Κυβέρνηση θα βγεί (ίσως να μη βγει και αυτοδύναμη) αλλά τουλάχιστον θα πάρουν το μήνυμα ότι ο λαός τους έχει πάρει πια χαμπάρι και δε μασάει κουτόχορτο.
Με την αποχή δείχνεις ότι απαξιείς πλήρως ακόμα και να πας στην κάλπη.
Για μενα δεν ειναι καθόλου "μηδεν εις το πηλίκον". Για εμένα "μηδέν εις το πηλίκον" είναι να πηγαίνεις να ψηφίζεις και στο τέλος όποιος και να βγαίνει να κάνει τα ίδια και χειρότερα από τον προηγούμενο. Εσύ τι κατάλαβες τόσο καιρό που πας και ψηφίζεις? Αισθάνεσαι βαθιά μέσα σου την θέρμη της Δημοκρατίας να σου αγκαλιάζει την ψυχή? Είδες κάτι καλό από κανέναν από αυτούς εκεί πάνω ώστε να πιστεύεις ότι αξίζει την ψήφο σου? Εκτός και αν σε έχουν διορίσει κάπου, οπότε πάω πάσο...
Να πω ένα παράδειγμα να το καταλάβουμε όλοι....
Πάνε να φάνε σε ένα εστιατόριο 10 άτομα όπου στο μενού όλα τα πιάτα είναι σκατά. πχ έχει 5 πιάτα και όλα είναι σκατά αλλά διαφορετικά μαγειρεμένα... Αν οι 9 τα τρώνε τα σκατά ενώ ο 1 δεν τα τρώει, τότε ο εστιάτορας δεν έχει κανενα λόγο να αλλάξει το μενού του. Αν όμως οι 9 δεν τα τρωνε τα σκατά και δεν πατάνε ούτε στο εστιατόριο (και τα τρώει μόνο ο ένας) τότε υπάρχει ελπίδα ο εστιάτορας να σκεφτεί να αλλάξει το μενού του σε κάτι καλύτερο αφού βλέπει ότι μεγάλη μερίδα κόσμου δεν τα τρώει...
Είναι ακραίο το παράδειγμα μου (και αηδιαστικό), το ξέρω, αλλά εγώ νιώθω πως έτσι είναι τα πράγματα. Για μένα δεν υπάρχει ούτε ένας που να με αντιπροσωπεύει ή που να πιστευω πως έχει κάνει ή θα κανει κάτι καλό για εμένα και τη χώρα. Με λίγα λόγια πιστευω πως πρέπει να γίνει κάποιου είδους αντίδραση γιατί χωρίς αντίδραση δεν αλλάζει τίποτα.
Όσο μας πατάνε και εμείς εξακολουθούμε να τους ψηφίζουμε νομίζετε θα αλλάξει κάτι? Όσο τρωμε τις σφαλιάρες μας και το μόνο που λέμε είναι "ευχαριστω" (γιατί ουσιαστικά αυτό λες όταν τους δίνεις την ψήφο σου) τόσο θα συνεχίζουν να μας βαράνε.
Σκάνδαλα με Χρηματιστήρια, δομημένα ομόλογα, κλεψιές στα ταμεία συντάξεων, στα οπλικά συστήματα, καταστροφή της παιδείας, δημόσιες υπηρεσίες σε πλήρη ανοργανωσιά, μισθοί πείνας, ατιμωρησία κτλπ κτλπ κτλπ κτλπ... Όλοι τους μπήκανε στην πολιτική λυγούρια και έχουν βγει μεγιστάνες... Τι άλλο πρέπει να δει ο κόσμος πια για να καταλάβει τα αυτονόητα?
|