Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
MR2 MK1 Aλλαγη moter
Παλιά 25-10-07, 17:12
grash2 Offline:
Νεότατος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
grash2 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
MR2 MK1 Aλλαγη moter

Καλησπερα παιδες,

!!WALL OF TEXT!!

Δεν εχω corolla αλλα το site σας ειναι το μονο που μπορει να παρεχει πληροφοριες για 4age, καθοτι mr2 και corolla ειναι αυτοκινητα με κοινες ημερομηνιες και κινητηρες

Το Μr2 που εχω ειναι πρωτης γενιας μοντελο 85, 1600cc 4age μη καταλυτικο
ειναι απο τα λιγα στην Ελλαδα καθως ποτε δεν ηρθε επισημα,

22 χρονων και ακομα αντεχει δεν εχουν γινει μετατροπες,
το αμαξι εχει παει απο πατερα σε γιο και απο αδερφο σε αδερφο 3 χερια αλλαξε αυτα τα 22 χρονια και ολα τισ οικογενειας

Λοιπον, πλεον τον 4age τον βαρεθηκα, θελω κατι πιο γρηγορο και πιο ροπατο, η τελικη επιλογη κινητηρα θα κριθει α) απο το υπουργειο, θα βαλω μονο κινητηρα που μπορω να δηλωσω και β) απο το τελικο κοστος τισ μετατροπης

εχω διαφορες επιλογες
3SGTE 220-245hp
4AGE 20v BT 165hp
4AGE 20V SL 160hp
4AGZE 170hp(late type)
4AGZE TWINCHARGED 300-350hp

Ας τις παρουμε απο την αρχη,
δυο ειναι αυτοι που κυριαρχουν στο μυαλο μου
ο 3sgte και 4agze αυτο γιατι το MR2 ειναι κεντρομηχανο και χρειαζεται ροπη για να γινει παιχνιδιαρικο(λογο βαρους κινητηρα και πλαισιου στις πισω ροδες), καθως και ροπη απο χαμηλα

Οι 20βαλβιδοι ενω κερδιζουν τεχνολογικα καθως επισης λογο του οτι ειναι natural aspirated χανουν ομως σε ροπη και οι χρησιμες στροφες ειναι μονο απο 5400-7800(SL) 8400(BT) δεν τους εχω αποκλεισει τελειως βεβαια, ακομα στα χαρτια ειναι το σχεδιο

Χρειαζομαι της γνωσεις σας, ο 3SGTE μπορει να δηλωθει? ειναι περιπλοκο το θεμα καθως στο υπουργειο πιθανων να μην εχουν MR2 του 85 και φοβαμαι οτι θα με τραβηξουν παρα πολυ

ο 4AGZE και 4AGE 20v απο οτι διαβασα, ισως να μην χρειαζονται καν δηλωμα( σιγουρα ο 4AGE 20v καθως εχει τον ιδιο κωδικο) μπορειτε ομως να το επιβεβαιωσετε?

Αναλογα με το τι μπορω να δηλωσω αυτο θα βαλω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-07, 17:56
Το avatar του χρήστη g6_dyklos
g6_dyklos Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: corolla g6 2001
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Δύναμη Σεβασμού: 222
g6_dyklos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
φιλε μου δεν ξερω πολλα για το mr2 αλλα θα σου προτεινα να βαλεισ το BT 165 που εχω μπει μεσα και εχα παθει πλακα...
Παλιά 25-10-07, 18:00
Το avatar του χρήστη Roy-D
Roy-D Offline:
Moderator

Μοντέλο: RoyalΕ11 f/l
Περιοχή: Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
Δύναμη Σεβασμού: 587
Roy-D είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Επειδη τα πρωτα γραμματα 4a, δηλαδη, ειναι ιδια δεν χρειαζeται να δηλωθει..νομιζω μελος του κλαμπ που εβαλε μαυροκαπακο και κατι τετοιο του ειπαν...οι ειδημονες ας δωσουν τα φωτα τους. παντως απο ενα ψαξηματακι που ειχα κανει ειχα δει οτι το mr2 φορουσε το 3sgte μοτερ αρα δεν πιστευω να εχεις προβλημα γιατι απο οτι ξερω δηλωνεις α)οτι εχει ηδη δηλωθει και περαστει απο αλλους και β)οτι εχει βγει απο εργοστασιο στην καροτσα σου!

οι ποιο γνωστες ας με διορθωσουν γιατι αυτα τα ξερω τελειως επιφανειακα!

