Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-06-14, 22:44
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

Περιοχή: βολος
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 508
giannis gt θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Μιχαλη δεν εχεις αδικο ,απλα εδώ στο Βολο ,οι <γρηγοροι> βαζουμε σε ΕΝΑ και μοναδικο SHELL που είναι και εταιρικο της ΕΡΜΗΣ Α.Ε και είναι το πολύ βδομάδας!!!
Υπαρχει σχετικο μονοπωλιο στην Racing και επειδή αυτό το βενζιναδικο είναι κοντα στα συνεργεια είναι ΟΚ από ποιοτητα!!!Εγω βαζω 5 χρονια και δεν εχω κανενα θεμα!!!

Αν υπαρχει υπονοια για κακη βενζινη τοτε ένα βελτιωτικο οκτανίων είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!!

Ξεμπουκωμα εννοω να το εχεις πατησει καμια γκαζια πριν πας να το μετρήσεις να φυγουν τα .......<φλοκια> από την εξατμιση να το ξεκαπνισεις δηλαδή καλα κανα 2-3 κοφτες με 1ες 2ες και 3ες και είναι οκ!!!

http://youtu.be/Hi3ipm5wMYs

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.

Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.

Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-14, 00:21
Το avatar του χρήστη tsavman
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: Ε12 2004, 1.x
Δύναμη Σεβασμού: 238
tsavman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Λοιπόν παιδιά, να γράψω τελικά τι έγινε σήμερα. Σαν πρώτη εμπειρία με δυναμόμετρο είμαι ενθουσιασμένος!

Το περιβάλλον ήταν ιδιαίτερα φιλικό και "χαλαρό" οπότε φάγαμε (μαζί με τα βάλε-βγάλε των εξατμίσεων) κανένα 4ωρο.

Δοκιμάστηκαν και τα τρία τα σενάρια και τα αποτελέσματα ήταν ως εξής:
  • Μανίσιο φίλτρο στο κουτί του & μανίσια εξάτμιση: 96.7HP
  • Φιλτροχοάνη Κ&Ν & μανίσια εξάτμιση: 101.3HP
  • Φιλτροχοάνη Κ&Ν & τελικό Magnaflow (2 πατήματα) 100-102HP

Δυστυχώς δεν πήρα τα διαγράμματα καθώς υπήρξε ένα πρόβλημα με τον εκτυπωτή στο τέλος και βιαζόμουν να φύγω για δουλειά, αλλά τα νούμερα είναι στο περίπου έτσι (δεν είμαι σίγουρος για τα δεκαδικά ψηφία).
Όταν τα πάρω θα μπορέσει να γίνει και μια πιο προσεκτική μελέτη των καμπυλών ιπποδύναμης/ροπής.

Εντύπωση μου έκανε ο κόφτης που έμπαινε σχετικά αργά, περίπου στις 6700RPM.

Να σημειώσω ότι τα πατήματα έγιναν με απλή βενζίνη περίπου 3-4 εβδομάδων μέσα, και δεν τσέκαρα ούτε ελαστικά ούτε θερμοκρασίες (στην αρχή ήταν γύρω στους 18 η εξωτερική, αργότερα ζέστανε, ίσως 23-24 βαθμούς).

Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι το τελικό (σε συνδυασμό με τη χοάνη) δεν δίνει κάτι παραπάνω. Ίσως με μανίσιο φιλτροκούτι να είχε κάποια διαφορά, αλλά τα αποτελέσματα συμφωνούν με αυτό που είπατε κάποιοι ότι δεν δίνει τίποτα.

Στα της εξάτμισης τώρα, πριν την τρίτη μέτρηση έβαλα το magnaflow τελικό και έκανα μερικές βόλτες να δω πως αποδίδει. Από θόρυβο είναι πολύ ωραίο, γεμάτο μπάσο, και στους κόφτες με άφημα γκαζιού "σκάει", ενώ στο ρελαντί απλά γουργουρίζει, αλλά μου φάνηκε λίγο δυνατό για τα γούστα μου. Ενώ ο ήχος ήταν ωραίος σε όλο το φάσμα, θα ήθελα να είναι 3-4dB χαμηλότερος.
Να αναφέρω βέβαια ότι σε απαλά πατήματα ήταν μια χαρά, και μετά τις 3.500 σταματάς να το ακούς, αλλά εμένα μου φάνηκε κάπως δυνατό στα σταμάτα-ξεκίνα.
Είμαι λίγο ευαίσθητος με το θέμα του θορύβου εντός της πόλης γενικά, κρίμα γιατί είχε πολύ ωραία χροιά, δεν έκανε καθόλου σαν κάτι τενεκέδες που κυκλοφορούν εδώ στα μέρη μου

Μετά τα πατήματα πήρα την απόφαση και το έβγαλα, βάζοντας το μανίσιο τελικό και πάλι. Και για να μη μου μείνει το απωθημένο, κάναμε μία μικρή μόντα εμφανισιακή α-λα JDM φάση. Φωτό θα βγάλω αύριο, καθώς δεν πρόλαβα το φως σήμερα.

