Συγνώμη ρε Μιχάλη, αλλά θα σου αναφέρω ένα περιστατικό -άσχετο με το θέμα μας, αλλά σχετικό με τη δημοσίευσή σου-.
Πριν από πέντε ημέρες, έβγαλα από το φαναρτζήδικο το Accent (με είχε χτυπήσει κάποιος μπροστά) και σήμερα το βρήκα εκεί που είχα παρκάρει με καταγδαρμένο τον φρεσκοβαμμένο προφυλακτήρα και το αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά μου να έχει στον προφυλακτήρα του χρώμα από τον δικό μου.
-
Σημείωμα, πουθενά. Αντιμετώπιση από αυτόν: "Σκασίλα μου. Βρήκα τη στριμωγμένη θεσούλα μου. Σιγά μη μπορέσει να αποδείξει ότι εγώ το έκανα! Ο δικός μου προφυλακτήρας είναι ήδη γδαρμένος. Ωχ αδερφέ! Πάω να φύγω. Σιγά μην το καταλάβει. Σιγά μην το δει."
-
Τι μπορώ να κάνω; Να καλέσω αστυνομία, να έρθει -αν έρθει- μετά από μία ώρα και να καθυστερήσω από τη δουλειά μου; Και να καταγγείλω τι; Να το αποδείξω πώς; Και αν έρθει στο μεσοδιάστημα το δίποδο που έχει το αυτοκίνητο; Να αρπαχτώ; Να τον αναγκάσω να περιμένει την αστυνομία; Να τον βάλω να κάνει δήλωση; Να κάτσω και να ανεχτώ το δούλεμα; Να του αναμορφώσω το πρόσωπο; Να του χαρακώσω όλο το αυτοκίνητο; Τι στο δι@0λο να κάνω;
-
Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι η πολλοστή στα σχεδόν 24 χρόνια που οδηγώ.
Γιατί όσες -ελάχιστες ευτυχώς- φορές έχω χτυπήσει κάποιον από λάθος μου έχω δεχτεί ότι φταίω και αφήνω τα στοιχεία μου; Από ένα σημείο και μετά αισθάνομαι και λίγο ηλίθιος.
-
Γιατί όσες φορές έχω βρει τα -κατά καιρούς κατεχόμενα από εμένα- αυτοκίνητά μου χτυπημένα, απλά επωμίζομαι το κόστος επισκευής, αφού ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει αφήσει σημείωμα;
-
Γιατί να επωμιστώ το κόστος εκ νέου βαφής ενός πρόσφατα βαμμένου προφυλακτήρα;
-
Πώς βλέπεις να μπορεί να αλλάξει αυτό, όχι στο πιθηκιστάν, αλλά στο Ωχαδερφιστάν/Παρτακιστάν;
-
Θα σου απαντήσω με τρόπο που δεν θα σε ικανοποιήσει -όπως δεν ικανοποιεί και εμένα- αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια:
ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΖΩΗ ΕΜΕΙΣ!
Οποιαδήποτε αλλαγή στη νοοτροπία μπορεί να επέλθει μόνο μετά τη γενιά των παιδιών των παιδιών μας -όσων έχουν-, υπό την προϋπόθεση να έχει αλλάξει και το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα, καθώς και οι περισσότεροι άνθρωποι.
Αν και, ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, τα μηνύματα δεν είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα από τη νέα γενιά...
|