Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
23-09-12, 03:46
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
ελευσινα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Τα 5w30 της toyota που τα εχω απο την προηγουμενη αλλαγη,τα εβαλα και εγω ετσι απο αποροια,μου αρεσουν πολυ κατα το κρυο ξεκινημα και μου αρεσει ο ηχος του κινητηρα τους ψυχρους μηνες.Αλλα το καλοκαιρι ακουγοταν καπως περισσοτερο.
Καταναλωση λαδιου δεν ειχα ποτε ουτε με 10w40 motul που εβαζα παλια ουτε με τα 10w40 της toyota ουτε με τα 5w30.
Επισης τα 5w30 μου μαυρισαν σχετικα γρηγορα αυτο ειναι καλο ετσι?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kokovios : 30-09-12 στις 02:56.
|
|
απαντ |
|
23-09-12, 16:44
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απαντ
Το μαυρισμα του λαδιου εχει να κανει με τη βενζινη περισσοτερο, οχι με το λαδι...Αν βαζεις 100αρα δεν μαυριζει το λαδι...Αν βαζεις 95αρα στο μαυριζει γιατι αφηνει καταλοιπα καυσης...Το μαυρισμα του λαδιου δηλαδη, εχει αμεση σχεση με τη ποιοτητα της βενζινης
|
23-09-12, 19:08
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi
Το μαυρισμα του λαδιου εχει να κανει με τη βενζινη περισσοτερο, οχι με το λαδι...Αν βαζεις 100αρα δεν μαυριζει το λαδι...Αν βαζεις 95αρα στο μαυριζει γιατι αφηνει καταλοιπα καυσης...Το μαυρισμα του λαδιου δηλαδη, εχει αμεση σχεση με τη ποιοτητα της βενζινης
|
σίγουρα βάζεις απο την σωστή τρύπα βενζίνη?
|
|
|
|
23-09-12, 20:16
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi
|
αυτο ισχυει γενικα με την βενζινη οτι μαυριζει το λαδι αλλα για ΟΛΕΣ τις βενζινες!!! καθαρο λαδι θα δεις ΜΟΝΟ αν δεν καις βενζινη και καις πχ υγραεριο! ρωτα καποιον που εχει να σου πει! οπως ο φιλος μου ο Μακης που ειχαμε παει για καφε! η βενζινη 95 και 100 οκτανια ειναι ελαχιστη διαφορα! σιγα τα λαχανα! απλα παει λιγο καλυτερα το αμαξι! that's all!
επισης το ποσο μαυριζει εχει να κανει με την ποιοτητα του λαδιου καθως και με το παχος του κτλ κτλ. Ακομα και η καλυτερη ψυξη του αλλαζει το χρωμα πχ αν εχεις ψυγειο λαδιου αλλα πεντακαθαρο δεν μενει αν καις βενζινη και φυσικα ειναι αναλογα και στα ποσα χλμ αλλαζεις λαδι! αλλο καθε 5000, αλλο καθε 10000, αλλο καθε 15000!!!
|
|
απαντ |
|
23-09-12, 21:27
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απαντ
Ξερω σε ποια τρυπα μπαινει η βενζινη alex-g, thanks a lot...
Νικηφορε αυτο που σου λεω δεν ειναι μονο απλα εγκυκλοπαιδικες γνωσεις σε σεμιναρια Μ.Ε.Κ. που εχω κανει, το εχω δει και στη πραξη στο αυτοκινητο μου παμπολες φορες...Το εχω πειραματιστει...Με βενζινη απ το ιδιο βενζιναδικο, και λαδι ιδιου τυπου...Οταν βαζω επι 7500 χλμ 100αρα βενζινη, το λαδι οταν το αλλαζω (καθε 7500) βγαινει καφετι-κιτρινο σκουρο...Οταν βαζω επι 7500χλμ απλη βενζινη, το λαδι στην αλλαγη βγαινει καταμαυρο...
