Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Ανακατασκευή τουρμπίνας 4E-FTE CT9
Παλιά 11-06-11, 21:02
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Ανακατασκευή τουρμπίνας 4E-FTE CT9

Μετά από 160000χλμ η τουρμπίνα μου είναι η μαμά δλδ του 1994 και βλέπω πως με παρα πολύ ωρα στο ρελαντί ή λιγοτερη ώρα στο ρελαντί αν εχω ανοιχτό το A/C βγάζει μπλέ καπνό η εξάτμιση για λίγη ώρα. Βεβαια εχει τύχει να το κανει και σε ανύποπτες στιγμές αλλά εξαιρετικά σπάνια. Δεν με ανησυχεί ακόμα πολύ γιατί το λάδι που βλέπω να λειπει είναι κοντά σε καθε αλλαγή δλδ κάθε 4000χλμ περίπου λειπει λιγο λαδάκι και το συμπληρώνω. Το ερώτημα είναι αξίζει να την ανακατασκευάσω μόνος μου αγοράζοντας από το ebay κάποιο rebuild kit? το θέμα είναι πως κάπου στο μαντέμι μοιάζει να υπάρχει (παλιά που την είχα ελέγξει) ένα ραγισματάκι πολυ μικρό σαν τρίχα, αλλά δεν επηρεάζει την πίεση γιατί πιάνω πάντα κανονικά την πίεση που δουλεύω σταθερότατα. Επειδή εχω μια αλλη τουρμπινα διαλυμένη την έκανα βίδες να δούμε τι έχει μέσα! λειπει το μαντέμι και το wastagate actuator από πάνω. Αν κανεις έχει κάνει rebuild την Ct9 ας γράψει να μάθουμε περισσότερα! παραθέτω μια φωτο και μερικά links από τα κιτακια που είπα πριν.

http://speedvisioncps.com/index.php?...oducts _id=18

http://cgi.ebay.ie/Toyota-CT9-Turbo-...item5adbf0d7c9

http://cgi.ebay.ie/Toyota-CT9-Turbo-...item3367d3ed6a

http://cgi.ebay.ie/Toyota-CT9-Turbo-...item2eb3124c59

όπως βλεπουμε υπάρχει πολυ πράμα και σε καλές τιμές!

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-06-11, 10:37
NikiforosGT Offline:
Moderator

Να πω συγκριτικα πως μεταχειρισμενη τουρμπινα σε μαντρά μου ειπε 150 ευρώ και δεν ξερουμε τι θα βγει, μου λεει δες την και οτι νομιζεις. Σε ιδιωτη παιζει να βρουμε με 80-100 ευρώ που παλι δεν ξερουμε τι θα ειναι, πχ δεν μπορεις να ξέρεις αν καίει λάδια! και για νεα αν παμε σε κατι καλύτερο πχ απο ταξί που μπαίνει κάποια από το corona δλδ πάμε για 400 ευρώ το λιγότερο αλλα κουμπωνουν κανονικα όλα! μονο για την έξοδο προς το intercooler αυτή έχει κολάρο και θέλει μια μικρή μετατροπή εκεί. Επίσης μερικοί έχουν ανακατασκευασμένες έτοιμες και μπορώ να πάρω και να του δώσω την δικιά μου. Αν και με το ραγισματακι που εχει δεν το βλέπω να μπορώ να την δωσω. Από ολα αυτά τι είναι η καλύτερη λύση? την αφήνουμε να σαραβαλιαστεί και πάμε σε νέα από το toyota corona? ειναι λιγο καλυτερη και εχει και καλύτερες επιδόσεις! ή σετ επισκευής και ανακατασκευή της δικιάς μου?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-06-11, 12:05
davarisx Offline:
banned

Περιοχή: Μεσογεια
Δύναμη Σεβασμού: 0
davarisx θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Aν πιανουνε τα χερια σου φτιαχτην μονος σου.καποια λαστιχακια/τσιμουχακια θελουνε αλλαγη σιγουρα και δεν θυμαμαι τι αλλο σε nissan ντιζελ ειχαμε αλλαξει.
ο μπλε καπνος παντος ειναι σαν να σου λεει θελω σερβις.
για το ραγισμα που λες ( αυτο το κανει παντα απο την μερια των καυσαεριων στο μαντεμι)οταν την λυσεις δες αν φτανει απο εξω μεχρι μεσα.αν ναι αλλαξε τουρμπινα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-06-11, 12:26
NikiforosGT Offline:
Moderator