Καλα μαστορεματα και καλο κουραγιο,παντως οτι και να γινει στο τελος πιστευω το αποτελεσμα θα σε ικανοποιησει..ειδικα με κανα 3sgte.....
Παλιά 25-10-07, 18:12
grash2 Offline:
Νεότατος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Roy-D Εμφάνιση μηνυμάτων
Επειδη τα πρωτα γραμματα 4a, δηλαδη, ειναι ιδια δεν χρειαζeται να δηλωθει..νομιζω μελος του κλαμπ που εβαλε μαυροκαπακο και κατι τετοιο του ειπαν...οι ειδημονες ας δωσουν τα φωτα τους. παντως απο ενα ψαξηματακι που ειχα κανει ειχα δει οτι το mr2 φορουσε το 3sgte μοτερ αρα δεν πιστευω να εχεις προβλημα γιατι απο οτι ξερω δηλωνεις α)οτι εχει ηδη δηλωθει και περαστει απο αλλους και β)οτι εχει βγει απο εργοστασιο στην καροτσα σου!

οι ποιο γνωστες ας με διορθωσουν γιατι αυτα τα ξερω τελειως επιφανειακα!

Καλα μαστορεματα και καλο κουραγιο,παντως οτι και να γινει στο τελος πιστευω το αποτελεσμα θα σε ικανοποιησει..ειδικα με κανα 3sgte.....
Φιλε μου το MR2 που φοραει το 3sgte ειναι το ΜΚ2, υπηρχουν 3 μοντελα συνολο,
to mk1 εβγαινε με 4agze πρωτης γενιας(144hp) και τον απλο 4age(122hp)
ευχαριστω για τις απαντησεις μεχρι στιγμης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-07, 18:35
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 845
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Φιλε αν βαλεις 4Α δεν θελει δηλωμα...
Θα στο πω στα ισια για να καταλαβεις.
Τα λεφτα μια φορα θα τα δωσεις...
Εγω θα σου ελεγα τον 2λιτρο.
Ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις και δεν υπαρχει κατι ανωτερο απο αυτον.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-07, 18:42
Το avatar του χρήστη stm2001gr
stm2001gr Offline:

Μοντέλο: AE101
Περιοχή: Στην κατηφόρα!
Δύναμη Σεβασμού: 296
stm2001gr είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Γράψε μας τι αναφέρει η άδεια για κινητήρα! Η δική μου άδεια κυκλοφορίας γράφει 4Αβ7 για κινητήρα. από 4afe το έκανα 4age και πέρασα κρατικό κτεο χωρίς κανένα πρόβλημα. γνώμη μου είναι να βάλεις το 4agze. είναι ροπάτο που θέλεις, και κοντά στην τεχνολογία του mk1 σε σχέση με το 3sgte. θα σου ταιριάξουν και τα ημιαξόνια και το κιβώτιο χωρίς πατέντες. με το 3sgte δέν ξέρω πολλά αλλα πρέπει να παίζει imobilaizer στα κυκλώματα του και αν ισχύει μπορεί να χρειαστείς after market εγκέφαλο και γενικότερα είναι δυσκολότερη μετατροπή
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-07, 19:19
grash2 Offline:
Νεότατος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stm2001gr Εμφάνιση μηνυμάτων
Γράψε μας τι αναφέρει η άδεια για κινητήρα! Η δική μου άδεια κυκλοφορίας γράφει 4Αβ7 για κινητήρα. από 4afe το έκανα 4age και πέρασα κρατικό κτεο χωρίς κανένα πρόβλημα. γνώμη μου είναι να βάλεις το 4agze. είναι ροπάτο που θέλεις, και κοντά στην τεχνολογία του mk1 σε σχέση με το 3sgte. θα σου ταιριάξουν και τα ημιαξόνια και το κιβώτιο χωρίς πατέντες. με το 3sgte δέν ξέρω πολλά αλλα πρέπει να παίζει imobilaizer στα κυκλώματα του και αν ισχύει μπορεί να χρειαστείς after market εγκέφαλο και γενικότερα είναι δυσκολότερη μετατροπή

εχω λιστα με ολα τα πραγματα που χρειαζομαι και για τισ δυο μετατροπες,

ο 3sgte θελει φτιαχτες βασης μηχανες, μιχ ιμιαξονια μισα απο 4agze(εξωτερικα) και τα εσωτερικα απο celica gt4 η mr2 mk2, οσο αναφορα τον εγκεφαλο δεν υπαρχει προβλημα, θελει μερικες μετρατοπες το ηλεκτρικο κυκλωμα του πλαισιου για να ταιριαξει με τον εγκεφαλο αλλα οταν φτιαχτει σωστα δουλευουν μεχρι και τα Toyota engine codes, δεν ειναι δυσκολο αλλα να σου πω την αληθεια, ποιον θα εμπιστευτω να φτιαξει τις βασεις με ανησυχει, εχω βιβλιογραφεια για την μετατροπη, απο οικο τις αγγλιας που πρωτος εκανε αυτην την μετρατοπη σε ΜΚ1

