Σιδηρόδρομος καθίσματος τρίπορτης Ε-12
Όπως κατα πάσα πιθανότητα ξέρετε, στα τρίπορτα Ε-12 για να μπούν οι πίσω επιβάτες το κάθισμα κάνει μια κίνηση προς τα εμπρός και πέφτει και η πλάτη προς τα εμπρός για να δημιουργηθεί το απαιτούμενο κενο. Πριν απο περίπου 2 βδομάδες εμένα το κάθισμα έμεινε τέρμα πίσω και δεν μπορούσε να ρολάρει προς τα μπροστα ούτε για να βγουν οι πίσω, ούτε αν ήθελε ο συνοδηγός να το έχει πιο κοντά στο ταμπλό. Έκανε μόνο την κίνηση την πλάτης, αλλά με το κάθισμα κολλημένο τέρμα πίσω, το κενό που δημιουργούταν ήταν πολύ μικρό...
Αφού πήγα στην Toyota και είδαν οτι έχω κάνει όλα τα service σε αντιπροσωπίες, άρα ειμαι μέσα στην εγγύηση (μοντέλο 2004), μου είπαν οτι η συγκεκριμένη βλάβη "περνάει" στην υπερεγγύηση (δηλαδή στη δεύτερη τριετία).
Το ανταλλακτικό που ήρθε ήταν η βάση του καθίσματος (σκάφη καθίσματος ή κάτι τέτοιο). Η αλλαγή έγινε σήμερα και όλα ΟΚ, αλλά στο χαρτί που μου έδωσαν λεέι οτι αντικαταστάθηκε ο σιδηρόδρομος του καθίσματος και έγινε συμπληρωματική εργασία στο συγκρότημα του σιδηροδρόμου καθίσματος και στη ντίζα εξιροσσόπησης... Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά!
Στο συνεργείο μου είπαν οτι είναι κοινή βλάβη στα τρίπορτα και μου κάνει εντύπωση που εδώ δεν το έχει αναφέρει κανένας. Επίσης σε κατ' ιδίαν συζήτηση την ίδια βλάβη έχει επισκευάσει μέσα στην εγγύηση το μέλος Sop απο την Πάτρα (δεν μπαίνει συχνά On line) και είμαι περιεγός να δώ αν υπάρχουν και άλλοι...
Sotooooo, παίζει να έχουν ευαισθησία οι βάσεις των καθισμάτων;;;;
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|