Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
Κυκλοφορία μηχανημάτων έργων στο δρόμο |
|
30-04-09, 22:55
|
Νεότατος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Κυκλοφορία μηχανημάτων έργων στο δρόμο
Γνωρίζει κανείς τι ορίζει ο κοκ σχετικά με την κυκλοφορεία των μηχανημάτων έργων τα οποία έχουν ''κουβά'' μπροστά? Ρωτάω γιατί ατύχησα να τρακάρω με ένα τέτοιο και δεν ξέρω σε τι ενέργειες να προβώ. Περισσότερο θέλω να γνωρίζω αν επιτρέπεται να κινούνται αυτά τα οχήματα με τον κουβά κατεβασμένο!!! Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη
|
30-04-09, 23:10
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον ασφαλιστή σου.
Από τη άλλη, αν κάλεσες αστυνομία, αυτοί θα πρέπει να έγραψαν στο δελτίο αναφοράς συμβάντος τι ακριβώς έγινε και ποιος έφταιγε.
Αν, όμως, δεν κάλεσες αστυνομία, τότε με μαθηματική ακρίβεια έχεις μπλέξει και θα ταλαιπωρηθείς αφάνταστα.
Καλή τύχη.
Πάνος.
|
30-04-09, 23:32
|
Νεότατος
|
|
|
|
Την αστυνομία την κάλεσα όμως αυτοί απλά καταγράφουν τη θέση και την κατεύθυνση των οχημάτων. Έχω την εντύπωση ότι όσον αφορά το ποιός φταίει αυτό το αποφασίζουνε μόνο αν φτάσεις στο δικαστήριο! Φυσικά θα ρωτήσω τον ασφαλιστή μου όμως μέχρι την δευτέρα ήθελα να το ψάξω λίγο. Πάντως σε ευχαριστώ
|
01-05-09, 00:50
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Όταν γράφει στο δελτίο συμβάντος ότι για παράδειγμα από τα οχήματα που συγκρούστηκαν, το ένα εκινείτο σε δρόμο με πινακίδα Ρ1 και το άλλο σε Λεωφόρο, και το πρώτο χτύπησε το δεύτερο, δεν βγαίνει συμπέρασμα ποιός φταίει;
Εφ' όσον ήρθε η αστυνομία και διαπίστωσε πως και το εν λόγω μηχάνημα είχε τη νόμιμη πινακίδα/άδεια κυκλοφορίας και ήταν ασφαλισμένο, δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα, με την προϋπόθεση πως ο οδηγός του μηχανήματος θα κάνει θετική δήλωση.
Καλή τύχη.
Πάνος.
|
01-05-09, 12:58
|
|
Moderator
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από geobi
Την αστυνομία την κάλεσα όμως αυτοί απλά καταγράφουν τη θέση και την κατεύθυνση των οχημάτων. Έχω την εντύπωση ότι όσον αφορά το ποιός φταίει αυτό το αποφασίζουνε μόνο αν φτάσεις στο δικαστήριο! Φυσικά θα ρωτήσω τον ασφαλιστή μου όμως μέχρι την δευτέρα ήθελα να το ψάξω λίγο. Πάντως σε ευχαριστώ
|
Σωστό αυτό ισχύει εδώ και δύο χρόνια τώρα δεν βγάζει πόρισμα η αστυνομία ούτε αυτεπάγγελτα κάνει μύνηση όπως παλιά. Μόνο σε παραπέμπει να κινηθείς δικαστικά. Απλά καταγράφουν το συμβάν στο δελτίο και την κατευθυνση των οχημάτων. Το γνωρίζω απο προσωπικά εμπειρία.
Στην ερώτησή σου εχω την εντύπωση οτι πρέπει να κινούνται με τον κουβά κάτω γιατί υπάρχει κίνδυνος λόγω ύψους σε καλώδια κολόνες κτλ. Αυτά απόσο μπορώ να γνωρίζω εγώ.
|
01-05-09, 13:17
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Καποια μηχανηματα εχουνε αδεια να κυκλοφορουν μεσα στις πολεις οπως και τα φορτηγα που κουβαλανε το χωμα γιατι αλλιως πως θα κανουν εργα μεσα στις πολεις ρε σεις?
Αλλαξε τοσο πολυ η αστυνομια ρε σεις?Εμενα εγραψαν οτι εφταιγα εγω οταν ειχα χτυπησει εναν αλλον!
01-05-09, 17:37
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Νομίζω ότι αυτό που λες με τους κουβάδες ισχύει, δηλαδή δεν επιτρέπεται να είναι στον δρόμο με κάτω τον κουβά, εγώ προσωπικά, μπολντόζες κτλ που βλέπω συνέχεια ανεβασμένα τα έχουν, εκτός αν εκείνη την στιγμή κάνουν δουλειά φυσικά. Λογικά ο ασφαλιστής σου θα ξέρει τους νόμους.
|
02-05-09, 12:43
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Αν δεν απατωμαι τα γεωργικα και χωματουργικα μηχανηματα πρεπει να μεταφερονται στον τοπο εργασιας και οχι να κινουνται μονα τους.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
|
02-05-09, 14:19
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από endurasKE-30
Αν δεν απατωμαι τα γεωργικα και χωματουργικα μηχανηματα πρεπει να μεταφερονται στον τοπο εργασιας και οχι να κινουνται μονα τους.
|
Αυτό, σίγουρα είναι λάθος, δεδομένου ότι έχω γεωργικό μηχάνημα και το έχω κυκλοφορήσει μέχρι και Ε.Ο.
Επίσης, το γεγονός ότι τους θερινούς μήνες στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου κάνεις σλάλομ ανάμεσα στα τρακτέρ, αποδεικνύει ότι επιτρέπεται η "αυτόνομη" κίνησή τους στο οδικό δίκτυο.
Τα μόνα μηχανήματα που δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους είναι τα ερπυστριοφόρα (τα οποία κυκλοφορούν κανονικά μόνο σε τσιμεντένιους και χωμάτινους δρόμους).
Πάνος.
|
02-05-09, 14:47
|
Απλό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 3
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Επειδή τυχάνει να έχω ανυψωτικό μηχάνημα (ΜΕ) αυτό που κοίταξα π΄ριν την αγορά του είναι να βγάζει άδεια κυκλοφορίας και λειτουργίας και φυσικά να μπορώ να το ασφαλίσω.
Μάλιστα ρώτησα μηχανολόγο αν μπορώ να το κυκλοφορώ κανονικά στο δρόμο και η απάντηση του ήταν πως από τη στιγμή που έχει νόμιμη άδεια και είναι ασφαλισμένο δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17288589 seconds (82,29% PHP - 17,71% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:51. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|