Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από butlerakos
Πηγα σημερα στην αντιπροσωπεια να ρωτησω για δισκους μπροστα και μου ειπαν στα 121 ευρω το ζευγαρι... Κανοντας μια περιηγηση στο διαδικτυο βρηκα αυτο:
http://www.onparts.gr/toyota-corolla...oplakes-empros
Εχετε καμια γνωμη για καποια μαρκα απο αυτες? Η' να καταληξουμε στις "μαμα" να τελειωνει η υποθεση?
Και κατι αλλο..μπορουμε να "ανεβουμε" σε διαμετρο δισκοπλακας απο τα 255mm που ειμαστε τωρα ή δε θα δουμε καμια διαφορα εν τελει?
|
Bendix/Jurid και Brembo θα προτιμούσα, με έμφαση στις Jurid. Με επιφύλαξη βέβαια, δεν έχω προσωπική εμπειρία. Τα Bendix ξέρω πιο πολύ από τα Citroen... (παλιός βρωμόγαλλος είμαι...

)
Τα Brembo είναι οικονομικά γιατί είναι αντικατάστασης κι όχι βελτίωσης (τσεκαρισμένο). Διάμετρο νομίζω δεν μπορείς να αλλάξεις, γιατί:
- Ή θα τρώει λάθος το τακάκι (στην καλύτερη και με μικρότερη πλάκα)
- Ή θα βρίσκεις στις δαγκάνες (στην χειρότερη και με μεγαλύτερη πλάκα)
Και το χιλιοστό ακόμα που αναφέρει ο Νικηφόρος κάνει διαφορά. Έτυχε να δω αυτοκίνητο με μικρότερη δισκόπλακα και κανονικά τακάκια και το τακάκι έκανε «δόντι», επειδή δεν πατούσε κανονικά στη δισκόπλακα.
Σε ο,τι διαλέξεις πάντως, η απάντηση για το αν είναι καλές είναι στο πόδι σου! Από κει και πέρα (κι όπως αναφέρθηκε), αν θέλεις κάνεις και μια αλλαγή στα υγρά. Οι περισσότεροι δεν τα αλλάζουν ποτέ και μετά απορούν γιατί δεν έχουν καλό φρένο...