|
23-09-12, 21:33
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
αρα δεν ειναι τεραστια διαφορα στην αλλαγη του χρωματος ετσι? ωραια τωρα καταλαβαμε καλυτερα! αλλα για να κανεις 7500χλμ με 100αρα πρεπει να δωσεις ΠΟΛΛΑ ευρω παραπανω!!!! θα σου πω οταν αλλαξω λαδια να δω αν θα εχει διαφορα με το υδρογονο γιατι ετσι λενε...την ιδια διαφορα πρεπει να εχει οπως λες νομιζω ισως και καλυτερη. Αν και εγω αλλαζω καθε 5000χλμ. Αν ειχες υγραεριο παντως οπως τα βαζεις σχεδον ετσι τα βγαζεις και με περισσοτερα χλμ!
|
|
|
|
23-09-12, 22:08
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania
Eαν βρεις εσυ πουθενα παγκοσμιος τετοια λαδια γραψε με.Ελληνικη χημεια.Τοσες γνωστες αξιοπιστες μαρκες βρε Γιαννη.Τελος παντων, δεν γραφω αλλα για να μην κατηγορηθω για δυσφημηση.
|
http://www.mpc-home.com/lubricant-products.php
http://www.mpc-home.com/specialty-lubricants.php
http://www.mpc-home.com/index.php
Βρηκα αυτο παραδειγμα το site αλλα υπαρχουν και αλλα!Μην εισα τοσο καχυποπτος ρε Ηρακλη!!!
Το ξερω το σκηνικο ,δεν ειναι δυσφημιση ,ειχαν τσακωθει η Super Dynamic και οι MOTORKOTE και επικρατησε η λογικη της απατης!!!!
Εξαλλου οταν λυσαμε το μοτερ με το Θοδωρα ,οταν εσπασε το λουκι του πιστονιου επρεπε να εβλεπες το μοτερ πως ηταν:κυλινδροι ,ελατηρια,κουζινετα,στροφαλος,καρτερ ΟΛΑ τελεια και παθανε ολοι πλακα με πανω απο 50000χμ με αποκλειστικα λαδια SUPER DYNAMIC !!!
Φυσικα αυτο το σχολιασε και ο Θοδωρας και τον ξερεις ποσο περιεργος και καχυποπτος ειναι.......
Τα βαζει και ο φιλος σου ο Χρηστος και δεν νομιζω να εχει παραπαονα και αυτος!!!
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
|
απαντ |
|
29-09-12, 17:14
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απαντ
Η πρωτη αντιπροσωπεια, που ακουσα τα καλυτερα για το 5w30 fuel economy της TOYOTA για το δικο μου μοντελο!! Σ αυτην που αγορασα το αμαξι μου, στη Χαλκιδα...Ετυχε να παω για μια δουλεια και περασα απο κει...
Αυτος ο κυριος στο συνεργειο, 37 χρονια μηχανικος στη TOYOTA μου απαντησε επι λεξη: "Το 5w30 fuel economy της TOYOTA οπως επισης και οποιοδηποτε αλλο παρομοιο επωνυμης εταιριας 5w30 με προσθετα energy conserving, ειναι ο,τι καλυτερο εχεις να κανεις για το κινητηρα σου για ολες τις εποχες.
Αυτα τα λιπαντικα εχουν εξειδικευμενα προσθετα που αντεχουν σε τρελες θερμοκρασιες και μειωνουν τις τριβες και ειναι τα πλεον καταλληλα για τους VVT-i...Εχουν αψογα χαρακτηριστικα...Σε πολλα σεμιναρια απο μηχανικους της TOYOTA που ηρθαν απο Ιαπωνια και Ευρωπη ολοι τους εδιναν ιδιαιτερη βαρυτητα στο 5w30. Μη βαζεις χοντρολαδα στο μοτερ σου."
Αυτες ηταν οι κουβεντες του...Αυτα που λεει και ο κατασκευαστης δηλαδη...
|
29-09-12, 17:52
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Τα εβαλες?
|
29-09-12, 21:41
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απαντ
Δεν εχω συμπληρωσει τα χλμ για αλλαγη ακομα..Μου μενουν περιπου 1000χλμ
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17221403 seconds (83,52% PHP - 16,48% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:31. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|