Το τελικό θα το βάλω σε αγγελία εντός του club αρχικά, καθώς είναι έτοιμο για να μπει σε Ε12, και αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον εδώ θα ψαχτώ και τοπικά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-14, 00:32
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

ΜΠΡΑΒΟ Κωστα ειδες δεν ηταν τιποτα τελικα.......

Μια επισημανση την 1η μετρηση που αναφέρεις ως μαμα με τα 96.7 αλογα ηταν 1 πατημα ή 2 πατηματα?Γιατι κατά 99% το 2ο πατημα είναι καλυτερο γιατι <καθαριζει>το μοτερ και αυτό παιρνουμε υποψιν ,όχι γιατι μας συμφερει,αλλα γιατι στατιστικα θα σου πω ότι αν το πατουσατε και 3ηφορα θα ηταν ομοιο με την 2η και όχι με την 1η μην πω και ακομα καλυτερη ακομα και από την 2η φορα!!!
Αυτό βεβαια είναι συναρτηση του εισερχομενου αερα,της εξωτερικης θερμοκρασίας,του ανεμιστηρα του dyno και αρκετων ακομα παραγόντων μικρότερης αλλα ουσιαστικης σημασιας!!!

Με την ροπη δεν μας ειπες τι εγινε?
Ανεβασε τα διαγράμματα μολις τα παρεις και αν μπορεις και συγκριτικα το ένα πανω στο άλλο δηλαδή !!!
Ποσο σου πηρε τελικα?Κανα 50αρικο ή βγηκε παραπανω?

Στο θεμα εξάτμισης παντως μονο με ένα τελικο ηταν αναμενομενο!!!
Φαντασου εγω που εβαλα από καταλυτη και πισω με 200 αγωνιστικο μεταλλικο και 50αρα σωληνα από 45αρα που ειχε ειδα μολις 4 αλογα και μισο κιλο ροπης και δεν ηταν και <μαμα> το δικο μου megane ηταν και με repro εκκεντρα που εχω!!!Από 114 που ειχα πηγε 119 και από 15.4 στα 15.9 κιλα ροπης αν θυμαμαι καλα από τοτε......

Παράθεση:

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-14, 00:40
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Η πρώτη μέτρηση ήταν ένα πάτημα, και ίσως και το μοτέρ δεν ήταν αρκετά ζεστό για να αποδώσει τα μέγιστα. Πάντως έβγαλε νούμερο ίδιο με το εργοστασιακό (97HP), που να σου πω την αλήθεια περίμενα να βγάλει λιγότερο. Ίσως έπρεπε να κάνουμε και δεύτερο, αλλά βιαζόμουν να μπει η χοάνη, καθώς δεν με ενδιέφερε και πολύ το αποτέλεσμα με το φιλτροκούτι επάνω. Η χοάνη είναι μόνιμα και προς το παρόν δεν σκέφτομαι να την βγάλω γιατί μου αρέσει ο ήχος της.

Τη ροπή δεν την θυμάμαι, ήμουν λίγο μακρυά από τις οθόνες, αλλά δεν φαντάζομαι να άλλαξε δραματικά. Οι καμπύλες θα έχουν ενδιαφέρον όσον αφορά την ομαλότητα της ροπής, αλλά τα απόλυτα ποσά ούτως ή άλλως είναι μικρά σε αυτόν τον κινητήρα

Ο μηχανικός μου εξήγησε γιατί να μην περιμένω διαφορά με αλλαγή τελικού, και πάνω κάτω το ήξερα και εγώ αυτό, αλλά οι λόγοι που μπήκα στην διαδικασία ήταν κυρίως ο αισθητικός (είναι πανέμορφες οι διπλές απολήξεις του magnaflow) και του ήχου. Δυστυχώς στο δεύτερο κομμάτι δεν με κάλυψε, ίσως έπρεπε να την αφήσω βέβαια και λίγο καιρό επάνω να συνηθίσω τον ήχο, αλλά όπως προείπα είμαι λίγο ευαίσθητος με τη φασαρία.

