Ανοιγω αυτο το topic μετα απο επιθυμια του φιλου Παντελη αλλα και αρκετων που κατα καιρους μεσω ΠΜ με ρωτανε!!!
Λοιπον τα ΝΙΤΡΑ ειναι δυο τυπων υγρου τυπου και ξηρου τυπου!
Διαφορες!Τα ξηρου τυπου ριχνουν νιτρο μονο και η extra βενζινη ερχεται απο τα επιστρεφομενα στην μπεκιερα!!!
Τα αμαξια που εχουν τα επιστρεφομενα στο ντεποζιτο αναγκαστικα οπως του megane , βαζουν υγρου τυπου ,δηλαδη μαζι με νιτρο ριχνεις και μπεκ βενζινης!!!Ετσι εχεις παντα την βενζινη που θες!!!
Βεβαια τα ξηρου τυπου ειναι λιγοτερο ακινδυνο οσο αφορα την πολλαπλη εισαγωγης που δυστυχως υπαρχει σε πολλα αμαξια μεταξυ αυτων και το megane μου!!!
Του υγρου τυπου γινεται επικινδυνο για την πολλαπλη σε περιπτωση κοφτη του κινητηρα καθως ανεβαινει η καυση στην πολλαπλη και κανεις ΜΠΑΜ οπως εχω κανει και εγω λογω λαθος ρυθμισης εγκεφαλου!
Τα μπεκ μπορει να ειναι ενα για ολους τους κυλινδρους ή ενα για καθε κυλινδρο ξεχωριστα!!!Αναλογα ποσο ψεκαζεις!!!!
Επισης η NOS λεει οτι για 35+ αλογα δεν θελεις απολυτως τιποτα!!!!
Για +50 αλογα θελεις μπουζι ενα νουμερο πιο ψυχρα υποχρεωτικα και προαιρετικα κοψιμο 1 μοιρα advance για καθε 50 αλογα που ψεκαζεις!!!
Για +75 αλογα υποχρεωτικα μπουζι και υποχρεωτικα προγραμμα!
1 μοιρα για 50,2 μοιρες για 100 και ουτω καθεξης!!!
Αναλογα με το τι μπεκ νιτρου βαζεις υπαρχει και το αναλογο μπεκ βενζινης!!!
Εγω π.χ φοραω τωρα 40αρι μπεκ νιτρου και 18αρι βενζινης!!!
Υπαρχει πινακας που σου δινει τα νουμερα ωστοσο με wideband πρεπει να ελεγξεις αν ειναι φτωχο , κανονικο ή πλουσιο!
Το νιτρο για να ριξει την σωστη ποσοτητα πρεπει η μπουκαλα να εχει 950PSI πιεση!!!Αν εχει παρακατω απλα χανεις σε αποδοση!!!
Την μπουκαλα για να την σηκωσεις πιεση την ντυνεις με κουβερτα και την ζεσταινεις ωστε να φτασει με οργανακι που εχεις στην πρασινη περιοχη που ειναι απο 900 εως 1100 PSI!!!
Το κοστος ενος μονομπεκου της ΝOS κυμαινεται περιπου στα 1000 ευρω μαζι με κουβερτα ,κουμπια και οργανακι!Αν βαλεις και εγκεφαλο της NOS οπως εγω αλλα 200 για NEW!!!Εγω το κιτ το πηρα μεταχειρα αλλα ειχα προβληματα και με τις 2 ηλεκτροβαλβιδες του NOS αλλα και της βενζινης με αποτελεσμα να τις βαλω και τις δυο new!!!
Το εγκεφαλακι αυτο το ρυθμιζεις που να αρχιζει να ριχνει και που να κλεινει!Εγω το εχω να ανοιγει απο τις 4000 εως της 6500!!!Ο κοφτης ειναι στις 7000 οποτε 500 στροφες κατω για ασφαλεια να το προλαβω μην κοφτιασει με νιτρα!!!Επισης εκτος απο στροφες ρυθμιζεις και ποτε να ανοιγει με το ποσο πατας το γκαζι αλλα εγω το εχω μονο στο τερμα γκαζι να ψεκαζει και ετσι ειναι και το πιο σωστο αλλα και πιο αξιοπιστο!!!
Κοστος επαναγομωσης φιαλης στα 40 ευρω στον Σπυροπουλο SRP στην Αθηνα ,αντιπροσωπο της NOS!!!Σε 2 ωρες την παιρνεις!!!
Αναλογα με το ποσα αλογα ψεκαζεις αναλογως τελειωνει και η μπουκαλα!Εγω εχω την κλασικη την 11 κιλη που ειναι 6.4 κιλα αδεια και 4.6 το αεριο συνολο 11 κιλα!!!
Φτανει για περιπου 10 τετρακοσαρια με 60 αλογα που ριχνω εγω!
Εγω ριχνω απο την πρωτη ταχυτητα!!!
Εχω και κουμπι manual!!!
ΔΕΝ μπορεις να το χρησιμοποιεις πανω απο 15-20 sec γιατι πολυ απλα η πιεση της μπουκαλας πεφτει!!!Πρεπει να ειναι μονιμα αναμμενη η κουβερτα σε συνεχης χρηση και κανει απο 6-7 λεπτα να σηκωσει πιεση μεχρι και 20 λεπτα αναλογα με την εξωτερικη θερμοκρασια!!!!Οσο πιο κρυο κανει τοσο περισσοτερη ωρα θες να την ζεστανεις!
Η τοποθετηση δεν θελει τρελλη εξειδικευση!Ειναι απλη και σε 2-3 ωρες εισαι ετοιμος!!!
Τα πλεονεκτηματα φτηνο κοστος ,ευκολη τοποθετηση ,μεγαλη αποδοση ,χρηση οποτε το θες!
Τα μειονεκτηματα ειναι τελειωνει γρηγορα ,δεν μπορεις να πατας συνεχεια ,πρεπει να κρατας την μπουκαλα σε πιεση για να το δουλεψεις οταν το χρειαστεις!!!
Τωρα απο φθορες δεν καταπονει περισσοτερο απο την τουρμπινα!!!Αντιθετα δεν εχεις θερμοκρασιες γιατι πολυ απλα το μπεκ του NOS ψεκαζει το Νιτρο με θερμοκρασια -90.....ναι ναι καλα το ειδατε -90!!!!
Οποτε η εισαγωγη ειναι παντα κρυα αντιθετα με τα τουρμπο που παρα τα intercooler δυσκολευονται να εχουν θερμοκρασια εισαγωγης κατω απο 40 βαθμους !!!!!
Καποια πολυ ενδιαφερον εδω:
http://www.robietherobot.com/NitrousJetCalculator.htm