Δεν μπορώ να ξέρω τις διαφορές μεταξύ Ε11 και Ε12, αλλά εφόσον μιλάμε για 4ΖΖ αρχικό μοτέρ, δε νομίζω ότι έχει και σημασία.
Στο δικό μου που είναι πλήρης υπερκυβισμός χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει ούτε check engine light, ούτε τρελή κατανάλωση.
Στα στατιστικά μου βλέπω μέση 9 (μετρημένη εδώ και 30.000χλμ), μέσα στην πόλη παίζω γύρω στα 10 και σε ταξίδι κάτω από 8 χωρίς να προσπαθώ καν για οικονομία, ενώ κάνω και τα ανοιγματάκια μου.
H μόνη περίπτωση που βλέπω check είναι αν αποσυνδέσω την μπαταρία, στα επόμενα 40χλμ ανάβει γιατί ο εγκέφαλος χάνει τις όποιες διορθώσεις έχει φτιάξει και διαβάζει φτωχό μείγμα. Αυτό στρώνει μόνο του οδηγώντας, αφού ο εγκέφαλος είναι self-learning μέχρι ενός σημείου, ή μπορώ να το σβήσω μόνος μου μέσω OBD και δεν θα ανάψει ξανά.
Όλα αυτά με μπεκ 1.4 και την πλαστική εισαγωγή από 1ΖΖ. Ο εγκέφαλός μου είναι Denso.
Θεωρώ πως κάποιο λάθος υπάρχει στο συνδυασμό μπεκ 1.8 και μεταλλικής εισαγωγής, που δεν μπορεί να το διορθώσει ο εγκέφαλος, γιαυτό και η μέτρια απόδοση και το check engine. Η κατανάλωση επίσης πιστεύω πως οφείλεται στα μεγαλύτερα μπεκ.
|