Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
ΒΑΛΒΙΔΙΣΜΑ ΣΕ ΕΕ111 1.3 G6 |
|
27-03-09, 14:34
|
Νεότατος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
ΒΑΛΒΙΔΙΣΜΑ ΣΕ ΕΕ111 1.3 G6
Συνφορουμίτες καλησπέρα σας,ζητώ την βοήθειά σας .Εχω μια εε111 εξατάχυτη του ΄99 στογγυλοφάναρη με 98.000 χιλιομετρα καλοσυντηρημένη και χωρίς σκισίματα.Τον τελευταίο καιρό ακού ενα διακριτικό ''τακ-τακ'' στο πάνω μέρος του κινητήρα,που αρχικά το μπέρδευα με το χαρακτηριστικό κροτάλισμα των μπέκ.Εν τέλει ο μηχανικός με ενημέρωσε πως οι βαλβίδες δεν είναι ρυθμιζόμενες και χρειάζονται αλλαγή τα καπελώτα,πράγμα όμως που μπορώ να αποφύγω αν δεν με ενοχλεί ο μικροθόρυβος.Εδώ να σημειώσω πώς ΔΕΝ έχω παρατηρήσει πτώση της απόδοσης και κατεβάζει άνετα 190άρες στο κοντέρ.Οποιαδήποτε πληροφορία σας θα με διαφωτίσει
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.......
|
27-03-09, 15:10
|
|
|
|
Περιοχή:
Ν. ΜΑΚΡΗ
|
|
εχω τα διπλασια χιλιομετρα και αυτο το προβλημα δεν το ειχα ποτε!αν δεν σε ενοχλει αστο.αν εισαι ψειρας ομως (οπως και φανταζομαι) αλλαξε τα να σου φυγει και η απορια.
Ροπή είναι το πόσο μακριά θα πάρουμε σβάρνα τον τοίχο μαζί μας..
|
27-03-09, 15:36
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 12 φορές σε 12 μηνύματα
|
|
Δεν αλλάζεις όλο το ωστήριο αλλά την "παστίλια", η οποία ρυθμίζει το διάκενο μεταξυ εκκεντροφόρου-ωστηρίο (αλλιώς καπελωτο).
Έτσι στην ουσία θα "ρυθμίσεις τις βαλβίδες".
Αν σε ενοχλεί πολύ κάντο, αλλιώς δεν εχει πρόβλημα...
|
27-03-09, 15:43
|
Νεότατος
|
|
|
|
Φίλε kostasgasparis δεν είμαι ψείρας,δεν με νοιάζει να τρίζει,να κοπανάει να να να...... αλλά το μοτεράκι του το θέλω ρολόι ,και αναρωτιέμαι για το κόστος αλλαγής των καπελώτων ή αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν δεν τα αλλαξώ,μην κανουμε και κανα ανάγλυφο σχέδιο στο ψευτοκάπακο μετά απο καμιά καταβασούλα
|
27-03-09, 16:55
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
οι βαλβιδες σου ενημερωτικα ειναι υδραυλικες αυτορυθμιζομενες .
οσο για τον θορυβο λυνοντας τα 2 δεκαρακια της κεφαλης μπορεις πολυ ευκολα να ριξεις μια ματια στην κεφαλη στους εκκεντροφορους για την κατασταση τους και ιδιαιτερα για κανα ραισματακι η σπασιμο.
27-03-09, 17:31
|
|
Moderator
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από akis308
Δεν αλλάζεις όλο το ωστήριο αλλά την "παστίλια", η οποία ρυθμίζει το διάκενο μεταξυ εκκεντροφόρου-ωστηρίο (αλλιώς καπελωτο).
Έτσι στην ουσία θα "ρυθμίσεις τις βαλβίδες".
Αν σε ενοχλεί πολύ κάντο, αλλιώς δεν εχει πρόβλημα...
|
Κανονικά Ακη ρυθμίζουν μόνες τους με την πίεση του λαδιού απο αυτά τα καπελώτα, όπως πολύ σωστά προανάφερε και ο Fanis Αυτά με τον καιρό φθειρονται.
Εγω θα πρότεινα επειδή εχω τα ιδια χιλιόμετρα περίπου με τον φίλο στο ιδιο αμάξι και δεν χτυπούν οι δικές μου να τσεκάρει πρώτα την ποιότητα των λαδιών της μηχανής. Με καινούργια λαδάκια μπορεί και να μην χτυπάει.
|
27-03-09, 17:36
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 12 φορές σε 12 μηνύματα
|
|
Ναι απλά είχα την εντύπωση ότι φόραγε μηχανικά ωστήρια.
Οπότε αν είναι υδραυλικά, δεν γίνεται να χτυπάει υπό κανονικές συνθήκες...
|
27-03-09, 18:40
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
4E-FE δεν είναι το μοτερ? αυτό έχει υδραυλικά αυτορυθμιζόμενες βαλβίδες? γιατί νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε αυτό το μοτερ, αλλιώς θα είχε και ο 4Ε-FTE και δεν έχει. Πάντως το να ακούγονται να χτυπάνε οι βαλβίδες πολλές φορές είναι από τα λάδια, ειδικά αν έχεις ψιλό λαδάκι πχ επειδή το έχω δοκιμάσει στον 4Ε-FTE στην αρχή που το πήρα για να καθαρίσει μέσα, έβαλα 5-40 εκεί το έκανε πολύ τουλάχιστον όταν ζεσταινόταν το έκανε πολύ λιγότερο. Με 10-40 που βάζω τώρα ακούγεται λίγο όταν είναι κρύο μετά δεν το κάνει καθόλου. Για δες την υπόθεση με τα λάδια πριν πας για αλλαγή των καπελώτων. Πάντως πρόβλημα δεν υπάρχει αν δεν τα αλλάξεις.
|
27-03-09, 19:24
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
όποιος έχει όρεξη να το ψάξει βρήκα μερικές πληροφορίες. Εδώ κάποιος (σε μηχανή όμως) δείχνει πως είναι τα καπελώτα που έχουν σχέση με τις αυτορυθμιζόμενες βαλβίδες. Από τις φωτος που θα δείτε παρακάτω από το toyota EPC βρήκα εξάρτημα που μοιάζει και το αναφέρει σαν Valve lifter. Επίσης παραθέτω 2 δικές μου φωτο από τον 4Ε-FTE χωρίς το καπάκι (τα μέσα είναι ίδια με τον 4E-FE) και μια που βρήκα στο νετ χωρίς τους εκκεντροφόρους επάνω.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=47171 (το site για το καπελώτο)
http://img169.imageshack.us/img169/345/img1092qx9.jpg (4Ε-FTE χωρίς εκκεντροφόρους επάνω)
|
27-03-09, 19:53
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Μηχανικα ωστηρια εχουν τα 4Ε..
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16897702 seconds (82,28% PHP - 17,72% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:09. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|