Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
φόρος τελωνείου
Παλιά 04-02-12, 23:10
Το avatar του χρήστη mlt184
mlt184 Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: corolla G6 f/l
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 271
mlt184 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
φόρος τελωνείου

καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος ποσος ειναι ο φορος του τελωνειου για πραγματα απο Αμερικη και συγκεκριμενα για ανταλακτικα αυτοκινητων...δηλαδη για ενα εξαρτημα μηχανης που στην Αμερικη κανει 500$ τελικα ποσο θελει να ερθει εδω?? διαβασα σε διαφορα forum οτι ο φορος στο τελωνειο ειναι αναλογος του αντικειμενου, πχ η καμερες εχουν 6,7% συν τον φορο 23%...ξερει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο και αν ναι ποσο φορολογουνται τ ανταλλακτικα??ευχαριστω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-02-12, 01:29
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Δύναμη Σεβασμού: 416
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Με το δεδομένο ότι οι τελωνειακοί -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- είναι από τους πλέον διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους και αποτελούν "κράτος εν κράτει", θεωρώ πως δεν μπορεί να σου πει κάποιος με ασφάλεια τι θα πληρώσεις.
Αν θέλεις, στείλε ένα p.m. να το συζητήσουμε, μήπως υπάρχει κάποια φόρμουλα που να μπορεί να σε βοηθήσει...
Απάντηση με παράθεση
διαγραφη θεματος
Παλιά 05-02-12, 20:20
mlt184 Offline:
Πορωμένο Μέλος

διαγραφη θεματος

απο την αναζητηση που εκανα μεσα στο forum αλλα και απο αλλα forum που εψαξα πραγματικα δεν εχω βγαλει καμια μα καμια ακρη για τον φορο στο τελωνειο και πως φορολογουν κτλ..οποτε για να μην φορτωνουμε τον server αν θελουν οι mod ή οι admin ας διαγραψουν εντελως το θεμα μιας και δεν υπαρχει κατι στανταρ για ν αναρτηθει και να βοηθηθουμε... ελεος παντως...μπορουν να φορολογισουν λεει κατα την δικια τους εκτιμηση, ετσι στο ασχετο, οτι να ναι πραγματικα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-02-12, 20:33
Το avatar του χρήστη jimmys22
jimmys22 Offline:
Μικρό Μέλος

Περιοχή: ΦΑΡΣΑΛΑ
Δύναμη Σεβασμού: 225
jimmys22 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mlt184 Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος ποσος ειναι ο φορος του τελωνειου για πραγματα απο Αμερικη και συγκεκριμενα για ανταλακτικα αυτοκινητων...δηλαδη για ενα εξαρτημα μηχανης που στην Αμερικη κανει 500$ τελικα ποσο θελει να ερθει εδω?? διαβασα σε διαφορα forum οτι ο φορος στο τελωνειο ειναι αναλογος του αντικειμενου, πχ η καμερες εχουν 6,7% συν τον φορο 23%...ξερει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο και αν ναι ποσο φορολογουνται τ ανταλλακτικα??ευχαριστω

