαστη της μηχανης...Απ οσο ξερω τα οριτζιναλ λαδια του κεφτε ηταν 10w30, 15w40, 15w50 και 20w50
αυτα που λες που τα λεει? και γιατι τοσα πολλα νουμερα? 10-30 ?????? και 20-50???? εξωπραγματικα....
αυτο που λεω εγω ειναι εδω : http://toyota.aitnet.org/Toyota/Star...ts_jap-eng.pdf

Φυσικα δεν ειναι γνησιο manual το λεει και στην αρχη αλλωστε : This faq is merely a collection of information found on the internet.

Anyway το εχω ψαξει παρα πολυ παντου, ολοι οσοι ξερω και εχω διαβασει και απο ξενα forums βαζουν 10-40 ημισυνθετικα στο 4EFTE και δεν υπαρχει κανενα θεμα με αλλαγη καθε 5000χλμ τα λαδια και το πολυ 10000χλμ το φιλτρο μην πω σε καθε αλλαγη καλυτερα. Δυστυχως original manual εχω φαει τον τοπο δεν εχω βρει ΠΟΥΘΕΝΑ!

Mηπως η συζητηση για τα λαδια γιατι βλεπω να τραβαει πολυ να παει στο σωστο θεμα ? αν το θελουν οι διαχειριστες φυσικα, δεν εχω θεμα απλα λεω.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 14-06-19 στις 23:06.
Απάντηση με παράθεση
Α
Παλιά 15-06-19, 21:51
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Α

Τα εχω τα μανιουαλ για ολα τα παλια μοτερ της τογιοτα.
Για 4e, 4efte, 5e δινει αυτα που σου εγραψα....10w30, 15w40 και 20w50....Υπαρχει το εξης προβλημα ομως...Στην ιαπωνια επιλεγουν το 10w30 συνθετικο για το κεφτε....Στην ελλαδα ομως το 10w30 ειναι καρασπανιο οποτε οι μοναδικες επιλογες ειναι 15w40 και 20w50 τα οποια ομως ΔΕΝ ειναι συνθετικα...
Οποτε αν θελει να βαλει καποιος συνθ λαδι στο κεφτε τι βαζει??????? Ειναι προβλημα αυτο....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-19, 15:16
NikiforosGT Offline:
Moderator

10-40 συνθετικο αν θελει συνθετικο αλλα οπως ειπα ολοι σχεδον βαζουν ημισυνθετικο 10-40.

Που εχεις βρει manual για τον 4EFTE? σε ξαναρωτησα και δεν μου εχεις απαντησει πανω σε αυτο γιατι εκτος εκεινου που εδειξα που αναφερει οτι ειναι απο πληροφοριες στο ιντερνετ δεν εχω βρει κατι αλλο!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
επιλογη μοτερ.. nikos gtcc SUPPORT 58 04-05-15 20:47
επιλογη μοτερ karekas TOYOTA COROLLA E*101 58 05-07-14 12:44
επιλογη αμορτισερ! fanderfun Θελω βοηθεια 1 19-09-12 16:37
Επιλογη σκυλου!!! th@nos OFF TOPIC 30 11-12-10 20:37
επιλογη laptop MARMEL OFF TOPIC 44 16-12-08 15:49

Page generated in 0,16203094 seconds (80,80% PHP - 19,20% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:48.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com