Αντρέα παίζουν ρόλο πολλά στο πόσο θα αντέξουν τα αμορτισέρ με χαμήλωμα. Εσύ έχεις 15αρα ζάντα, οπότε οι κραδασμοί περνούσαν και περνάνε πιο ομαλά απότι με 17αρα, ας πούμε. Λογικά, με νορμαλ χρήση, ένα αμορτισέρ απλό με χαμήλωμα 3 πόντους (και με κάποιο "ικανό" προφίλ ελαστικού) θα αντέξει έως 5000 χλμ έχοντας τη σωστή απόσβεση. Από εκεί και πέρα αρχίζει και πέφτει κατακόρυφα η απόδοσή του. Έως 10000 χιλ πιστεύω είναι πλήρως off. Λόγω του χαμηλώματος και του χαμηλότερου κέντρου βάρους νομίζουμε ομως πως κρατάει καλύτερα (λέω νομίζουμε γιατί κ εγώ το ίδιο έπαθα ακριβώς) και μένουμε με τα ίδια για αρκετά χιλιόμετρα. Τελικά αυτό που δουλεύει είναι μόνο το ελατήριο και η απόσβεση γίνεται μέσω αυτού κ του ελαστικού. Αν δουλεύουν πολλά χιλιόμετρα μόνο τα ελατήρια θα χάσουν κ αυτά τις ιδιότητές τους πιο γρήγορα (βέβαια, είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα αμορτισέρ, για το σκοπό για τον οποίο προορίζονται), αλλά στα 35000 χιλ που έχεις κατά 99% Οκ θα είναι κ μόνο αμορτισέρ θα χρειαστείς.
Παναγιώτη, έχεις ακολουθήσει ακριβώς τη "διαδρομή" που έκανα κ εγώ με την ανάρτηση. Μαμά αμορτισέρ με ελατήρια και 17αρες. Στα 3000 που έχεις δεν θα έχουν φθαρεί πλήρως τα αμορτισέρ, αλλά θα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της δυνατότητας απόσβεσης. Εγώ, τότε, τα άλλαξα στα 5000, αφού είχα αγανακτήσει από το κοπάνημα και την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο. Οπότε αν σε ενοχλούν είσαι γι άλλα...
|