Η φωτο που έβαλα και φαινεται το ραγισματάκι είναι οταν ακόμα ειχα το μοτερ στο σταρλετ αρα αρκετά χρόνια πίσω! το κακό ειναι πως πρέπει να κατέβει η τουρμπίνα από το αμάξι για να το δω αυτό, και πρέπει από πριν να έχω πάρει το κιτ επισκευής ή αλλη τουρμπινα για να μην κάνουμε διπλές δουλειές, άρα δεν μπορώ να γνωρίζω από πριν αν εχει μεγαλώσει. Ομως αφού δεν έχω πρόβλημα με την πίεση αυτό δεν σημαίνει ότι είναι οκ? δλδ πιάνει 0.7 bar (δεν έχω επάνω hi-low switch και δεν έχει overboost και τέτοια) και τα κρατάει με όσα χλμ και να παω με την 5η και τουρμπίζοντας συνέχεια. Εχω και την δευτερη την διαλυμένη εδώ και θα κανω πρακτικη πάνω της!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-06-11, 13:31
davarisx Offline:
banned

Περιοχή: Μεσογεια
Δύναμη Σεβασμού: 0
davarisx θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
αν λες αυτο τοτε δεν ειναι καν ραγισμα.πολλες φορες βγαινουνε και απο τα χυτηρια ετσι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-06-11, 16:41
NikiforosGT Offline:
Moderator

Είναι η δεύτερη φωτο που έχω βάλει στο αρχικό ποστ μου! και αυτή ειναι τραβηγμένη με macro+zoom για να φανει, γιατι με γυμνο μάτι μαλλον σαν τριχα ήταν αυτη η γραμμή και με το ζορι την ειδα! δεν συνεχιζει ουτε παραμέσα, ουτε και παραεξω από το κλαπετο, πιστευω πως δεν δημιουργεί πρόβλημα, ίσως όπως λες να είναι από το χυτήριο και να μην είναι τίποτα! μια φορά που έλεγα κάπου πως έχανα πίεση ειχε σκιστεί απλά η μεμβράνη της σκάστρας! και καμια 2 φορες μου έχει τύχει να ανοιξει κανα κολάρο του intercooler ή να χαλαρώσει κάποιος σφιχτηρας, αλλά τίποτα παραπάνω που να φταίει η τουρμπινα! αν δεν τσιμπουσε λαδακι δλδ να βγαζει καπνο καμια φορα από την εξατμιση δεν θα είχα προβλημα, στον αξονα της ειναι το θεμα, χανει απο εκει φευγει στο downpipe και τα καιει στην εξάτμιση λόγω θερμοκρασιών φυσικά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-11, 19:31
Το avatar του χρήστη Glanzaboy
Glanzaboy Offline:

Μοντέλο: Ε111 Turbo
Περιοχή: Αθήνα
Δύναμη Σεβασμού: 271
Glanzaboy είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
καλησπερα φιλε νικηφορε πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι να φερεις απο speedv........ μια απο τις ct9 που πουλαει
Παλιά 13-06-11, 20:45
NikiforosGT Offline:
Moderator

Καλησπερα! δωσε μου περισσότερα στοιχεία! δεν ξέρω ποιος είναι αυτός καν! και για τι τιμή μιλάμε? και εγώ θα προτιμούσα βγάλε-βάλε για να μην πλέκω με ανακατασκευές, αλλά σε λογικές τιμές πάντα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-11, 20:56
Το avatar του χρήστη jason
jason Offline:
Moderator

Μοντέλο: suzuki swift sport
Περιοχή: αργυρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 482
jason είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ηρθε η ωρα να μπει μεγαλυτερη νικηφορε...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-11, 21:03
aliengoa Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 254
aliengoa είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Χα χα Συμφωνώ Νικηφόρε με τον Jason.

Ένα κιτ όπως το παρακάτω

http://speedvisioncps.com/index.php?...oducts _id=37
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ανακατασκευή δαγκάνας φρένου nvrkp streetracing TOYOTA COROLLA E 12 21 23-05-17 19:51

Page generated in 0,16295290 seconds (82,68% PHP - 17,32% MySQL) with 45 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:02.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com