Η όλη φάση, μαζί με τα βάλε-βγάλε των εξατμίσεων μου βγήκε 50 ευρώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-14, 00:55
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Βρήκα ένα βιντεάκι (είχα ξεχάσει ότι τράβηξα ) με το πρώτο πάτημα με χοάνη και το μαμά τελικό. Το ανεβάζω τώρα στο youtube να το δείτε.

Και μία πρόχειρη φωτό με το magnaflow

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsavman : 05-06-14 στις 01:08.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-14, 01:12
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

Η τιμη λογικη!!!
Είναι αυτό που φανταστηκα ότι πατησατε μονο μια φορα!!!
Σιγουρα το 96.7 είναι 98 καθαρο!!!

Περα από αυτό θεωρω ,χωρις να εχω ακουσει το συγκεκριμενο τελικο πανω στο συγκεκριμενο αμαξι ,λιγο υπερβολικο στο θεμα θορυβο και εξηγούμαι:
Σε εχοχλει δηλαδή ο θορυβος από το τελικο και δεν σε ενοχλεί ο θορυβος της φιλτροχοανης?????????
ΠΡΩΤΗ φορα το ακουω αυτό!!!
Από την άλλη για αυτό βαζεις και τελικο να ακούγεται λιγάκι!!!Σιγουρα είναι υποκειμενικο και μην το παρεις στραβα ,αλλα μηπως εισαι λιγάκι περίεργος?
Χωρις παρεξηγηση ε!!!

Αυτό με την 95αρα και ειδικα ημερων ακούγεται καπως.....
Μην περιμενες και 5 αλογα επανω ακομα και 100αρα αλλα 1-2 θα τα εβλεπες με φρεσκο 100αρη καυσιμο!!!

Περιμενουμε καμπύλες!!
Βαλε το link του βιντεο εδώ να το δουμε-ακουσουμε!!!

Παράθεση:

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-14, 01:19
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά περίεργος στο θέμα του ήχου.
Ίσως και να το συνήθιζα σε 2 μέρες, ίσως και όχι, απλά όσον αφορά την χοάνη είναι πιο "ελεγχόμενη" η έντασή του. Ξέρεις που θα κάνει θόρυβο και που όχι.
Με το τελικό, λίγο που οδήγησα, μου φάνηκε ότι έκανε περισσότερο θόρυβο στα χαμηλά από όσο θα ήθελα. Στο σταμάτα-ξεκίνα δηλαδή. Μετά τις 3-3.500 δεν το άκουγα καν στα πατήματα.
Μπορεί να είμαι περίεργος, αλλά από τη στιγμή που δεν έδωσε και κάτι, δεν ήταν δύσκολη η απόφαση. Το παιδί πάντως από όπου την αγόρασα, την έδωσε γιατί του φάνηκε πολύ χαμηλή σε ένταση .. Είναι επομένως υποκειμενικό το ζήτημα.

Ανεβάζω το βίντεο αυτή τη στιγμή, είναι από το πρώτο πάτημα με χοάνη και μαμά εξάτμιση νομίζω όπου έβγαλε 100.9 (σας είπα, δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα). Δεν ακούγεται πολύ καλά καθώς χτυπάει ο αέρας του ανεμιστήρα μάλλον το μικρόφωνο, αλλά μια ιδέα θα πάρετε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-14, 02:00
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Ορίστε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-14, 02:55
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 883
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Όπως είχα πει και είχα και τη σχετική εμπειρία, το συγκεκριμένο δυναμόμετρο δίνει τα εργοστασιακά νούμερα. Από την άλλη, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι καλή και επώνυμη χωανη όπως η ΚΝ αξίζει και δίνει πραγματικά άλογα στο μοτέρ. Όσο για το δεύτερο πάτημα ότι θα ήταν καλύτερο σε νούμερα, μη το δένετε και κόμπο, εμένα στο συγκεκριμένο δυναμόμετρο το δεύτερο πάτημα έδωσε μικρότερα νούμερα.
Παλιά 05-06-14, 03:01
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Προσωπικά εφόσον είμαι στο (ψυχολογικό κυρίως) όριο των 100HP, είμαι ευχαριστημένος.
Τώρα -+ 5HP δεν πιστεύω ότι τα καταλαβαίνεις στο δρόμο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Tsavman's corolla (Blue wolf) madvinegar ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ 480 13-05-20 18:32
BLACK ICE movie Fanis Videos 3 29-01-17 13:47
φαναρια 101 black dimosR TOYOTA COROLLA E*101 27 17-11-10 01:03
ΔΟΚΙΜΗ ΣΕ 20V BLACK ari TOYOTA COROLLA 111(G6) 4 22-11-07 22:10

Page generated in 0,18889999 seconds (83,15% PHP - 16,85% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:00.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com