ο 4agze απο την αλλη εχει διαφορετικα ιμιαξονια απο τα δικα μου, το κιβωτιο του ειναι το Ε58(late) και Ε51(early) εναντι του c52 που εχω ηδη πανω
βιδωνει πανω στις βασης που ηδη εχει το αμαξι αλλα και εδω χρειαζεται πειραγμα το Wiring Harness για να ταιριαξει, ειναι σαφος πιο ευκολη μετατροπη απο τον 3sgte

με τον 3sgte με ανησυχει λιγο το τουρμπο lag αλλα ο κινητηρας ειναι φοβερος για περαιτερο αλογα, ευκολα φτανει 280-300, καθως αργοτερα, αν τελικα μπει αυτος ο κινητηρας, σκεφτομαι για twincharged setup με rotrex supercharger

ο 4agze ειναι οχι και τοσο δυνατος, αλλα με ροπη σε ολες τισ στροφες λειτουργιας, και υπαρχει η δυνατοτητα για twincharged setup με turbo και compressor, φτανοντας τα 300-350 αλογα χωρις εξωφρενικες αλλαγες στον κινητηρα, καθως ειναι ηδη εξοπλισμενος με forged pistons και ενισχυμενα εσωτερικα

και οι δυο κινητηρες ειναι αριστοι, σαφως καπου χανουν και καπου κερδιζουν, το θεμα μου ομωσ ειναι για το αν ο 3sgte επιτρεπεται ως μετατροπη, αν ναι αυτο αλλαζει το τι μπορω να κανω, και αφου θα τα δωσω τα λεφτα ας πανε καπου καλα

Εdit:

Aρ. Κινητηρα: 4Α και 6 νουμερα
κυλινδρισμος: 1587
Φορ. ισχυς: 11

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη grash2 : 25-10-07 στις 19:36.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-07, 19:36
stm2001gr Offline:

δες πρώτα την άδεια τι γράφει. επειδή είναι εισαγωγή από εξωτερικό μπορεί να γράφει όλα τα γράμματα του κινητήρα μπορεί και τίποτα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-07, 19:50
grash2 Offline:
Νεότατος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stm2001gr Εμφάνιση μηνυμάτων
δες πρώτα την άδεια τι γράφει. επειδή είναι εισαγωγή από εξωτερικό μπορεί να γράφει όλα τα γράμματα του κινητήρα μπορεί και τίποτα.

Aρ. Κινητηρα: 4Α και 6 νουμερα
κυλινδρισμος: 1587
Φορ. ισχυς: 11

ο κινητηρας πανω νομιζω γραφει αλλα, 4AGE και πολλα νουμερα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-07, 20:42
stm2001gr Offline:

όποιο μοτέρ αρχίζει λοιπόν από 4Α μπαίνει χωρίς δήλωση στο αμάξι σου.
το 4agze νομίζω ότι κουμπώνει στο c50 kai c52 που φοράς. αν ισχύει κρατάς και τα δικά σου ημιαξόνια και βάσεις εργοστασιακές και τελειώνεις.
Το 3sgte δεν θα μπορέσεις να το δηλώσεις εύκολα. πρέπει να πάρει πιστοποιητικό καυσαερίων αντικατάστασης κινητήρα. αν υπάρχει το μοντέλο και ο κινητήρας που θέλεις να τοποθετήσεις εδώ http://www.yme.gr/viewpage.php?secti...fdf55292abb2f1
τότε έχει γίνει η διαδικασία από άλλον. αν όχι θα πρέπει να σου δώσει πιστοποιητικό η αντιπροσωπία. φυσικά η αντιπροσωπεία δεν θα σου δίνει για αμάξι εισαγωγής με κινητήρα από άλλο μοντέλο και πάει λέγοντας.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αναζήτηση moter τ-sport. jonvagis TOYOTA COROLLA T-SPORT 2 28-01-08 09:41
TO MOTER THΣ ΕΕ90 ΜΟΥ manos vasilakis PHOTOS 20 16-01-08 15:51
moter se carinaII CARINAII CARINA - AVENSIS - CELICA - RAV4 3 27-02-07 19:24
g6 1998 moter kostasssg6 TOYOTA COROLLA 111(G6) 7 09-11-06 13:56
COROLLA 101 ME STARLET GT MOTER turbakias!!! TOYOTA COROLLA E*101 13 14-04-05 18:36

Page generated in 0,17642307 seconds (82,98% PHP - 17,02% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:08.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com