Ξαναγυριζω στο θεμα γιατι θελω να κανω μια δοκιμη να παιξει το μαμα στροφομετρο απο ΕΕ111 4ΕFE (με διπλους πολλαπλασιαστες δλδ και μάτι στον στρόφαλο) με το 4EFTE που έχει κλασικο διανομέα, αν και έχω βολευτει μια χαρα απο λυση, επειδη εχω το μαμα στροφομετρο σκετο (πλακετα) με ενα ποτενσιομετρο 100 ohm μιας και εχω 4 ιδια θα κανω καποια στιγμη δοκιμή (να φτιαξει ο καιρος λιγο) να δουμε αν θα παρω ενδειξη στροφων, ετσι για να ξερω δλδ.
Το ποτενσιομετρο εχει 3 ποδαρακια, φανταζομαι οτι αν γειωθει θα χαλασει το παλμικο σημα του στροφομετου εξαλου η γειωση ειναι σε αλλο σημειο επανω στην πλακετα οπως θα δουμε στις φωτος παρακατω.
Μετρησα με ψηφιακο πολυμετρο σε Ohm τα 2 ακραια ποδαρακια και η διαφορα ηταν αμελητεα δλδ εδειχνε περιπου 105 Οhm με μικρες αποκλισεις μονο, στο μεσαιο ποδαρακι ομως με ενα ακριανό μου εβγαζε απο 2.8 μεχρι και πανω απο 105 Οhm! βεβαια δεν ξερω αν κανει το συγκεκριμενο ποτενσιομετρο, αλλα μια δοκιμη θα μας πεισει.
Στην παρακατω φωτο οπου κοκκινο χρωμα ειναι ρευμα +12 Volts, όπου μαυρο ειναι γειωση (σασι αυτοκινητου ή - μπαταριας δλδ) και το λευκο είναι το σήμα απο την ηλεκτρονική για το στροφομετρο δλδ το μαυρο-γκρι καλωδιο. Μερικες φωτος τις εχω ξανανεβάσει εδω αλλα ηταν απαραιτητες να τις ξαναδουμε για την συγκεκριμενη δοκιμή, στην τελευταια ειναι οι συνδεσεις που χρειαζονται για να δουλεψει το στροφομετρο απο starlet gt, φαίνονται όμως τα σημεια στην πλακέτα που χρειαζόμαστε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 28-01-12 στις 19:53.
|