Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
Αφαίρεση πνίχτη από το φιλτροκουτι |
|
09-10-07, 00:08
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Athens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Αφαίρεση πνίχτη από το φιλτροκουτι
Το ποστ μου αυτό μου αφορά μια μετατροπή που έκανα μέσα στο φιλτροκουτι και για την ακρίβεια μια αφαίρεση!!
Αν ανοίξετε το φιλτροκουτι στο κάτω μέρος βλέπετε το φίλτρο και στο πάνω μέρος ένα κομμάτι πλαστικής σωλήνας 15 εκατοστών όπου στο τελείωμα της έχει ένα πλαστικό πλέγμα.
Αυτή η σωλήνα είναι ο πνίχτης ο οποίος περιορίζει την εισροή αέρα η οποία γίνετε από να μικρό τμήμα του φίλτρου και δεν εκμεταλλεύεται όλη την επιφάνια την φίλτρου(ειδικά για όσους έχουν και ελευθέρας φίλτρα).
Η αφαίρεση του είναι πολύ απλή στην αρχή της σωλήνας στο κάτω μέρος υπάρχει ένα δοντάκι πλαστικό το οποίο συγκρατει αυτόν τον σωλήνα, κάνοντας ελαφρά πίσω αυτό το δοντάκι και τραβώντας προς τα κάτω τον σωλήνα αυτός βγαίνει(η επανατοποθέτηση του είναι εξίσου εύκολη).
Κάνοντας αυτήν την μικρό μετατροπή παρατήρησα ότι κέρδισα λίγο ακόμα καλύτερη ροπή από τα χαμηλά ,και πιο άγριο θόρυβο στα ανοίγματα! Και κάποια ελαφρά καλύτερη απόκριση σε 4η και 5η ταχύτητα.
Έχω επίσης αυτήν την μετατροπή εδώ και 4 μήνες και δεν είχα κάποιο θέμα.
Αυτό που κάνω τώρα είναι απλά να καθαρίζω λίγο πιο συχνά το φίλτρο να μην μαζεύει πολύ σκόνη και να είναι πάντα φρέσκο!!
Αν κάποιος έχει δυσκολία στην αφαίρεση του μπορώ να βοηθήσω στην συνάντηση.
Ελπίζω να μην έκανα ποστ το οποίο ήδη υπάρχει αλλά από την αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι.
|
09-10-07, 00:20
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
|
|
αν και δεν ξερω πως ειναι μεσα το φιλτροκουτι σου...
ηθελα να σε ρωτησω κατι. ειναι σιγουρο οτι αυτο που σκαλισες δεν ειναι υδατοπαγιδα?και αν υπαρχει φυσικα. απλα ερωτηση!!!
καποιες φωτο το τι εβγαλες θα βοηθουσαν
09-10-07, 00:32
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Δεν ειναι υδατοπαγίδα Πανο. Είναι μετά το φίλτρο.
|
09-10-07, 00:36
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
|
|
οκ πασο. απλα δεν εχω δει πως ειναι μεσα το συστημα. και σε κατι που δεν ξερω ρωταω να μαθω. σε κατι που ξερω επιμενω!!!
09-10-07, 00:41
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Όπως ειναι το φιλτροκούτι στη μεση μπαίνει το φίλτρο (πανελάκι). Απο την κάτω πλευρα έρχεται ο αέρας απο μία τρυπα (βασικά απο μια πλαστική σωλήνα που ξεκινάει πίσω απο το αριστερο φανάρι.
Απο την πάνω πλευρα αντί να υπάρχει πάλι μονο μία τρυπα που να στελνει τον αέρα μεσω σωλήνας προς την πεταλούδα, έχουν κουμπώσει πάνω σε αυτη την τρύπα μια κυλινδρική πλαστική προέκταση (σαν καραμουζίτσα) που στο στόμιο της σχηματίζει σίτα.
Εχω ακούσει πως και αλλοι το έχουν βγάλει αλλά διαφορά δεν είδαν. Μακάρι στον daredevil να δουλεύει.
|
|
|
|
09-10-07, 01:58
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DareDevil
Το ποστ μου αυτό μου αφορά μια μετατροπή που έκανα μέσα στο φιλτροκουτι και για την ακρίβεια μια αφαίρεση!!
Αν ανοίξετε το φιλτροκουτι στο κάτω μέρος βλέπετε το φίλτρο και στο πάνω μέρος ένα κομμάτι πλαστικής σωλήνας 15 εκατοστών όπου στο τελείωμα της έχει ένα πλαστικό πλέγμα.