φιλε μου αν μπορεις παρε τα πραγματα που θελεις απο ευρωπη (Αγγλια, Γερμανια, Ιταλια ) απο εκει δεν υπαρχει φορος οσο κ να στοιχιζουν τα πραγματα... τωρα αν θελεις απο Αμερικη στειλε ενα email στον dealer κ πες του αν μπορει να σου βαλει αποδειξη μαζι με μεταφορικα κατω απο 100$ κ σαν gift κ να σου το στειλει με U.S.P.S. (το Αμερικανικο ταχυδρομειο) εγω οσα εχω παρει απο Αμερικη με αυτον τον τροπο δεν μου εχει πιασει τελωνιο... τωρα για το τελωνιο δεν υπαρχει στανταρ στο ποσο πληρωνεις... παντως να ξερεις αν στο στειλουν με κουριερ κατα 99% θα σε πιασει τελωνειο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-02-12, 20:44
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Προσφατα εφερα απο Αμερικη βασικα απο Χαβαη αλλα ανηκει στις U.S.A, εναν διαχωριστη υδρογόνου και ήρθε με USPS, ειχε κοστος σε ευρώ 145 και οταν ηρθε εδω πηγε στο ταχυδρομειο και μου εστειλαν χαρτι. Το κοστος τελωνειου ηταν μονο 3 ευρώ!!!! και τα πληρωσαμε οταν πηγαμε να το παραλαβουμε. Μια αλλη φορα ειχα φερει ενα KVM SWITCH απο Ταυλανδη και ειχε κοστος πχ 55 ευρώ και με χρεωσαν 20 τελωνειο!!! ειχε ερθει με EMS αν θυμαμαι καλα και εφτασε σπιτι μου με ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ. Δυστυχως δεν ειναι στανταρ αυτα, αν μπορεις να βρεις κατι απο χωρες της ΕΟΚ ειναι καλυτερα και λιγοτερα μεταφορικα, θα ερθει και γρηγοροτερα κατα πολυ αλλα και δεν θα πληρωσεις τελωνειο! εγω προτιμω την Αγγλία συνηθως.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-02-12, 22:46
Το avatar του χρήστη pilotos7
pilotos7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Corolla E-11 f/l G6
Δύναμη Σεβασμού: 377
pilotos7 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Για 500$ το τελωνειο θα είναι περιπου 160+ ευρω.Με usps παντα.Αν μπορει να το δηλωσει με αξια μεχρι 100$ τοτε 3 ευρω.
Τα τελευταια 2 χρονια εχω κανει αγορες απο Αμερικη πανω απο 20.000 ευρω,για να υπολογιζεις στο περιπου θα κανεις το ποσο που κοστιζει αυτο που αγοραζεις δια 4..π.χ 500 /4=125 και θα προσθετεις και λιγο παραπανω.Αν εισαι πολυ τυχερος ακομα και να αναγραφεται η αξια μπορει να μην πληρωσεις κατι.
Επισης οταν αγοραζεις απο Αμερικη θα ζητας πάντα να στο στελνουν με USPS ακομα και να μην υπαρχει σαν επιλογη θα στελνεις mail στον πωλητη και θα το ζητας.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pilotos7 : 05-02-12 στις 22:53.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-02-12, 22:57
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1244
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
απο αμερικη θα πρεπει να προτιμησουμε την usps.(ειναι τα αμερικανικα ελτα)
εχω φερει πολλα ανταλακτικα για το τζετσκι απο αμερικη και πληρωνα μονο 3 ευρω τελη τελωνειου στο ταχυδρομειο.
αν ομως αγορασουμε ενα ακριβο ανταλακτικο το οποιο εχει μαζι του το παραστατικο του δλδ αν ειναι πανω απο 150 ευρω τοτε ξεκιναει και πληρωνεται καποιος φορος... δεν ξερω ποσος.

η χειροτερη παντως ειναι η fedex. οτι και να φερεις πληρωνεις φορο

οι ελληνες τελωνηδες ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ...
Παλιά 05-02-12, 23:01
mlt184 Offline:
Πορωμένο Μέλος

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...απλα σκοπος μου ηταν να εχουμε μια φορμα για να ξερουμε γενικα τι γινεται με τα τελωνεια...θα προσπαθησω και μεσω τηλεφωνου να ρωτησω αν υπαρχει καπου αναρτημενος καποιος πινακας με το ποσοστο φορολογιας καθε ειδους...αντε να δω αν θα βγει ακρη
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-02-12, 23:33
Το avatar του χρήστη jason
jason Offline:
Moderator

Μοντέλο: suzuki swift sport
Περιοχή: αργυρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 482
jason είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
εγω ειχα παραγγειλει ενα τελικο απο usa με ups με κοστος 45 ευρω.ε ηρθε εδω και με πηραν τηλεφωνο και μου ζητησαν 60 ευρω για παω να το παρω και αλλα 60 δηλαδη συνολο 120 για να μου το φερουν σπιτι.ακομα και μονος μου να πηγαινα το παρω ηθελα 20 ευρω βενζινες και μια μερα τρεξιμο.οποτε τους εβρισα και το παρατησα εκει.με ιδιωτικη μεταφορικη οτιδηποτε ειναι πανω απο 22 ευρω παιρναει τελωνειο.καθε φορα που βλεπω μηχανακι η φορτηγο Ups-fedex πεφτει πολυ καταρα.απο δω και περα μονο usps
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-02-12, 00:01
Το avatar του χρήστη monkey
monkey Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: corolla ts 2002
Περιοχή: αθηνα
Δύναμη Σεβασμού: 227
monkey είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ΜΟΝΟ USPS με οτιδηποτε αλλο ουτε με βαζελινη δεν γλιτωνεις τον πονο.
αν και τιποτα δεν σου διασφαλιζει οτι θα πληρωσεις μονο 3 ευρω. εγω πχ για μια καμερα κρανους αξιας 120 δολαριων πληρωσα φορο ανω του 100% της αξιας γιατι δεν εγινε πιστευτη η πραγματικη τιμη του αντικειμενου απο τον τρισκαταρατο τελωνειακο. εντωμεταξη ακρη δεν βρισκεις μαζι τους μεσω τηλεφωνου. οοοοσο ευγενικος και αν εισαι οοοοοσο τεκμηριομενα ειναι αυτα που λες τοοοοοσο μ@λ@κες γινονται. με λογια δεν περιγραφεται πρεπει να το ζησεις για να καταλαβεις.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ετήσιος ειδικός φόρος... madvinegar OFF TOPIC 35 08-03-10 01:15

Page generated in 0,16592407 seconds (82,26% PHP - 17,74% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:11.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com