4E-FE... 75 ή 88 ίπποι?
Πολύ καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ. Το όνομά μου είναι Χρήστος, είμαι ολόφρεσκος (πριν λίγο γράφτηκα) και είμαι κάτοχος ενός E101 1.3 σεντάν του '96 από τον Ιούνη που μας πέρασε. Παίδες, κοίταξα στα threads και δεν είδα (ή δεν κοίταξα καλά) να έχει ανοιχτεί σχετικό topic με αυτό το θέμα και εύχομαι πραγματικά να είμαι ο πρώτος που το ανοίγω. Είμαι πρώην Skodάκιας (Fabia 1.4 - Octavia 1.8T), ήμουν Γενικός Γραμματέας του Skoda Octavia Fabia Club, όπως επίσης και administrator του φόρουμ του club.
Επειδή όπως όλοι οι συμπατριώτες μας δυσκολεύονται οικονομικά στις μέρες μας να τα βγάλουν περα, έτσι και εγώ μαζί δηλαδή, έκανα (κατ' εμέ) την καλύτερη, την σοφότερη και την πιο σωστή κίνηση να πάρω Corolla μεταχειρισμένο. Από πού να το πρωτοπιάσεις? Από οικονομία, από αξιοπιστία? Απ' όλες τις απόψεις, είναι ένα value for money αυτοκίνητο.
Στο δια ταύτα (για να μην μακρυγορώ και σας κουράζω)! Επειδή σίγουρα οι περισσότεροι έχετε αρκετές γνώσεις πάνω στα Corolla, ήθελα να ρωτήσω τα εξής. Πώς μπορώ να μάθω αν το δικό μου αυτοκίνητο έχει το μοτέρ των 75 ή 88 ίππων? Το γράφει με κανα κωδικό κάπου πάνω στο μπλοκ ή στο καπάκι? Στην άδεια κυκλοφορίας μήπως?
Και κάτι άλλο σημαντικό!!! Όταν τον Αύγουστο βάρεσε η θερμοκρασία κάτι καλά 40άρια αν θυμάστε, μου δυσκόλευε να παίρνει μπροστά. Το κάνει και ακόμα! Αλλά σπάνια... Τι εννοώ... Μιζάριζε συνέχεια κανονικά, αλλά χωρίς να παίρνει μπρος. Με άφησε μια φορά στο πάρκιν του Carrefour στο Γέρακα. Μου πήγε το μυαλό για αντλία βενζίνης. Την επομένη που το πήγα στο συνεργείο με οδική, ο μηχανικός μου είπε πως δεν είχε θέμα η αντλία, αλλά ο συναγερμός!!! Φώναξε ηλεκτρολόγο, το έφτιαξε κάπως λιγάκι και μετά από μερικές μέρες ξανά τα ίδια. Μέχρι που τον ξήλωσα από πάνω και έφτιαξε. Έλα όμως που πριν λίγο καιρό ξανάρχισε να το κάνει καμια φορά! (Να διευκρινίσω ότι το κάνει όταν είναι πολύ ζεστό ή αν το αυτοκίνητο βρίσκεται παρκαρισμένο σε καμια περίεργη κατηφόρα ή σε πεζοδρόμιο.)
Ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση προκαταβολικά, όπως και επίσης να ζητήσω συγγνώμη που δεν πέρασα πρώτα να συστηθώ από την ενότητα με τους νέους χρήστες.
|