Ασφαλιστικές πληροφορίες σε τρακάρισμα
Θα μπορούσατε να μου πειτε τη γνωμη σου για ενα περιστατικό/τρακάρισμα που έτυχε στον αδερφό μου? (Όσοι γνωρίζουν φυσικά).
Ηταν μέσα σε κίνηση σταματημενος. Όταν προχωρησαν κάποια στιγμη τα αυτοκίνητα μια μπετονιέρα έκανε μανουβρα για να συνεχίσει και τον κοπάνησε σε φτερο και προφυλακτηρα. Το αμάξι του αδερφού μου ήταν σταματημένο στην κίνηση. Δεν κουνηθηκε καθόλου.
Κάνανε στην άκρη και όταν του ειπε ο αδερφός μου ότι θα καλεσει την ασφαλιστική και την αστυνομία, ο οδηγος της μπετονιέρας του ειπε πως αν καλέσει την αστυνομία δεν θα του κάνει δήλωση γιατι θα τον καθυστερησει. (έχει τετοιο δικαίωμα?)
Ο αδερφός μου επέμενε και ετσι κάλεσε και τους δύο. Όταν ήρθε ο άνθρωπος της ασφαλιστικής μας, κατεγραψε το συμβαν και ειπε του αδερφού μου ότι δεν χρειάζεται να περιμενει την αστυνομία. Της μπετονιέρας η ασφαλιστική δεν ηρθε καθόλου (δεν ξέρω αν την φώναξε καν).
Σηκωθήκανε λοιπόν και φύγανε όλοι.
Τί γίνεται σε αυτές τις περιπτωσεις? Ρωτάω επειδη ο οδηγος της μπετονιέρας ειπε στον αδερφό μου ότι δεν θα του κάνει δήλωση μιας "που τον καθυστέρησε" καλώντας την αστυνομία.
Δυστυχως όμως η αστυνομία δεν ήρθε (είχε αργήσει πάρα πολύ) και ο άνθρωπος της ασφαλιστικής μας είπε ότι δεν χρειαζεται να την περιμένουμε...
Πήραμε σημερα τηλεφωνο στην ασφαλιστική του και μας ειπε πως επειδη και οι 2 ασφαλιστικές είναι στον φιλικό διακανονισμό, πρεπει να κανονισουμε με πραγματογνώμονα της δικής μας ασφαλιστικής να δει το αμάξι, θα πληρωθούμε απο την δική μας ασφαλιστική και μετα οι 2 ασφαλιστικές θα τα βρούνε μεταξύ τους. Κανονίσαμε λοιπον ραντεβου για αύριο.
Ισχύει να πάρουμε τα λεφτα μας πισω ετσι εύκολα ακόμα και αν ο άλλος δεν κανει δήλωση? (επειδη ετσι του κάπνισε...)
Ποια ειναι η γνωμη σας?
Σας ευχαριστω πάρα πολύ προκαταβολικά.
Φιλικά
Μιχάλης
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 25-02-08 στις 14:38.
|