Αυτή η σωλήνα είναι ο πνίχτης ο οποίος περιορίζει την εισροή αέρα η οποία γίνετε από να μικρό τμήμα του φίλτρου και δεν εκμεταλλεύεται όλη την επιφάνια την φίλτρου(ειδικά για όσους έχουν και ελευθέρας φίλτρα).
Η αφαίρεση του είναι πολύ απλή στην αρχή της σωλήνας στο κάτω μέρος υπάρχει ένα δοντάκι πλαστικό το οποίο συγκρατει αυτόν τον σωλήνα, κάνοντας ελαφρά πίσω αυτό το δοντάκι και τραβώντας προς τα κάτω τον σωλήνα αυτός βγαίνει(η επανατοποθέτηση του είναι εξίσου εύκολη).
Κάνοντας αυτήν την μικρό μετατροπή παρατήρησα ότι κέρδισα λίγο ακόμα καλύτερη ροπή από τα χαμηλά ,και πιο άγριο θόρυβο στα ανοίγματα! Και κάποια ελαφρά καλύτερη απόκριση σε 4η και 5η ταχύτητα.
Έχω επίσης αυτήν την μετατροπή εδώ και 4 μήνες και δεν είχα κάποιο θέμα.
Αυτό που κάνω τώρα είναι απλά να καθαρίζω λίγο πιο συχνά το φίλτρο να μην μαζεύει πολύ σκόνη και να είναι πάντα φρέσκο!!
Αν κάποιος έχει δυσκολία στην αφαίρεση του μπορώ να βοηθήσω στην συνάντηση.
Ελπίζω να μην έκανα ποστ το οποίο ήδη υπάρχει αλλά από την αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι.
|
Φίλε μου είμαι 99.9 % σίγουρος οτι η διαφορά που είδες μάλον είναι επιδή το ζόρισες λίγο παραπάνω στην αρχή και όχι απο αυτό.
Το έχω κάνει και εγώ και φυσικά όχι μόνο αυτό και καμία απολύτος διαφορά δεν έχει.
Αυτό μπορώ να σου το αποδείξω και στην πράξη όταν έρθω ελλάδα με το OBDkey που μετράει ακριβός την μάζα του αέρα ανα δευτερόλεπτο και θα δείς οτι είναι ακριβός ή ίδια...
09-10-07, 02:27
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα,Περιστερι
|
|
δεν ξερω αμα προσφερει κατι αμα το βγαλεις αλλα στην Ε101 εχει 2 πνηχτες....και σκεφτηκα να τους βγαλω,αλλα δεν βγαινουν,ειναι εφαρμοσμενοι στον σωληνα...ετσι πρεπει να αλλαξω ολον τον σωληνα...
|
09-10-07, 09:43
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corolla_trd_gr
δεν ξερω αμα προσφερει κατι αμα το βγαλεις αλλα στην Ε101 εχει 2 πνηχτες....και σκεφτηκα να τους βγαλω,αλλα δεν βγαινουν,ειναι εφαρμοσμενοι στον σωληνα...ετσι πρεπει να αλλαξω ολον τον σωληνα...
|
αν μπορεις ,δοσε μου να καταλαβω που ακρηβος τους βλεπετε τους πνηχτες?
|
09-10-07, 13:06
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Zωγράφου
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από κωνσταντίνος
Αυτό μπορώ να σου το αποδείξω και στην πράξη όταν έρθω ελλάδα με το OBDkey που μετράει ακριβός την μάζα του αέρα ανα δευτερόλεπτο και θα δείς οτι είναι ακριβός ή ίδια...
|
ναι αλλά που οφείλεται η αυξημένη κατανάλωση?
|
09-10-07, 14:03
|
banned
|
|
Περιοχή:
Γαλάτσι
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Ίσως στην χειρότερη τελικά απόδοση. Και θυμίζω ότι η απόδοση έχει να κάνει με το τι έργο παράγεται από συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου (πχ klm/lt ή και lt/100klm). Ίσως αυτές οι δοκιμές να αποδόσουν καλύτερα σε ένα στενό φάσμα στροφών αλλά συνολικά την απάντηση θα δώσει το βενζινάδικο ή ο υπολογιστής ταξιδίου.
Βεβαίως κάποιους δεν μας νοιάζει πως δουλεύει σε συνθήκες παρκαρίσματος αλλά εκεί ψηλά στους ρυθμούς περιστροφής που θέλουμε για την κόντρα από στάση...
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17452312 seconds (81,46% PHP - 18,54% MySQL) with 45 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:43. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|